Bahama's

Bahama's

Hét eilandgevoel met een Bahama Mama cocktail in de hand...

Vlak onder de punt van de Amerikaanse staat Florida liggen de zonnige Bahama's, een archipel van 700 eilanden in de Atlantische Oceaan. Het land telt ruim 391.000 inwoners op een oppervlakte van 13.878 km² (vergelijkbaar met de oppervlakte van het Vlaams Gewest). Van alle eilanden zijn er slechts 30 à 40 bewoond, met de hoofdstad Nassau op het dichtstbevolkte eiland New Providence. In de prachtige hoofdstad beleef je nog altijd het rijke koloniale verleden, met landhuizen die prachtig beschilderd werden met een kleurige pastelverf.

De onderwaterwereld van de Bahama's staat bekend om haar rijkdom aan grote roofvissen, waaronder vele soorten haaien. Vermoedelijk maakt de variatie van zandbodems, koraalriffen, mangrovebossen en de Golfstroom uit de Atlantische Oceaan de zeeën rondom de eilanden tot een ideale habitat voor deze vissen. Daarom is dit ook een ideale duikbestemming. De vele prachtige stranden, de ontelbare eilanden en de vriendelijke inwoners maken van een bezoek aan de Bahama's een vakantie om nooit meer te vergeten. 

"It's better in the Bahama's", zo prediken de eilandbewoners unaniem. En ze hebben gelijk ook!

Valuta:

De Bahamaanse dollar (BSD) is de nationale munt van de eilandengroep. De dollar bestaat pas sinds 1966. De Bahamaanse dollar is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en volgt dan ook dezelfde koers. 

Reisformaliteiten:

Een internationaal paspoort geldig tijdens het gehele verblijf is noodzakelijk. Belgen dienen zich geen visum aan te schaffen, voor zover de maximale verblijfsduur de 90 dagen niet overschrijdt. Passagiers moeten in het bezit zijn van een bewijs van accommodatie, in de vorm van een hotelbevestiging of naam en adres van een verblijf, en een bewijs van voldoende geldmiddelen voor de duur van hun verblijf op de Bahama's. Reis je via de VS? Vergeet dan niet dat je een ESTA voor de Verenigde Staten dient aan te vragen, ook transitpassagiers: esta.cbp.dhs.gov

Tijdsverschil:

Winter: -6 uur / Zomer: -7 uur (GMT-5).

Klimaat:

De Bahama's beschikken over een tropisch savanneklimaat, dat onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. Daardoor is het klimaat op de Bahama's erg aangenaam, vooral in de wintermaanden. In deze periode ligt de gemiddelde temperatuur er boven de 25°C. Er valt in die periode ook weinig neerslag, waardoor de luchtvochtigheid dan ook een stuk lager ligt dan in de zomermaanden. In de zomer kan de temperatuur hier met gemak oplopen richting de 40°C. De neerslagcijfers liggen in deze periode erg hoog, vooral dan in de maand juni. De vele neerslag die er op de Bahama's valt, zorgt daarentegen wel voor veel groen op het eiland. De zomerperiode is ook de periode waarin de Bahama's de meeste tropische stormen en orkanen trotseren. De grootste kans hierop heb je van juli tot en met oktober. 

Taal:

Op de Bahama's wordt Engels gesproken, maar wel met een eigen dialect.

Ontdek de verschillende eilanden van de Bahama's

New Providence

New Providence is het dichtstbevolkte eiland van de Bahama’s en huist meer dan 70% van de totale bevolking. Hier ligt ook de hoofdstad Naussau. Van plan om rond te trekken op de Bahama’s? Dan is dit de plek waar je reis start. Eén van de bekendste hotels van de Bahama's vind je trouwens ook hier, op Paradise Island: de Atlantis Bahama’s. Een combinatie van een hotel en een pretpark. Moet je zelf zien om te geloven!

Exuma

Exuma is een district van de Bahama’s, bestaande uit ruim 365 eilanden. Eén voor elke dag van het jaar dus. Men noemt ze ook wel eens de Cays. Je kan hier zwemmen met ‘'wilde’' varkens (jawel), die overal rond dobberen in de helderblauwe wateren van Exuma. Ook hier vind je prachtige resorts terug uit het Travelworld-aanbod, zoals Sandals Emerald Bay. Wie geen tijd heeft om alle 365 eilanden te ontdekken, kan alvast hier beginnen. Maar ook voor het uitwerken van een fantastische Islandhopping, ben je bij Travelworld aan het juiste adres.

Onze favoriete hotels in de Bahama's

Bahamas

Sandals Emerald Bay

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 6.725,00
€ 3.669,00
p.p.
Bekijk deze reis
Bahamas

The Royal at Atlantis

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Bahamas

Sandals Royal Bahamian

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 4.987,00
€ 3.408,00
p.p.
Bekijk deze reis

Onze favoriete rondreizen in de Bahama's

Bahamas

Op expeditie naar de Exuma's - Fly & Sail

8 nachten / 9 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf