Oman

Oman

Het land van de sprookjes van 1001 nachten.

Op geografisch en historisch vlak is het Sultanaat Oman één van de meest intigrerende naties uit de Arabische wereld. In dit zeer rijk en modern land vindt u luxueuze hotels, prachtige zandstranden, schitterende landschappen, typische dorpjes, rustige oases, allerlei culturen en bovenal een fiere en vriendelijke bevolking.
Het noorden is ruw en bergachtig. Het verre zuiden is groen en vruchtbaar. Het is het land van de sprookjes van 1001 nachten, de plaats waar de bijbelse Job begraven ligten waar koning Sheba ooit heerste.
Het is ook een land waar u een rondreis kan maken en er de vele prachtige paleizen, moskeeën en landschappen kunt bewonderen. Combineer bergen, strand, woestijn, cultuur en natuur...
Welkom in Oman!

Valuta:

De lokale munt is de Omani Rial. Voorzie u van euro's in kleinere coupures om ter plaatse te wisselen. Kredietkaarten worden ook in de meeste plaatsen aanvaard.

Reisformaliteiten:

Internationaal paspoort  geldig 6 maanden na terugkeer. Ook dient u op voorhand een reisvisum aan te kopen, dit kan op https://evisa.rop.gov.om of rechtstreeks bij de ambassade van Oman.

Geen inentingen nodig, meer informatie hieromtrent vindt u op www.itg.be

Mogelijk zijn er op het moment van uw reis extra maatregelen en protocollen ter bestrijding van de COVID-19 pandemie van toepassing. De laatste versie hiervan wordt samen met uw reisdocumenten bezorgd.

Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht op de websites https://diplomatie.belgium.be/nl en https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Tijdsverschil:

2 uur voorsprong in de zomer en 3 uur in de winter

(GMT+4)

Klimaat:

Aangenaam woestijnklimaat met koelere avonden van november tot april. In de zomer is het heel warm en droog. In het zuiden is het vochtiger dan in het noorden.

Taal:

Het Arabisch is de voertaal. Engels wordt vlot gesproken

Onze favoriete hotels in Oman

Oman

Shangri-La Al Husn Resort & Spa

8 dagen, kamer & ontbijt, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
€ 2.499,00
€ 1.939,00
Bekijk deze reis
Oman

The Chedi Muscat

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Oman

W Muscat

10 dagen, kamer & ontbijt, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
€ 1.968,00
€ 1.574,00
Bekijk deze reis