India

India

Waar al je zintuigen geprikkeld worden

​ India, het zevende grootste land én één van de oudste beschavingen ter wereld, is een magische plek waar je werkelijk zintuigen tekort komt. Vertrek op een onvergetelijk avontuur doorheen dit prachtige land dat bulkt van het erfgoed en de bezienswaardigheden. Van de met sneeuw bedekte Himalaya-toppen in het noorden tot de tropische regenwouden in het zuiden, van unieke bouwwerken als de Taj Mahal tot bruisende steden als Mumbai en Delhi. Je moet dit unieke land gewoonweg met je eigen ogen zien, met je eigen neus ruiken en met je eigen smaakpapillen proeven. Ontdek onze smakelijke rondreizen en krijg alvast nu al zin om getuige te zijn van al het moois dat India voor je in petto heeft.

Valuta:

De officiële munt is de Indiase roepie.

Reisformaliteiten:

Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, nog minstens 6 maanden geldig bij terugkeer. Daarnaast dien je voor India ook over een visum te beschikken, vooraf online aan te vragen via indianvisaonline.gov.in/evisa

Tijdsverschil:

In India is het in de zomer 3,5 uur vroeger dan in België, in de winter 4,5 uur.

(GMT+5u30)

Klimaat:

India kent een subtropisch klimaat met 4 seizoenen: Een droog seizoen (december tot februari), een overgangsseizoen (maart tot april) waar men hogere temperaturen en meer wind meet, een regenseizoen (mei tot eind oktober), met de meeste regenval in juli en augustus, en uiteindelijk nog een overgangsseizoen tussen de natte en de droge moesson. De temperatuur daalt nooit onder de 26°C.

Taal:

India kent 18 officieel erkende talen, waarvan Hindi het meest gesproken wordt. Verder heeft elk gebied zijn eigen taal of dialect, meer dan 22.000 in totaal. Sanskriet is de taal waarin de oude, heilige boeken werden geschreven. Het is vermoedelijk nooit een spreektaal geweest. In het parlement wordt Engels gesproken, wat betekent dat iedere Indiër die hogerop wil, Engels moet leren spreken. Een heel groot deel van de bevolking spreekt dan ook uitstekend Engels.

Onze favoriete rondreizen in India

India

Gouden Driehoek van India

7 nachten/8 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
India

Klassiek Rajasthan

14 nachten/15 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
India

Klassiek Kerala

11 nachten/12 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
India

Klassiek Ladakh

13 dagen / 12 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf