Oman

Oman

Een sprookje van 1001 nacht

Op geografisch en historisch vlak is het sultanaat Oman één van de meest intrigerende naties uit de Arabische wereld. In dit smoorrijke en moderne land vind je luxueuze hotels, prachtige zandstranden, schitterende landschappen, typische dorpjes, statige paleizen, charmante moskeeën, rustige oases, allerlei culturen en bovenal een fiere en vriendelijke bevolking. Het noorden is ruw en bergachtig. Het verre zuiden is groen en vruchtbaar. Dit hier is het land van de sprookjes van 1001 nacht, de plaats waar de Bijbelse Job begraven ligt en waar koning Sheba ooit heerste. Het is ook een land dat sterk uitnodigt tot een levensverrijkende rondreis, waarbij je bergen, strand, woestijn, cultuur en natuur in één bondige trip combineert. Een droom van een bestemming voor de veelzijdige reiziger.

Welkom in Oman!

Valuta:

De valuta van Oman is de Omaanse rial.  In hotels en grote winkels kun je je creditcard over het algemeen probleemloos gebruiken. Echter zijn er ook veel plekken waar alleen contant geld wordt geaccepteerd. Het is verstandig om behalve de rial ook altijd wat Amerikaanse dollars op zak te hebben.

Reisformaliteiten:

  • Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer. 
  • Belgen zijn vrijgesteld van een reisvisum voor Oman, indien ze maximaal 14 dagen in het land verblijven.
  • Toch van plan om langer in Oman te blijven? Dan kan je via volgende website een e-visum aanvragen: evisa.rop.gov.om. Reken in dat geval wel op een verwerkingstijd van ongeveer 4 werkdagen. Personen die niet over de Belgische nationaliteit beschikken, moeten zich vooraf informeren bij de bevoegde instanties (Ambassade of Consulaat). Wij raden echter aan om het visum NIET vooraf aan te vragen. Je kan dit immers ook nog aanschaffen bij aankomst op de luchthaven van Muscat. Het visum kost daar in principe ongeveer 5OMR of ongeveer 13€, maar is momenteel dus gratis (onder voorbehoud van wijzigingen).
  • Voor Oman gelden er geen verplichte vaccinaties. Meer info i.v.m. mogelijke gezondheidsrisico's en vaccinaties: wanda.be/nl/landen/oman

Tijdsverschil:

Zomer: +2 uur / Winter: +3 uur (GMT+4).

Klimaat:

Aangenaam woestijnklimaat met koelere avonden van november tot april. In de zomer is er broeierig heet en droog. In het zuiden is het vochtiger dan in het noorden en in het Hadjargebergte is het ook koeler dan in de rest van het land. Voorzie dus zeker iets warmere kledij indien je van plan bent om de bergen in te trekken.

Taal:

Arabisch is de voertaal,  maar ook Engels wordt er vlot gesproken.

Opmerking: tijdens de Ramadan kunnen er restricties van toepassing zijn op alle publieke plaatsen of in de hotels, zoals een verbod op alcoholische dranken tijdens de dag of een verminderd aanbod aan faciliteiten. Vraag ons naar de restricties van toepassing voor uw gekozen accommodatie.

  • Ramadan 2024: 10 maart - 9 april
  • Ramadan 2025: 28 februari - 30 maart
  • Ramadan 2026: 17 februari - 19 maart

Ontdek hier de verschillende regio's van Oman

Muscat en omgeving

Schilderachtig ingeklemd tussen bergen en oceaan, met oude forten en uitstekende musea, een operagebouw en bloemrijke parken, is de stad Muscat een waar genot om te bezoeken. Muscat is de hoofdstad van Oman en is een fascinerende plaats boordevol verrassingen. De naam betekent 'veilige ankerplaats'. De zee speelt tot op de dag van vandaag trouwens een belangrijke rol in het stadsleven. Ze ondersteunt er de visserij-industrie en biedt bezoekers mogelijkheden om te zwemmen vanaf de zandstranden of met schildpadden te duiken in nabijgelegen lagunes. Door de vele witte gebouwen wordt Muscat ook wel de ‘witte stad’ genoemd. De stad is vrij conservatief van aard en vraagt van zijn bezoekers om zich gepast te kleden. In ruil daarvoor geniet je van het warme gevoel van Omaanse gastvrijheid en krijg je een unieke inkijk in het rijke erfgoed van het land.

Musandam

Musandam is een exclave van Oman in de Verenigde Arabische Emiraten, afgescheiden van de rest van het land. Musandam ligt op het gelijknamige schiereiland aan de Straat van Hormuz en wordt ook wel het 'Noorwegen van Arabië' genoemd, vanwege de prachtige Khors (rotsachtige inhammen), kleine dorpjes en bergwegen doorheen dramatische landschappen. Hier ontsnap je aan het stressvolle stadsleven en verken je verbazingwekkende fjorden, bewonder je dolfijnen, snorkel je in ongerepte wateren en trek je doorheen majestueuze bergen. 

Salalah

Salalah is een kuststad in het uiterste zuiden van het sultanaat Oman. De regio is omringd door de bergen. Net zoals in de rest van Oman vind je hier prachtige, witte zandstranden. Het grote verschil met de rest van Oman zijn de kokosnoot- en bananenpalmen die overal de regio groen kleuren. Dankzij de moessonregen is er intensieve landbouw mogelijk in deze vruchtbare kustvlakte. Salalah is de plaats waar de vorige sultan van Oman, Qaboes bin Said Al Said, is geboren en getogen. 

Favoriete rondreizen in Oman

Oman

Avontuurlijk Oman per 4x4 - Privé/Fly&Drive

9 dagen/8 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Oman

De pracht en praal van Oman - Privérondreis

12 dagen/11 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Oman

Het wilde Oman per 4x4 - Privérondreis

9 dagen/8 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Oman

Cultureel Oman - Privérondreis

9 dagen/8 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Onze favoriete hotels in Oman

Oman

Shangri-La Al Husn Resort & Spa

8 dagen, kamer & ontbijt, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 2.499,00
€ 1.939,00
p.p.
Bekijk deze reis
Oman

The Chedi Muscat

8 dagen, kamer & ontbijt, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 3.185,00
€ 2.416,00
p.p.
Bekijk deze reis
Oman

W Muscat

10 dagen, kamer & ontbijt, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 1.968,00
€ 1.574,00
p.p.
Bekijk deze reis
Oman

Anantara Al Jabal Al Akhdar

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf