Dominica

Dominica

Authentieke levensstijl, tropisch regenwoud en watervallen, ontdek Dominica!

Dominica is een stukje paradijs, verloren in de Caraïben. Het eiland ligt in het Caribisch gebied, ten zuiden van Guadeloupe en ten noorden van Martinique. Dominica beschikt over één van de ruigste en natuurlijke landschappen van de Caraïben. De oostkant van het eiland is bedekt met dicht, tropisch regenwoud. De passaatwinden zorgen op sommige plaatsen tot een  jaarlijkse neerslag van wel 900 cm. Die hoge neerslagwaarden zorgen voor talrijke riviertjes (de Dominicanen tellen er 365, voor elke dag van het jaar één), poelen en watervallen. De westkust daarentegen ligt in de regenschaduw van de vrij hoge bergen (tot 1447 m voor de Morne Diablotins) en ontvangt slecht 150 cm regen. 

Dominica werd op 3 december 1493 ontdekt door Christoffel Columbus, tijdens zijn tweede reis naar wat hij dacht dat India was. De naam komt van de dag waarop het eiland werd ontdekt: een zondag, in het Latijn 'dies dominica'. Dominica was het laatste Caribische eiland dat gekoloniseerd werd door Europeanen (Frankrijk), voornamelijk vanwege de hevige tegenstand van de oorspronkelijke bewoners, de Kalinago. Frankrijk droeg het bezig in 1763 over aan het Verenigd Koninkrijk, dat er in 1805 een kolonie van maakte. 

Kort samengevat: Dominica is een fantastische bestemming die absoluut de moeite waard is!

Valuta:

In Dominica hanteert men de Oost-Caribische dollar (XCD). Voor 1 euro ontvang je ongeveer 3 dollar.

Reisformaliteiten:


  • Een internationaal paspoort, nog steeds geldig tijdens je verblijf, is voldoende
  • Voor Dominica is geen visum vereist. Maximaal verblijf van 3 maanden

Tijdsverschil:

Winter: -5 uur / Zomer: -6 uur (GMT-4).

Klimaat:

Dominica kent een droger seizoen van januari tot en met april en een natter seizoen vanaf mei tot en met december, met temperaturen die overdag rond de 30°C en 's nachts rond de 21°C 's schommelen, het ganse jaar door. 

Van begin juni tot begin december geldt als orkaanseizoen en is er kans op tropische stormen. 

Taal:

De officiële taal is Engels. 

Onze favoriete rondreizen in Dominica

Dominica

Rondreis Dominica - Fly & Drive

9 nachten/10 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf