Mayotte

Mayotte

Natuurpracht en diepgewortelde tradities, een verassend stukje Frankrijk verloren in de Indische Oceaan

Welkom in Mayotte, één van de meest authentieke eilanden op onze planeet. Laat je overweldigen door de natuurpracht en de diepgewortelde tradities, zwem in de grootste lagune ter wereld, ga snorkelen met walvissen of reuzenschildpadden én zonneklop er op los aan één van de verlaten stranden. Het Franse eiland Mayotte ligt op een steenworp van Afrika en bestaat uit 2 verschillende eilanden (Grande Terre en Petite Terre), elk omringd door prachtige koraalriffen met een totale lengte van maar liefst 200 km. Bovendien is Mayotte omgeven door een gigantische lagune van zo'n 1500 km², waarin zich nog eens 30 onbewoonde eilanden bevinden. 

Mayotte is een ware parel van de natuur en je komt er dan ook oog in oog te staan met de meest kleurrijke fauna en flora. Van maki's tot reuzevleermuizen, van dolfijnen tot mantaroggen. Ver weg van de massa, is dit een eiland waar al je zintuigen op scherp staan. 

Caribou Maoré, bienvenue à Mayotte!

Valuta:

Je betaalt er, net zoals hier, met de euro.

Reisformaliteiten:

Een geldige identiteitskaart volstaat om naar La Réunion te reizen, aangezien dit deel is van het Franse overzeese gebied. Je dient bij aankomst wel een hotelreservering en een (reis)verzekering voor te kunnen leggen.

Tijdsverschil:

Zomer: +1 uur / Winter: +2 uur (GMT+3).

Klimaat:

Mayotte heeft een tropisch moessonklimaat, dat een duidelijk natte en een drogere periode kent. December tot maart zijn de nattere maanden, van april tot november is het heel wat droger. De temperaturen op Mayotte liggen het gehele jaar rond de 27 °C. 

In de wintermaanden zorgt de combinatie nat/warm nog wel voor een hoge luchtvochtigheid.

Taal:

Frans is de officiële taal, maar de lokale bevolking spreekt ook Bushi, Shimaore en Swahili.

Onze favoriete rondreizen in Mayotte

Mayotte

Mahoraise ontdekkingen - Privérondreis

9 dagen / 8 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Mayotte

Tussen baobabs & lagunes - Fly & Drive

8 dagen / 7 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf