Cuba

Cuba

Een mix van Spaanse en Afrikaanse cultuur onder de Caraïbische zon

De Republiek Cuba is een land en tevens het grootste eiland in de magische Caribische eilandengordel ten zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Toen Christoffel Columbus het in 1492 'per ongeluk' ontdekte, zei hij dat dit het mooiste eiland was dat mensenogen ooit aanschouwd hebben. 

Cuba is de uitzondering op de regel dat de Caraïben enkel zon en zee te bieden hebben. Cuba beschikt ook over een fikse dosis cultuur. Neem nu Havana, een prachtige stad vol van nostalgie, met felgekleurde oldtimers en flanerende Cubanen op de Malécon. Ga ook op ontdekking naar de tabaksvelden van Viñales of op de klinkerstraten van het picture-perfect dorpje TrinidadDe mooiste ongerepte stranden van Cuba liggen aan Varadero en Guardalavaca, waar je de kilometerslange zandstranden vindt. 

Wat je ook wil, Cuba is een land met zeer veel mogelijkheden. Je kan Havana dan ook perfect combineren met een strandvakantie of een rondreis met een huurwagen maken, al dan niet met chauffeur. 

Cuba is een absolute must indien je op zoek bent naar een sfeervolle en authentieke zonvakantie.

Valuta:

De lokale munt is de Cubaanse peso (CUP), maar de euro wordt meestal ook geaccepteerd.

Reisformaliteiten:

Iedereen die naar Cuba afreist, dient over de volgende documenten te beschikken:

  • Internationaal paspoort, geldig tot na je reis naar Cuba
  • Visum (toeristenkaart) t.w.v. 25 euro. Travelworld bezorgt je die samen met je reisdocumenten.
  • Medische reisverzekering


Tijdsverschil:

Winter: -5 uur / Zomer: -6 uur (GMT-4).

Klimaat:

In de koelste maanden van het jaar - december en januari - is het nog minstens 26°C. Van mei tot september zakt het kwik niet onder de 30°C. De zuidkust is gewoonlijk wat warmer, terwijl het westen meestal natter is dan het oosten. Tussen mei en oktober mag je nu en dan een tropische regenbui verwachten.

Taal:

Spaans is de officiële taal, al is dat eigenlijk meer Cubanol dan Espagnol. Met Engels kan je je in de grote steden en hotels wel verstaanbaar maken. In het binnenland poets je beter je beste Spaans wat op.

Ontdek de verschillende regio's van Cuba

Havana

Welkom in de wereldberoemde hoofdstad van Cuba, met meer dan twee miljoen inwoners veruit de grootste stad van het eiland. De stad speelde ook een heel belangrijke rol in de Spaanse kolonisatie van Latijns-Amerika en kende een grote culturele bloei in de 19e eeuw, waardoor het de parel van de Caraïben werd genoemd. Als je aan een reis op Cuba begint, moet je zeker door Habana Vieja (de oude stad), Vedado en Centro wandelen, met zijn oude gebouwen en smalle steegjes. Het lijkt alsof de tijd er is blijven stil staan.

Trinidad

Trinidad werd in de 16e eeuw gesticht door ontdekkingsreiziger Diega Velazquez de Cuellar en is sindsdien een waar openluchtmuseum vol majestueuze architectuur, huizen in alle kleuren van de regenboog en historische pleintjes. Een plek waar je even wordt meegenomen naar het Cuba van weleer en waar je je kan laten omringen met spannende verhalen. Trinidad is het indrukwekkende nalatenschap van Cuba's koloniale periode en één van de mooiste plekjes op het eiland.

Hier ben je op de juiste plek om je in de rijke geschiedenis van Cuba te verdiepen, van de zee te genieten en kennis te maken met de warme en gastvrije bevolking.

Varadero

Varadero staat vooral gekend als een levendige badplaats, waar je ook terecht kan voor heerlijke ontspanning. De stad is te vinden in de provincie Matanzas en staat ook wel bekend onder de naam Playa Azul. De stad en strand ligt op ongeveer 142 km van de hoofdstad Havana. 

Met 25 kilometer lang wit strand en turquoise water, werd Varadero al in de jaren dertig van de vorige eeuw door de jetset ontdekt. Het is dé plaats met mooie en leuke hotels, waar je na een rondreis zeker nog enkele dagen aan het strand kanvertoeven.

Onze favoriete rondreizen in Cuba

Cuba

Verborgen plekjes van Cuba - Privé/Fly&Drive

15 dagen/14 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Cuba

Authentiek Cuba - Privérondreis

12 dagen/11 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Cuba

Charming Cuba - Privérondreis

9 dagen / 8 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Cuba

Cuba, in de voetsporen van Che Guevara - Fly & Drive

16 dagen / 15 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Onze favoriete hotels in Cuba

Cuba

Iberostar Parque Central

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Cuba

Iberostar Origin Bella Vista Varadero

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 1.776,00
€ 1.243,00
p.p.
Bekijk deze reis
Cuba

Iberostar Grand Trinidad

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Cuba

Iberostar Tainos

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 1.699,00
€ 1.189,00
p.p.
Bekijk deze reis