Frans-Polynesië

Frans-Polynesië

Dé islandhopping bestemming bij uitstek: 118 eilanden met elk zijn eigen identiteit

Moeva, welkom in Frans-Polynesië! Ontdek de diversiteit van de 5 verschillende archipels van Frans-Polynesië, met een totaal van maar liefst 118 onwezenlijke mooie eilanden in het azuurblauwe water van de Stille Oceaan. De bekendste eilanden zijn ongetwijfeld Tahiti, Moorea en Bora Bora, maar Travelworld neemt je ook graag mee naar o.m. Rangiroa, Tahaa, Huahine en Raiatea. Islandhoppen is hier sowieso een must, want de uitgestrektheid van Frans-Polynesië zorgt ervoor dat elke eilandengroep z'n eigen identiteit heeft. Tahiti is het grootste en meest gekende eiland van de archipel, met mysterieuze grotten en adembenemende watervallen. Moorea wordt dan weer vaak het magische eiland genoemd en is nog iets authentieker. Het heeft een erg divers landschap en een indrukwekkende onderwaterwereld, wat zelfs op de meest geroutineerde duikers een onuitwisbare indruk zal nalaten. Bora Bora is de absolute parel van Polynesië en betovert je al meteen bij aankomst, met de schilderachtige koraaleilandjes (motu's), de groene bergtoppen en de kleurrijke fauna en flora. Zowel boven als onder water een feest voor alle zintuigen. Jacques Brel, Marlon Brando en Paul Gauguin zijn maar enkele bekende sterren die hun hart aan Frans-Polynesië verloren. 

Ben jij de volgende?

Valuta:

De frank (XPF) is de lokale munt en wordt niet verder onderverdeeld. De munt van 1 frank is dan ook de kleinste eenheid. De frank is gekoppeld aan de euro, met een verhouding 1000 XPF = 8.38 euro.

Reisformaliteiten:

  • ​Een internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na retour is vereist. Aangezien je via de VS vliegt, dien je tevens een ESTA-formulier in te vullen. Dit kan online via de website esta.cbp.dhs.gov.
  • Geen visum vereist, voor een verblijf van maximum 90 dagen.
  • Geen vaccinaties vereist voor Frans-Polynesië. Meer info i.v.m. mogelijke gezondheidsrisico's en eventuele vaccinaties: wanda.be/nl/landen/polynesie-frans

Tijdsverschil:

Zomer: -12 uur / Winter: -11 uur (GMT-10).

Klimaat:

Het klimaat op de eilanden varieert van subtropisch tot tropisch, op basis van de grootte van de eilanden. De warmte en de hoge luchtvochtigheid hebben samen met de vruchtbare vulkanische bodem gezorgd voor dichte regenwouden op de eilanden. 

Er worden twee jaargetijden onderscheiden: het hete jaargetijde dat duurt van november tot maart en het koelere jaargetijde, van april tot oktober loopt. De allerbeste reistijd voor Frans-Polynesië is mei tot en met oktober.

Taal:

Tahitiaans is één van de twee officiële talen die gesproken worden in Frans-Polynesië. De andere officiële taal is Frans. 
Het Tahitiaans is nauw verwant aan het Rarotongan, het Maori en het Hawaïaans.

Ontdek de verschillende eilanden van Frans-Polynesië

Tahiti

Het allerblauwste water, palmbomen langs verlaten stranden, weelderige bergen, een turkooisblauwe lagune en oceaan met koraal om U tegen te zeggen. Nee, dit is geen droom, het is allemaal echt te vinden in Tahiti! Hier worden droomvakanties gemaakt.

Moorea

Moorea is de trots en vreugde van Frans-Polynesië. Ze mag dan wel het zusje van Tahiti genoemd worden, telkens weer opnieuw staat zij in de schijnwerpers. Het eiland is een ware weerspiegeling van de relaxte Tahitiaanse levensstijl en het warme, gastvrije karakter van Frans-Polynesië en zijn mensen. Met opvallend groene bergen, prachtige witte stranden en het azuurblauwe water die het plaatje vervolledigen, ben je hier op de perfecte plaats voor een onvergetelijke vakantie!

Bora Bora

Droom van... ’s werelds meest romantische bestemming, gelegen in het paradijs, perfect witte zandstranden, smaragdblauwe lagunes, een kleurrijke onderwaterwereld, een tropische omgeving, onvoorstelbaar luxueuze overwater villa’s… Geen wonder dat Bora Bora een populaire speeltuin voor honeymooners en jetsetters is.

