Maleisië

Maleisië

Malaysia... Truly Asia!

Met regenwouden vol wilde dieren, levendige steden, ansichtkaart-waardige eilanden en verrukkelijke culinaire hoogstandjes maakt het land zijn slogan: Maleisië, echt Azië, meer dan waar. De diverse mix van Maleisiërs, Chinezen, Indiërs en etnische groepen, gecombineerd met een vleugje oude koloniale erfenis, hebben een mozaïek van culturen en smaken gecreëerd.

West-Maleisië ligt op een schiereiland dat verbonden is met het Aziatische vasteland en Oost-Maleisië ligt op het eiland Borneo.

De bloeiende metropool Kuala Lumpur is de hoofdstad van het land, waar glanzende glazen wolkenkrabbers en megamalls uittorenen boven koloniale architectuur, traditionele natte markten en ongerepte regenwouden. Het is ook de thuisbasis van de iconische Petronas Towers, de hoogste tweelingtorens ter wereld.

Maleisië heeft meer dan 800 eilanden aan beide zijden van het schiereiland en rond Borneo. Sommige eilanden hebben historische gebouwen, Chinese winkelpanden en kleurrijke tempels; andere bestaan uit een handvol houten hutjes die uitkomen op poederwit zand.

Grote delen van Maleisië zijn intact gebleven en bijna ongerept, beschermd door nationale parken en wildreservaten. Verken smaragdgroene theeplantages, bergen gehuld in mist en eeuwenoude regenwouden met een ontzagwekkende flora en fauna. Trek Maleisisch Borneo in voor een van de beste duiklocaties ter wereld, wilde trektochten en een glimp van bedreigde orang-oetans.

Valuta:

De officiële munteenheid in Maleisië is de Malasyia Ringgit (MYR). Andere betaalmiddelen worden ook aanvaard in Singapore.

Reisformaliteiten:

Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Maleisië. 

Een visum is niet nodig, indien je korter dan 90 dagen in Maleisië verblijft.
Het Malaysia Digital Arrival Card (MDAC) aan te vragen via de site https://imigresen-online.imi.gov.my/mdac/main wat niet nodig is bij transit via Singapore.
Deze registratie kan tot 3 dagen voor aankomstdatum.
Tijdsverschil:

Zomer: +6 uur / Winter: +7 uur (GMT+8).

Klimaat:

Maleisië is een tropische vakantiebestemming, waar de temperatuur het hele jaar door tussen de 25 en 35 graden schommelt. Het is er meestal erg heet en vochtig, vooral in de grote steden. Op de vele eilanden rondom Maleisië is het minder heet, vooral door de koele briesjes. Het is ook minder heet in de 'hooglanden' van Maleisië; hier kun je genieten van koelere temperaturen die nooit boven de 25 graden uitkomen.

Het weer in Maleisië wordt gekenmerkt door twee moessonseizoenen: de zuidwestmoesson van eind mei tot september en de noordoostmoesson van november tot maart. De Noordoostmoesson brengt zware regenval, vooral in de oostelijke kuststaten van Schiereiland Maleisië en het westen van Sarawak, terwijl de Zuidwestmoesson normaal gesproken relatief droger weer betekent.

Taal:

De officiële taal van Maleisië is het Maleis, maar dit wordt doorgaans 'Bahasa' of 'Bahasa Melayu' genoemd.

Onze favoriete rondreizen in Maleisië

Maleisië

Maleisië in een notendop - Privérondreis

15 nachten/16 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Maleisië

Borneo Adventure - Privérondreis

12 dagen / 11 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Maleisië

De Magie van Maleisië - Privérondreis

20 dagen / 19 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Maleisië

Asian City Lovers - Privérondreis

11 Dagen / 10 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf