Jordanië

Jordanië

Keer terug in de tijd en laat je absorberen door Jordanië

Wonderbaarlijke woestijnsteden, grootse Romeinse opgravingen en verrassende landschappen: welkom in Jordanië! 

Dit gastvrije en prachtige land is gelegen in het Midden-Oosten, en bestaat vooral uit woestijnlandschap, aangevuld met een vruchtbare grond langs de oevers van de rivier, de Jordaan. Het land is vooral gekend voor de prachtige 'Lost city' van Petra, waar je tussen de rotsen meer dan 500 monumenten kan vinden. Je zal je in een reis in Jordanië volledig kunnen onderdompelen in cultuur, maar in de Dode Zee zal dat niet lukken. Het water is namelijk zó zout dat je blijft drijven, zoals een badeendje in een immens groot bad. 

Ga je liever toch kopje onder? Ga dan snorkelen of duiken boven de mooiste koraalriffen van de Rode Zee!

Vergeet ook zeker ook niet te overnachten in de prachtige woestijn van Wadi Rum, waar je, met een beetje geluk, een ongelooflijk zicht hebt op de Melkweg en zijn vele sterren.

Ontdek dit prachtige land, waar het volgende monument iedere keer weer zoveel mooier is dan het vorige. 

Valuta:

De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). 1 Jordaanse Dinar staat ongeveer gelijk met 1,30 euro.

Reisformaliteiten:

Een visum voor Jordanië kan geregeld worden op de luchthaven eens je geland bent, is 30 dagen geldig en kost 40 JOD (ongeveer 50 euro).

Voor je terugreis moet je een formulier invullen via visitjordan.gov.jo. Na het invullen van dit formulier ontvang je een QR-code ontvangen, die je dient voor te leggen tijdens de check-in op de luchthaven voor vertrek naar Jordanië. Kinderen jonger dan 5 jaar, Jordaniërs en hun families en transitpassagiers moeten dit formulier niet invullen en dus ook geen QR-code voorleggen.

Tijdsverschil:

Jordanië valt in tijdzone GMT+3, waardoor het in onze zomer 1 uur later is dan in België. In onze winter is er een tijdverschil van 2 uur.

Klimaat:

De zomer in Jordanië duurt van juni tot en met september en is zonder uitzondering warm tot heet, zonnig en droog. In heel Jordanië lopen de temperaturen overdag gemiddeld op naar zo’n dertig graden of hoger, met in het zuiden de hoogste gemiddeldes, die lokaal kunnen oplopen tot maar liefst 41 graden. De winterperiode, van december tot begin maart, is mild en minder droog dan de zomer. Vooral in het noordwesten van Jordanië zie je het aantal dagen met neerslag redelijk toenemen, maar ook dan blijft het in de woestijngedeeltes van het land over het algemeen droog. De temperaturen in de woestijn schommelen dan rond een aangename 20 graden, al kan het in de bergen stukken frisser zijn.

Taal:

Arabisch is de officiële taal in Jordanië. Daarnaast wordt er op veel plaatsen Engels gesproken.

Onze favoriete rondreizen in Jordanië

Jordanië

Jordanië: De ultieme ervaring

7 nachten/8 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf