Dominica

Dominica

Authentieke levensstijl, tropisch regenwoud en watervallen, ontdek Dominica!

Dominica is een stukje paradijs verloren in de Caraïben.  Het eiland ligt in het Caribisch gebied ten zuiden van Guadeloupe en ten noorden van Martinique. Dominica heeft een van de ruigste en natuurlijke landschappen van de Caraïben. De oostkant van het eiland is bedekt met dicht, tropisch regenwoud. De passaatwinden zorgen op sommige plaatsen tot jaarlijkse neerslag van wel 900cm. Die hoge neerslagwaarden zorgen voor talrijke riviertjes ( de Dominicanen tellen er 365, voor elke dag van het jaar één), poelen en watervallen. De westkust daarentegen ligt in de regenschaduw van de vrij hoge bergen (tot 1447 m voor de Morne Diablotins) en ontvangt slecht 150 cm regen. Dominica werd op 3 december 1493 ontdekt door Christoffel Columbus tijdens zijn tweede reis naar wat hij dacht dat India was. De naam komt van de dag waarop het eiland werd ontdekt; een zondag, in het Latijn dies dominica. Dominica was het laatste Caraibische eiland dat gekoloniseerd werd door Europeanen (Frankrijk), voornamelijk vanwege de hevige tegenstand van de oorspronkelijke bewoners, de Kalinago. Frankrijk droeg het bezig in 1763 over aan het Verenigd Koninkrijk, dat er in 1805 een kolonie van maakte. Kortom het is een fantastische bestemming die zeker de moeite waard is !

Valuta:

In Dominica hanteert men de East Caribbean Dollar (ECD).

Reisformaliteiten:

Een internationaal paspoort geldig tot 6 maand na uw retour is voldoende. 

Mogelijk zijn er op het moment van uw reis extra maatregelen en protocollen ter bestrijding van de COVID-19 pandemie van toepassing. De laatste versie hiervan wordt samen met uw reisdocumenten bezorgd.

Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht op de websites https://diplomatie.belgium.be/nl en https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Tijdsverschil:

In de zomer is het 6 uur vroeger dan bij ons, in de winter 5 uur. 

(GMT-4)

Klimaat:

Dominica kent een droger seizoen van januari tot en met april en een natter seizoen vanaf mei tot en met december, met temperaturen die liggen  rond de 30°C overdag en 21°C 's nachts gedurende het ganse jaar door. 

Van begin juni tot begin december is het orkaanseizoen en is er kans op tropische stormen. 

Taal:

De officiële taal is Engels. 

Favoriete rondreis

Rondreis Dominica

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf