Vietnam

Vietnam

Uniek in alle opzichten

Vietnam is één van de meest indrukwekkende bestemmingen in Azië, met prachtige landschappen en bijzondere steden. Maar ook de 4000 jaar oude geschiedenis en tal van verschillende bevolkingsgroepen zijn een vermelding waard. Ontdek de afwisseling in dit enorm uitgestrekte land, met hoogtepunten als Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, of een boottocht op de magische Halong Bay. Uiterst charmant is ook het bergstadje Sapa, een ideale uitvalsbasis om kennis te maken met de inheemse bergvolkeren. Nog de moeite zijn de oude stadskern van Hoi An, de My Son ruïnes, de Cu Chi-tunnels en de vele bezienswaardigheden van Ho Chi Minh stad.

Travelworld werkt op Vietnam vooral à la carte, op basis van jouw budget en reiswensen. Laat je dus inspireren door de reizen op onze website, maar weet dat wij die van A tot Z op jouw maat kunnen aanpassen.

Valuta:

De munteenheid in Vietnam is de Vietnamese dong (VND). De Amerikaanse dollar wordt op de meeste plaatsen ook aanvaard, maar neem ze mee in kleine coupures.

Reisformaliteiten:

  • Een internationaal paspoort: Opgelet! Verschillende luchtvaartmaatschappijen leggen een minimale geldigheid van 6 maanden op, te rekenen vanaf de datum van inreis in Vietnam.
  • E-visum voor verblijf tot 30 dagen, online aanvragen op evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US. Dien de aanvraag tijdig in, de Vietnamese autoriteiten leveren het e-visum normaalgezien af binnen de drie werkdagen. Rond Vietnamese feestdagen kan een aanvraag wel langer dan drie dagen duren. Het gebruik van het e-visum is beperkt tot bepaalde in-/uitreispunten die je op het moment van aanvraag moet selecteren. Je kan geen wijzigingen meer aanbrengen eens je aanvraag voltooid is. Het is belangrijk dat de gegevens in je visumaanvraag identiek zijn aan je paspoortgegevens: vul je naam en voorna(a)m(en) exact in zoals vermeld op je paspoort. E-visa kunnen momenteel niet worden verlengd. Toeristen die langer dan 30 dagen willen blijven betalen een boete bij het verlaten van het land. Het is wel mogelijk om Vietnam te verlaten en opnieuw het land binnen te komen met een nieuw e-visum.
  • Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Vietnam. Meer info over mogelijke gezondheidsrisico's en vaccinatie's in Vietnam: wanda.be/nl/landen/vietnam 

Tijdsverschil:

Winter: +6 uur / Zomer: +5 uur (GMT+7).

Klimaat:

Vietnam heeft een prachtig klimaat het ganse jaar door. De meeste regen valt tijdens de maanden juli en augustus, doch in Centraal-Vietnam is het dan droog, terwijl in het noorden april tot oktober de warmste maanden zijn. 

Taal:

Vietnamees is de officiële taal

Favoriete rondreizen in Vietnam

Vietnam

Dwars door Vietnam - Privérondreis

12 dagen/11 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Vietnam

Viben & varen door Vietnam - Privérondreis

16 dagen/15 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Vietnam

De top & strandstop van Vietnam - Privérondreis

16 dagen/15nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Vietnam

Smaken van Vietnam - Privérondreis

14 dagen/13 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Vietnam

Volledig & veelzijdig Vietnam - Privérondreis

15 dagen / 14 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Ontdek de verschillende regio's van Vietnam

Con Dao

De eilandengroep Con Dao ligt voor de zuidoostkust van Vietnam, op zo'n 250 km van Ho Chi Minh City, en bestaat uit 16 eilanden. Een 45 minuten durende vlucht vanuit Ho Chi Minh City brengt je naar het grootste eiland Con Son, waar je de meeste guesthouses, resorts en hotels vind.

De eilanden staan nu vooral bekend om hun zandstranden, koraalriffen en zeeleven. Maar de groep kent ook een droevige geschiedenis als gevangeniseiland, geïnstalleerd door de Fransen en Amerikanen om politieke gevangenen te huisvesten en te martelen. Tegenwoordig is er, behalve een museum en de gevangenis zelf, niet veel meer te merken van dit tragische verleden.

Con Dao kan nu met recht en reden één van de mooiste eilanden van Vietnam genoemd worden en is tevens de beste duiklocatie van het land. Met een groot National Marine Park geniet de zee rond de eilanden een beschermde status en lijdt het onderwaterleven hier niet aan overbevissing, zoals elders in Vietnam helaas het geval is.

De stranden op Con Dao zijn prachtig. In het juiste seizoen kan je er getuige zijn van de schildpadden die er hun eieren komen leggen. Ondanks al deze pracht is Con Dao nog geen hotspot op de toeristische radar, waardoor je hier nog het echte paradijs kan vinden.

Onze favoriete hotels in Vietnam

Vietnam

Six Senses Con Dao

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf