Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Kamers
Kies een andere vlucht voor Sri Lanka
Toon vluchten in reisklasse
Toon vluchten vanaf

Alternatieve vluchten ()

Het eiland van de goedlachse mens :) Ontdekking Sri Lanka - Privérondreis

Het eiland van de goedlachse mens :)Ontdekking Sri Lanka - Privérondreis

Sri Lanka

Waar de jungle de zee ontmoet...

Sri Lanka is één van de ‘hotste’ bestemmingen in Azië van dit moment. Het nog onbekende vakantieland barst van de prachtige plekjes. Je vindt er sprookjesachtige tempels, historische steden, wildparken waar je op safari kunt, prachtige stranden, surfbaaien, bergen en valleien, theeplantages en nog veel meer moois!

Kortom: Sri Lanka biedt de perfecte combinatie aan tussen natuur, cultuur, zon, zee en strand! Wat wil een mens nog meer?

Ontdekking Sri Lanka - Privérondreis

Uw rondreis wordt samengesteld...

Met wie ga je?
Aantal kamers

Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Reisperiode

Dag 1

Brussel - Colombo

Vandaag is het zover: je vertrekt naar Sri Lanka, de ‘Parel van het Oosten’. Blader nog eens door alle reistips en gidsen, want na een overnachting op het vliegtuig, kan de vakantie beginnen.

Heenreis vanuit Brussel naar Colombo (Sri Lanka)

Dag 2

Colombo - Kandy

Zodra je bent geland in Colombo voel je de tropische warmte, ruik je de kruidige geuren en zie je mannen en vrouwen in kleurrijke sarongs. Welkom in Sri Lanka! Op het Bandaranaike-vliegveld staat de verantwoordelijke van onze lokale agent je al op te wachten, die gedurende de volledige tour de gids zal zijn. Vervolgens transfer naar het hotel te Kandy, het centrum van Sri Lanka. Een aangename plek om te acclimatiseren, je eerste lokale curry-gerecht te proberen en Kandy zelf te verkennen!

Vrije tijd in het hotel.

Verblijf standaard pakket: Hotel Topaz *** - Deluxe room
Verblijf superior pakket: Amaya Hills **** - Deluxe room
Verblijf luxe pakket: Elephant stables ***** - The Vanilla Colonial Suite

Dag 3

Kandy - Pinnawela - Peradeniya - Kandy

Dicht bij Kandy ligt Pinnawala, waar in 1975 een weeshuis werd gestart om de achtergelaten en gewonde olifanten te huisvesten. Het aantal olifanten is nu gestegen tot meer dan 65, inclusief babyolifantjes. Na het ontbijt ga je dan ook op ontdekking bij het Pinnawala Elephant Orphanage.

Terug in Kandy, zal je de botanische tuinen van Peradeniya gaan ontdekken. De Koninklijke botanische tuinen zijn opgericht in 1374 als een pleziertuin van de koningen van Gampola en Kandy. Er zijn meer dan 5.000 soorten bomen, planten en slingerplanten. Sommige zijn heel zeldzaam en inheems alsook de flora uit de tropische wereld is terug te vinden is in de tuinen. Vooral de Spice Garden en het Orchid House zijn populair, alsook de 5 Palm Avenues die de tuinen verfraaien.

Na de tuinen, ga je nog richting Kandy om haar markten en winkels te ontdekken via een korte rit in de ‘Tuk-Tuk’ rond het meer. Kandy staat gekend voor de ‘Temple of the Sacred Tooth Relic’, dat in de 4e eeuw is ontstaan volgens de legende van Sri Lanka. Het religieuze karakter van de stad is gebleven en het is een van de meest belangrijke plaatsen over heel de wereld voor het boeddhisme. Kandy ligt op een groene vlakte te midden van majestueuze heuvels, omringd door de grootste rivier van Sri Lanka, de Mahaweli. Dankzij de geografische ligging en het historische verleden, is het in feite een favoriete plek voor reizigers. Het is gebouwd rond een kunstmatig meer. 

Verblijf standaard pakket: Hotel Topaz *** - Deluxe room
Verblijf superior pakket: Amaya Hills **** - Deluxe room
Verblijf luxe pakket: Elephant stables ***** - The Vanilla Colonial Suite

Dag 4

Kandy - Sigiriya - Anuradhapura

​Na het ontbijt, kan je een ceremonie bijwonen bij de ‘Temple of the Sacred Tooth Relic’. In deze tempel wordt de relikwie van de tand van Boeddha bewaard. Het wordt in een kluis bewaard voor de veiligheid. Deze relikwie heeft lang een belangrijke politieke rol gespeeld, want het bezitten ervan betekende de macht over het land. Monniken voeren dagelijks "Puja"-ceremonies uit in de binnenkamer van de tempel, die plaatsvinden bij zonsopgang, op het middaguur en in de avondschemering. Op woensdag wordt de relikwie symbolisch gewassen. Deze tempel staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Na de ceremonie, vertrek je met een transfer naar het noorden van het land, richting de eerste historische hoofdstad, Anuradhapura. Je stopt bij Sigiriya voor de beklimming van het Sigiriya rotsfort. Dit 5e eeuwse 'Fort in the Sky' is een UNESCO werelderfgoed site en staat ook bekend als de Leeuwenrots vanwege de enorme leeuw die vroeger bij de ingang van het paleis stond op de top van de 600 meter hoge rots. Daarna ga je verder richting Anuradhapura.

Verblijf standaard pakket: Palm Garden Village *** - Comfort Standard Room
Verblijf superior pakket: Lake Forest Hotel **** - Lake View Deluxe Room
Verblijf luxe pakket
: Ulagalla Wallawwa Resort ***** - Pool Villa

Dag 5

Anuradhapura - Trincomalee

Vandaag ontdek je 2 steden: het historisch centrum van Anuradhapura, gevolgd door dat van Mihintale: een van de meest heilige plaatsen van het Sinhala boeddhisme.

Anuradhapura mag niet ontbreken op je reisroute wanneer je wil proeven van de rijke geschiedenis van Sri Lanka. Dit was de eerste hoofdstad van Sri Lanka en was de meest befaamde van Sri Lanka's oude ruïnesteden. Eeuwenlang bouwden ze hier gigantische stoepa’s, dagoba’s en tempels. Verspreid over een gebied van zo’n 40 vierkante kilometer vind je tegenwoordig nog veel restanten hiervan.

Zo’n 11 kilometer ten noordoosten van Anuradhapura ligt de bergtop Mihintale, die ook wel de "wieg van het boeddhisme in Sri Lanka" word genoemd. Hier werd de boeddhistische leer voor het eerst gepredikt door de monnik 'Mahinda', meer dan 2.000 jaar geleden. De heuvel van Mahinda wordt benaderd door een prachtige, brede, oude stenen trap van 1.840 treden en is 's werelds eerste verklaarde heiligdom uit 247 voor Christus en dat is het tot op de dag van vandaag nog steeds. 

Vervolg van de route richting Trincomalee, de noordkust van het eiland.

Vrije tijd in je hotel.

Verblijf standaard pakket: Anantamaa Hotel *** - Garden View Room
Verblijf superior pakket: Trinco Blu by Cinnamon **** - Superior Room
Verblijf luxe pakket:
 Uga Jungle Beach Resort ***** - Lagoon Cabin

Dag 6

Trincomalee

Geniet van een vrije dag aan het strand...

Optionele uitstappen (Maart - September):

• Pigeon Island marine national park: vanaf 65 euro per persoon (inclusief materiaal en toegang tickets)
• Walvissen/dolfijnen spotten: vanaf 55 euro per persoon

In Sri Lanka kan je deze prachtige walvisachtigen bewonderen. Van januari tot april migreren de blauwe vinvissen tussen de Golf van Bengalen en de Arabische Zee. Walvisspotten is uitgegroeid tot een van de belangrijkste activiteiten aan de kust van Sri Lanka. De drie belangrijkste kusten van Sri Lanka staan bekend om de enorme aantallen dolfijnen en walvissen. Mirissa, in het zuiden, Trincomalee, in het noordoosten en Kalpitiya, in het noordwesten.

Verblijf standaard pakket: Anantamaa Hotel *** - Garden View Room
Verblijf superior pakket: Trinco Blu by Cinnamon **** - Superior Room
Verblijf luxe pakket:
 Uga Jungle Beach Resort ***** - Lagoon Cabin

Dag 7 - 8

Trincomalee - Passikudah

Na het ontbijt, ga je richting Passikudah, om verder te genieten van zon, zee & strand...

Verblijf standaard pakket: Amethyst Resort *** - River View Room
Verblijf superior pakket: Amaya Beach Hotel **** - Standard Room
Verblijf luxe pakket:
 Uga Bay Resort ***** - Beach Studio

Dag 9

Passikudah – Yala

Na het ontbijt, vertrek naar het uiterste zuiden van het land richting het Yala National Park. Het Yala Nationale Park is één van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer ter wereld. Onderweg bezoek je de Kataragama Tempel.

Na het toekomen in het hotel, ben je volledig vrij om te ontspannen.

Verblijf standaard pakket: Hibiscus Garden Hotel *** - Standard Room
Verblijf superior pakket: Jetwing Yala Hotel **** - Superior Room
Verblijf luxe pakket: 
Uga Chena Huts ***** - Luxury Cabin

Dag 10

Yala

Het is zover, je vertrekt op safari met een 4x4 jeep in Yala National Park. Het park is 126 786 hectares groot en werd opgericht in 1938. Het is vooral gekend voor de luipaarden maar ook het grote aantal olifanten, rendieren, krokodillen, mangoesten, wilde beren, wilde bufalo’s en nog vele andere. Alsook zijn er meer dan 130 vogelsoorten geregistreerd.

Daarna heb je vrije tijd in het hotel.

Verblijf standaard pakket: Hibiscus Garden Hotel *** - Standard Room
Verblijf superior pakket: Jetwing Yala Hotel **** - Superior Room
Verblijf luxe pakket: 
Uga Chena Huts ***** - Luxury Cabin

Dag 11

Yala – Colombo

Na het ontbijt, gaan we terug richting Colombo, met een pitstop in Galle. Op weg naar de zuidkust, stop je in Weligama om de traditionele stelt-vissers op hun piket te bewonderen. Daarna ga je verder richting Galle om de versterkte stad te bezoeken.

Galle was de belangrijkste haven van het eiland met als hoogtepunt van zijn ontwikkeling toen het eiland deel uitmaakte van het Nederlandse koloniale rijk in de 18e eeuw. Met de komst en de overheersing van de Engelsen werd het verdrongen door Colombo, waarvan de nieuwe koloniale macht de haven ontwikkelde.

Galle is een bewonderenswaardig voorbeeld van een door Europeanen in Zuidoost-Azië gebouwde vestingstad, die de wisselwerking tussen Europese bouwstijlen en Zuid-Aziatische tradities illustreert. Het UNESCO werelderfgoed is het grootste fort gebouwd door Europese kolonisten en je ziet er ook nog enkele oude Nederlandse huizen. Een ander opmerkelijke monument is de St. Mary's Cathedral die aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd door de eerste bisschop van Galle, Joseph Van Reeth.

Hierna ga je verder naar Colombo en kan je nog een kleine rondleiding in de commerciële hoofdstad verkrijgen. De stad is een contrast op zich, met zijn koloniale villa's, eetgelegenheden in de beste gastronomische restaurants, moderne winkelcentra met luxe en internationale merken met aan de andere kant de overvolle rook van zijn straten en luidruchtige markten. Dus geniet van een ritje in een Tuk Tuk, een bezoek aan de markt, de lekkerste maaltijd Kottu of een tasje thee en winkelen met de mooiste stoffen. 

Daarna neem je de transfer naar je hotel en heb je vrije tijd om te shoppen.

Verblijf standaard pakket: Ramada by Wyndham Colombo *** - Standard Room

Verblijf superior pakket: Jetwing Colombo 7 **** - Deluxe Room
Verblijf luxe pakket: 
Uga Residence Colombo ***** - Park Suite

Dag 12

Colombo Airport - Brussels Airport

Na een laatste dagje genieten word je opgehaald om terug naar de luchthaven te gaan. Hopelijk hebben jullie volop van Sri Lanka genoten...

Dag 13

Brussel

Welkom thuis...

Over deze reis

Inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • 10 overnachtingen zoals beschreven in het programma op halfpension basis
  • Diensten van een EN-talige gids/chauffeur tijdens de rondreis
  • Excursies/Activiteiten zoals beschreven in het programma
  • Toegangsgelden waar van toepassing
  • Vervoer in een voertuig met airconditioning

Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven
  • Tips/Fooien
  • Overige niet-vermelde onkosten

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan en onze reisspecialisten bezorgen je zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte, volledig op jouw maat. Hoe meer info je ons bezorgt, hoe beter we de offerte kunnen afstemmen op jouw verwachtingen.