James Cook zei ooit dat Bora Bora de ‘parel van de Pacific‘ was. En gelijk had hij! De setting is idyllisch: Bora Bora is omgeven door een lagune en een rif, en de twee toppen van Mount Pahia en Mount Otemanu (restanten van een uitgedoofde vulkaan) pieken overal bovenuit.

Huahine

Huahine, het eiland dat gelijk staat aan het aards paradijs, is een immense tropische jungle die bloeit met kokosnootplantages, vanille-orchideeën, bananenboomgaarden, broodfruitbomen en watermeloenvelden. Naast zijn weelderige landschappen en heldere bloemen, is Huahine ook een goed bewaard gebleven heiligdom met tempels verborgen in dichte vegetatie. Dit eiland zal je ongetwijfeld betoveren.

Raiatea

Niet op Tahiti, maar wel op Raiatea klopt het hart van alle Polynesiërs. Dit eiland is de oorspronkelijke thuis van de zeevaarders die duizenden jaren geleden op pad gingen om de eilanden van de Stille Zuidzee te ontdekken. Iedereen die geïnteresseerd is in de Polynesische cultuur moet het Heilige Eiland bezoeken, de moeder van alle mythologieën en fantastische legendes. Raiatea kent ook een wilde en weelderige natuur, en groene bergen geschikt om te wandelen. De natuurlijke schoonheid van Raiatea wordt zowel op het land als op zee ervaren.

Taha'a

Taha'a is een echte botanische schoonheid en vormt samen met het nabijgelegen Raiatea een atol, bestaande uit een uitgedoofde vulkaan. Net zoals bij zoveel eilandjes in Frans-Polynesië is ook Taha’a omgeven door een rif en een paradijselijke lagune. Haar vruchtbare valleien en glooiende hellingen zijn bedekt met bananenbomen, watermeloenplanten en kokospalmen. Met een passende vorm van een bloem, is het eiland ook een immense natuurlijke broeikas voor de zeer gewaardeerde vanille-orchidee. Dankzij deze overvloed doordringt de bedwelmende geur van vanille de lucht in Taha'a, wat betekent dat dit eiland net zo zoet is als het klinkt.

Rangiroa

Rangiroa (Paumotaans voor 'lange lucht') is zo'n plek waar je van droomt, zonder te durven hopen dat het echt bestaat. Vanuit de lucht lijkt het één geheel, maar in werkelijkheid zijn het in totaal 240 kleine eilandjes, met een omtrek van ruim 160 kilometer rondom de grootste lagune. Hier speelt de zon met het water en dat levert kleurschakeringen en lichteffecten op die blijven verbazen. Rangiroa is niet voor niets één van de beste duiklocaties ter wereld, met z'n vele tropische vissen en mantaroggen. Deze eilandjes geven je het idee te dromen met wijd open ogen.

Tetiaroa

Of moeten we zeggen: een exotische Atol voor jou alleen? Tetiaroa, op een kleine 50 km van Tahiti, bestaat namelijk uit een dozijn tropische eilandenen en telt slechts één luxueus resort. Dat je de eilanden haast helemaal voor jou alleen hebt, is dus absoluut geen leugen. Ooit fungeerde Tetiaroa zelfs als het zomerverblijf van de Tahitiaanse koninklijke familie. In 1967 kwam de eilandgroep dan in handen van niemand minder dan de Amerikaanse acteur Marlon Brando, die van deze adembenemende atol zijn persoonlijk paradijs maakte én bovenal een toonvoorbeeld op vlak van duurzaamheid. 

Onze favoriete rondreizen in Frans Polynesië

Frans Polynesië

Van Huahine naar Bora Bora - Fly & Sail

15 nachten/16 dagen, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 9.369,00
p.p.
Bekijk deze reis
Frans Polynesië

Luxueus eilandhoppen - Privérondreis

10 nachten/11 dagen, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 18.619,00
p.p.
Bekijk deze reis
Frans Polynesië

Marquesas Archipel - Privérondreis

13 nachten/14 dagen, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 5.249,00
p.p.
Bekijk deze reis
Frans Polynesië

Kleinschalig door Moorea, Raiatea & Tahiti - Privérondreis

12 nachten/13 dagen, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 4.259,00
p.p.
Bekijk deze reis

Onze favoriete hotels in Frans-Polynesië

Frans Polynesië

The Brando - Tetiaroa Private Island

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Frans Polynesië

Intercontinental Bora Bora Thalasso Spa

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Frans Polynesië

Intercontinental Bora Bora Le Moana

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf