Rodrigues

Rodrigues

Het best bewaarde geheim van Mauritius.

Rodrigues ligt in de Indische Ocean en maakt deel uit van de Republiek van Mauritius. Het is perfect mogelijk om een vakantie op dit charmante eiland te combineren met een vakantie op de grotere eilanden Mauritius of La Réunion. Hou je van een kleinschalig, ongerept eiland? Dan is Rodrigues zeker iets voor jou. Dompel je onder in de lokale, creoolse cultuur of geniet van de paradijselijke natuur. Stranden van wit zand, blauwe baaien, een enorme lagune, grootse koraalriffen en een 20-tal koraaleilandjes. Alles op Rodrigues is natuurlijk en ongerept. Het landschap is vulkanisch, de fauna en flora zijn beschermd en de bekendste inwoners zijn de gigantische reuzenschildpadden. Rodrigues is de ideale bestemming voor wie zich helemaal wil overleveren aan de rust. Het geweldige eten, de kleinschalige hotels, de vele sportactiviteiten, de rotsen en kreken, de paden en heuvels. We kunnen zo nog wel even doorgaan. 

Maar één ding is zeker: Rodrigues laat je niet snel weer los. Probeer het gerust maar uit! Je zal versteld staan...

Valuta:

De lokale munt is de Mauritiaanse Roepie (MUR), die verdeeld is in 100 cents. Voor 1 euro ontvang je ongeveer 50 roepies.

Reisformaliteiten:

Iedere persoon die naar Mauritius reist, dient:

  • in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat langer geldig is dan de beoogde verblijfsperiode
  • in het bezit te zijn van een geldig retourticket om terug te reizen naar zijn/haar land van herkomst of verblijf
  • voldoende middelen te hebben om de kosten van zijn/haar verblijf te dekken
  • een bevestigde hotelboeking te hebben
  • geen winstgevende activiteiten uit te oefenen zonder geldige verblijfsvergunning
Tijdsverschil:

Zomer: +2 uur / Winter: +3 uur (GMT +4).

Klimaat:

Mauritius heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 25°C en 30°C, met de warmste maanden van december tot april. Gedurende deze tijd kan de temperatuur oplopen tot 35°C. De periode van mei tot november is koeler en droger, met temperaturen rond de 24°C. Het regenseizoen loopt van januari tot maart, waarbij de meeste neerslag in februari valt. De beste tijd om Mauritius te bezoeken is van mei tot december, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder kans is op regenval.

Taal:

Engels is de officiële taal. Frans en Creools worden vlot gesproken.

Onze favoriete hotels in Rodrigues

Rodrigues

C Rodrigues Mourouk

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Rodrigues

Constance Tekoma Rodrigues

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf