Malta

Malta

Herontdek Europa

Malta: jouw ideale vakantiebestemming! Malta is een origineel eiland met heel wat afwisseling, vol cultuur, gastronomie en pure verwennerij. Het regent er zelden en de stranden worden heerlijk afgekoeld door een lichte zeebries. De sterk uitgesneden kustlijn - vooral in het noorden en het zuiden - vormt ontelbare pittoreske baaien en kreekjes, ingeklemd tussen hoge rotswanden en afgewisseld met kleine zandstranden. Een paradijs voor alle watersportliefhebbers.

Valuta:

De euro is de officiële munteenheid.

Reisformaliteiten:

Een gewone identiteitskaart is voldoende voor Malta.

Tijdsverschil:

Geen tijdsverschillen met België.

Klimaat:

Dankzij z'n ligging in de Middellandse Zee, geniet Malta van een mild klimaat, te vergelijken met dat van Sicilië of de Peloponnesos. Het regent er zelden en de stranden worden afgekoeld door een lichte zeebries.

Taal:

De officiële talen zijn het Engels en het Maltees. Het Maltees is een Semitische taal, geschreven in het Latijn. In de loop der eeuwen zijn er veel Engelse, Italiaanse en Franse woorden in de taal opgenomen. Op Malta wordt ook veel Italiaans gesproken.

Regio's in Malta

Malta

De Maltese archipel bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en Comino. Malta is met voorsprong het grootste van de drie én ook het drukste. Ga flaneren in de hoofdstad Valletta, die langs drie zijden door zeewater omsingeld wordt, speur naar de filmlocaties van de Netflix-serie 'Game of Thrones' in Mdina en ga de kleurrijke vissersboten bewonderen in het pittoreske havenstadje Marsaxlokk. Voor elk wat wils hier. Wist je trouwens dat Malta maar liefst 365 kerken herbergt? Jawel, één voor iedere dag van het jaar dus.

Gozo

Op zoek bent naar een vakantie die een verschil kan maken? Dan biedt Gozo, het zustereiland van Malta, je een veilige haven, ver weg van de drukte van het dagelijks leven. Het ontspannen landelijke karakter zorgt ervoor dat de lokale bewoners hier een eenvoudig leven leiden. Op Gozo oogt het landschap veel groener en rustiger dan op grote broer Malta. De in het oog springende, afgelegen stranden liggen verspreid rondom het eiland, met als meest populaire Marsalforn and Xlendi Bay. Het maakt zo van Gozo een geliefde bestemming voor duikers en zwemmers.

Maar ook cultuurliefhebbers komen hier ruimschoots aan hun trekken. De hoofdstad van Gozo, Rabat, beschikt over een versterkte citadel op de top van een heuvel, de oude stad die vroeger veiligheid bood tegen rovers. De citadel vormt een idyllische setting van oude huizen en een kleine kathedraal, verrijkt met prachtige bastionmuren. Verder telt Gozo ook tal van historische plaatsen. Een fascinerend feit is dat de Ggantija-tempels, samen met de Megalithische Tempels van Malta, de oudste vrijstaande structuren ter wereld zijn.

Onze favoriete rondreizen in Malta

Combi Malta & Gozo

8 dagen/7 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Onze favoriete hotels in Malta

Hotel Juliani

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Corinthia Hotel St Georges Bay

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

The Westin Dragonara Resort

8 dagen, kamer & ontbijt, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 787,00
p.p.
Bekijk deze reis