Antigua & Barbuda

Antigua & Barbuda

Het strand is nog maar het begin!

De kustlijn van Antigua wordt omringd door een schitterende Caribische kustlijn. Haar zus Barbuda wordt omringd door beschermende riffen en beschikt over een grote lagune en een fregatvogelreservaat. De eilanden staan vooral bekend om hun vriendelijke en gastvrije mensen, roze en witte zandstranden, kristalhelder water en het meest bevredigende en aangename klimaat ter wereld.

Het eiland Antigua werd ongeveer 30 miljoen jaar geleden door een vulkaan uit de zee geboren. Een jong eiland in de geologische tijd. Op de noordflank van deze vulkaan werden riffen gevormd, vandaar dat het grootste deel van Antigua laag ligt en uit kalksteen bestaat.

Barbuda werd van Antigua gescheiden toen de zeespiegel van de wereld aanzienlijk steeg rond 10000 voor Christus. Tegenwoordig zijn delen van Barbuda geologisch overstroomd en vormen zo interessante lagunes. Hier bevindt zich de grootste broed- en nestkolonie van fregatvogels ter wereld. Barbuda heeft een enorme diversiteit aan inheemse habitats die nog niet bedreigd worden door ontwikkeling. Het door riffen omgeven Barbuda is misschien wel een van de best bewaarde ecologische geheimen van de Antillen.

Antiguanen en Barbudanen kunnen bogen op een rijke, levendige cultuur, gevormd door hun Afrikaanse erfgoed, de Britse koloniale geschiedenis en moderne invloeden. Dit komt op verschillende manieren tot uiting, zoals in de taal, keuken, architectuur, religie, muziek, sport, kunst en festivals, waaronder Antigua's carnaval.

In Antigua en Barbuda is het strand nog maar het begin. Bezoekers van de bestemming worden aangemoedigd om zich onder te dompelen in de lokale cultuur, proef de heerlijke lokale keuken, geniet van de betoverende klanken van de muziek, dans op de drums, de steelpan, iron band, calypso en soca muziek, neem deel aan een lokale cricketwedstrijd of een spelletje warri, maak een wandeltocht door de culturele bezienswaardigheden, verken de stad, de verschillende kunstateliers, woon de festivals bij of ga gewoon de interactie aan met de vriendelijke mensen binnen de levendige gemeenschappen.

Valuta:

Antigua en Barbuda gebruiken de Oost-Caribische dollar. In Antigua en Barbuda accepteren veel bedrijven ook Amerikaanse dollars. Kredietkaarten worden doorgaans zowat overal aanvaard.

Reisformaliteiten:

  • Internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na aankomst
  • Reizigers met een Belgisch paspoort hebben geen visum nodig om Antigua & Barbuda binnen te komen
Tijdsverschil:

Winter: -5 uur / Zomer: -6 uur (GMT-4).

Klimaat:

​ De temperatuur schommelt het hele jaar door tussen de 24°C en de 30°C. De beste periode om naar Antigua & Barbuda te reizen is in onze winter en lente. De maanden september en oktober zijn omwille van het orkaanseizoen het minst aan te raden.

Taal:

Engels is de officiële taal, maar het plaatselijke dialect (gebroken Engels) wordt meestal terloops gesproken door de plaatselijke bevolking.

Onze favoriete hotels in Antigua

Antigua and Barbuda

Galley Bay Resort & Spa

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Antigua and Barbuda

Sandals Grande Antigua Resort & Spa

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Antigua and Barbuda

Hammock Cove Resort & Spa

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf