India

India

Waar al je zintuigen geprikkeld worden

​ India, het zevende grootste land én één van de oudste beschavingen ter wereld, is een magische plek waar je werkelijk zintuigen tekort komt. Vertrek op een onvergetelijk avontuur doorheen dit prachtige land dat bulkt van het erfgoed en de bezienswaardigheden. Van de met sneeuw bedekte Himalaya-toppen in het noorden tot de tropische regenwouden in het zuiden, van unieke bouwwerken als de Taj Mahal tot bruisende steden als Mumbai en Delhi. Je moet dit unieke land gewoonweg met je eigen ogen zien, met je eigen neus ruiken en met je eigen smaakpapillen proeven. Ontdek onze smakelijke rondreizen en krijg alvast nu al zin om getuige te zijn van al het moois dat India voor je in petto heeft.

Valuta:

De officiële munt is de Indiase roepie (INR). De meest gangbare kredietkaarten (zoals Visa, MasterCard en American Express) worden algemeen aanvaard in grote winkels en goede hotels. In de steden en in de grote luchthavens zijn er in de regel voldoende geldautomaten.

Reisformaliteiten:


  • Internationaal paspoort vereist, minimum 6 maanden geldig op moment van aankomst in India (maximaal verblijf van 60 dagen)
  • Visum: elektronische visum aanvragen kan tot ten laatste 4 dagen voor vertrek via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Tijdsverschil:

Zomer: +3,5 uur / Winter: +4,5 uur (GMT+5u30).

Klimaat:

India kent een subtropisch klimaat met 4 seizoenen: Een droog seizoen (december tot februari), een overgangsseizoen (maart tot april) waar men hogere temperaturen en meer wind meet, een regenseizoen (mei tot eind oktober), met de meeste regenval in juli en augustus, en uiteindelijk nog een overgangsseizoen tussen de natte en de droge moesson. De temperatuur daalt nooit onder de 26°C.

Taal:

India kent 18 officieel erkende talen, waarvan Hindi het meest gesproken wordt. Verder heeft elk gebied zijn eigen taal of dialect, meer dan 22.000 in totaal. Sanskriet is de taal waarin de oude, heilige boeken werden geschreven. Het is vermoedelijk nooit een spreektaal geweest. In het parlement wordt Engels gesproken, wat betekent dat iedere Indiër die hogerop wil, Engels moet leren spreken. Een heel groot deel van de bevolking spreekt dan ook uitstekend Engels.

Onze favoriete rondreizen in India

India

Gouden Driehoek van India - Privérondreis

7 nachten/8 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
India

Klassiek Kerala - Privérondreis

12 dagen/11 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
India

Goa, strand & cultuur - Extensie

3 nachten / 4 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
India

Uniek Rajasthan - Privérondreis

14 dagen/13 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Ontdek de verschillende regio's van India

Noord-India

Als je op zoek bent naar waanzinnige natuur, dan is Noord-India dé ideale bestemming voor jou! Daarnaast is het ook een bestemming voor actievelingen, rust- en cultuurliefhebbers. Kortom: Noord-India heeft het allemaal!  Ruik, proef, voel en beleef het 'echte India' hier volledig!

Travelworld helpt je graag verder je perfecte reis naar Noord-India samen te stellen. Laat je inspireren op onze website of kom langs bij één van onze vele Travelworld-verkooppunten, verspreid over het hele land, en start met het plannen van jouw perfecte vakantie naar Noord-India.

Zuid-India

Denk niet dat India enkel maar de Taj Mahal of het gekende Delhi is, want het zuiden is voor het grootste gedeelte nog een onontdekte parel. Bereid je voor om je te verwonderen aan kleur, geschiedenis, cultuur en alles wat daartussen ligt! Van heuvels tot stranden en van forten tot tempels, dit zuidelijke deel van India heeft het allemaal.

Een reis naar Zuid-India is een feest voor alle zintuigen: van de milde geur van de verschillende kruiden tot gekleurde tempels, een enorme variatie in landschappen en culturen, groene theeplantages, prachtige stranden, en romantische zonsondergangen boven de jungle,... Het zuiden van India zorgt voor geen moment verveling. 

Goa

Goa lijkt wel een druppel goud, nauwkeurig gevallen aan de kust van Malabar. Deze enclave met Portugese accenten heeft zijn erfgoed en zijn unieke manier van leven goed weten te behouden. Eigenlijk bevinden we ons hier niet echt meer in India, maar eerder in een stukje Portugal met een wel erg exotisch tintje. Goa heeft staat ook wel gekend om zijn 'rave parties' op het strand en de gemeenschap van 'Baba Cool' uit een lang vervlogen tijdperk, maar in werkelijkheid bezit Goa veel meer dan dat...

Perfect om te combineren met een rondreis doorheen Noord-India of Zuid-India en je verblijf in India nog met een paar dagen te verlengen!

Andamanen en Nicobaren

De Andamanen en Nicobaren vormen een eilandengroep in de Golf van Bengalen, ten oosten van het Indiase vasteland. Van de 550 eilanden die tot de Andaman-archipel behoren zijn er 28 bewoond. De kleinere Nicobaren omvatten zo'n 22 hoofdeilanden, waarvan 10 bewoond. De Andamanen en Nicobaren zijn uitgeroepen tot twee van de 218 endemische vogelgebieden van de wereld. Er zijn maar liefst 270 vogelsoorten en ondersoorten op deze eilanden geteld, waarvan er 106 endemisch zijn. Daarnaast zijn er ongeveer 96 natuurreservaten, negen nationale parken en één biosfeerreservaat op de eilanden te vinden. Maar ook voor tropische, ongerepte en serene stranden ben je op de Andamanen en Nicobaren aan het juiste adres. Het zeewater is er kristalhelder met exotisch koraal en het zand van de paradijselijke stranden kleurt er suikerachtig wit.  

Wens je dus nog een aantal dagen aan het strand aan je rondreis doorheen India te breien? Dan is het hier dat je moet zijn!