Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië

Een 'pas geopend' stukje Midden-Oosten voor op jouw bucket list

Saoedi-Arabië is de geboorteplaats van de islam en al eeuwenlang een belangrijk, wereldwijd handelscentrum. Het is dan ook niet vreemd dat dit Midden-Oosterse land over een rijkelijk erfgoed en tal van sprookjesachtige tradities beschikt. De laatste jaren stelt de oliestaat zich meer en meer open en nodigt bezoekers van over de hele wereld met open armen uit om een kijkje te komen nemen. In de afgelopen jaren heeft het koninkrijk ook een aanzienlijke culturele transformatie ondergaan, waarbij eeuwenoude gewoonten beetje bij beetje evolueren naar de hedendaagse wereld waarin we vandaag leven. Maar juist omwille van het feit dat het toerisme hier nog in z'n kinderschoenen staat en het land nog niet door de grote massa ontdekt werd, kan je hier nog heerlijk proeven van een haast onontgonnen stukje Arabië. 

Valuta:

De nationale munteenheid van Saoedi-Arabië is de Saoedische riyal (ر.س SAR), die onderverdeeld is in 100 halala. Bankbiljetten zijn er in coupures van 5 riyal, 10 riyal, 50 riyal, 100 riyal en 500 riyal. De munten zijn 1 riyal, 2 riyal, 50 halala, 25 halala, 10 halala, 5 halala en 1 halala. Voor 1 euro ontvang je ongeveer 4 rial.

Reisformaliteiten:

  • Internationaal paspoort vereist dat nog minimaal zes maanden geldig is
  • e-visum online aanvragen via de website visa.visitsaudi.com ( SAR 535 / ongeveer 132 euro)(incl. reisbijstandsverzekering)

Tijdsverschil:

Zomer: +1 uur / Winter: +2 uur (GMT+3).

Klimaat:

Profiteer van het prachtige winterweer in Saoedi-Arabië (half december - half maart) om het koninkrijk te verkennen. De zwoele dagen en koele nachten zijn ideaal om te kamperen, rotsklimmen of om de groene hooglanden en bruisende steden van Saoedi-Arabië te verkennen. De gemiddelde wintertemperaturen liggen tussen de 10°C en 20°C. Mits wat geluk kan je dan in de bergen van de noordelijke regio's zelfs sneeuw zien vallen. Vergeet alleszins niet een dikke jas mee te nemen, evenals lotion, want de Saoedische winters kunnen erg droog zijn.

Tijdens de lente (half maart - half juni) kunnen de temperaturen in het noorden van het land 's nachts dalen tot onder de 15°C. De centrale en zuidelijke regio's zijn warmer, met 's avonds een gemiddelde van rond de 20°C. De neerslag is het hoogst in de lente, vooral in de centrale regio en in het zuidwesten, boven het Aseer-gebergte.

Met uitzondering van de relatief milde hooglanden in het zuidwesten, signaleert de zomer (half juni - half september) het begin van stijgende temperaturen in het grootste deel van het land, waarbij de gemiddelde temperatuur rond de 45°C schommelt. De vroege ochtenden en lange avonden zijn meer gematigd.

De herfst (half september - half december) zorgt voor zachter weer en een koel briesje in zowel de noordelijke regio's van Saoedi-Arabië als de zuidwestelijke hooglanden. Terwijl de dagtemperaturen warm blijven en in de vroege herfst vlot de 30°C halen, zijn de avonden milder en uitermate geschikt voor wandelingen, vooral langs de waterkant van Jeddah.  

Taal:

Arabisch is de officiële taal van Saoedi-Arabië en de primaire taal die wordt gebruikt in alle conversaties. Engels dient als informele tweede taal in het Koninkrijk en wordt gesproken door een groot deel van de samenleving. Alle verkeersborden zijn tweetalig en tonen informatie in zowel het Arabisch als het Engels. 

Onze favoriete rondreizen in Saoedi-Arabië

Saudi Arabia

Highlights van Saoedi-Arabië - Groepsreis in internationaal gezelschap

6 nachten / 7 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Saudi Arabia

Op-en-top Saoedi-Arabië - Groepsreis in internationaal gezelschap

8 nachten / 9 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Saudi Arabia

Klassiekers van Saoedi-Arabië - Privérondreis

8 dagen/7 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Saudi Arabia

Verrassend Arabië - Privérondreis

10 dagen/9 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf