Nepal

Nepal

Een magisch land, volledig beschut door de majestueuze Himalaya's

Nepal, ook wel het 'dak van de wereld' genoemd, is de beroemde thuisbasis van het met sneeuw bedekte Himalaya-gebergte. Het land is ingeklemd tussen India en Tibet waardoor het een uniek landschap heeft. Van subtropische bossen tot de grauwe landschappen op de Himalaya en van gebieden waar tijgers rondlopen tot gebieden waar de zeldzame sneeuwluipaard jaagt.

Maar Nepal heeft ook een prachtige en levendige cultuur die bestaat uit 's werelds vriendelijkste mensen en is de thuisbasis van spirituele en oude wonderen. Deze cultuur is zo bijzonder omdat het land nooit gekoloniseerd geweest is, waardoor het zijn eeuwenoude tradities heeft kunnen behouden. Alsook de geografie van het land zal je blijven verbazen met zijn bergen, jungles, diepe kloven, gletsjerrivieren en meren. 

Kom mee naar Nepal en ontdek de hoogte bergen van de wereld, met als bekendste de Mount Everest, maar ontdek ook een prachtige versmelting van het Hindoeïsme en Boeddhisme, met een bevolking al net zo bijzonder als het landschap!

Welkom in Nepal...

Valuta:

In Nepal wordt, sinds 1932, de Nepalese rupee gebruikt als nationale munteendheid (NPR).

Reisformaliteiten:

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat nog tenminste zes maanden geldig is na terugkomst. Tevens dien je ook in het bezit te zijn van een visum, dit toeristenvisum voor Belgen wordt bij aankomst afgeleverd. De kosten hiervan zijn 30 euro voor een 15-dagen visum, 50 euro voor een 30-dagen visum en 115 euro voor een 90-dagen visum. 

Tijdsverschil:

Winter: +4 uur 45 minuten / Zomer: +3 uur en 45 minuten (GMT +5:45)

Klimaat:

Net als in Europa, kan het weer in Nepal onderverdeeld worden in vier seizoenen, lente, zomer, herfst en winter. Deze seizoenen lopen gelijk met de perioden van onze seizoenen, maar let wel op, de zomer in Nepal is ook gekend als het moesson seizoen, waardoor er veel regen valt. De beste reistijd is in de herfst, van midden september tot december, dit omdat alles in bloei staat door de recente regen, maar het ook nog aangenaam warm is.

Taal:

Het Nepalees is de officiële taal en wordt gesproken door 60% van de bevolking. Naast het Nepalees worden er nog meer dan honderd andere lokale talen en dialecten gesproken, maar ook met Engels kan je je over het algemeen goed verstaanbaar maken bij de lokale bevolking.

Onze favoriete rondreizen in Nepal

Nepal

Klassiek Nepal - Privérondreis

9 dagen/8 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf