Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

Waar woestijn en weelde elkaar ontmoeten

Er zijn verschillende redenen waarom de Verenigde Arabische Emiraten op je bucket list moeten staan. Deze kleine natie in de Perzische Golf is immers de thuisbasis van één van de hoogste gebouwen ter wereld, enkele van de meest luxueuze hotels en biedt een mix van traditie en innovatie die bijna nergens anders te vinden is. Elk Emiraat beschikt over een geheel eigen identiteit. Dat is dan ook één van de belangrijkste redenen om naar de Verenigde Arabische Emiraten af te reizen. Maak een tocht naar de woestijn en verken de avontuurlijke kant van dit Arabische land dat een rijke geschiedenis kent. Het toeristische hoogseizoen loopt van december tot en met maart. Dan trekken toeristen massaal naar Abu Dhabi en Dubai, omwille van het uitstekende klimaat. De Verenigde Arabische Emiraten vormen bovendien één van de rijkste landen van het Midden-Oosten, wat het tot een unieke plek kroont voor een ontspannen vakantie in pure luxe. 

Valuta:

De lokale munt is de Dirham (AED). Omrekenen naar de euro is eenvoudig: gewoon delen door 4 om een idee te hebben. Je kan ook overal euro's omwisselen.

Reisformaliteiten:


  • Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, geldig 6 maanden na retour. 
  • Geen visum vereist indien je bezoek aan de VAE de 90 dagen niet overschrijdt, ook niet wanneer die 90 dagen gespreid over het jaar zijn.
  • Er zijn geen vaccinaties nodig. Meer info i.v.m. eventuele gezondheidsrisico's en vaccinaties in de VAE: wanda.be/nl/landen/verenigde-arabische-emiraten

Tijdsverschil:

Zomer: +2 uur / Winter: +3 uur (GMT+4).

Klimaat:

Aangenaam woestijnklimaat van november tot april. In de avond koelt het dan wat af. In de zomer is het er broeierig heet en droog en kan de temperatuur er soms oplopen tot 48°C. De hotels zijn volledig geklimatiseerd en de zwembaden worden er zelfs gekoeld.

Taal:

Het Arabisch is de officiële taal, maar gezien het grote aantal immigranten dat woont en werkt in de VAE, is ook het Engels wijdverspreid.

Ontdek de verschillende emiraten van de VAE

Dubai

Travelworld heet je welkom in Dubai, één van de meest impressionante bestemmingen op deze planeet, die ook in razendsnel tempo uitbreidt en evolueert. Het ene hotel overtreft het andere, het ene megabouwproject is nog niet af of het andere is al begonnen. Dubai is een waar paradijs voor winkelfanaten en golfspelers. Alles is groot, groter, grootst. Zo vind je er het hoogste gebouw ter wereld, het meest indrukwekkende winkelcentrum en het meest spectaculaire fonteinenspektakel. Er is echter ook plaats voor authenticiteit in het oude hart van Dubai of in de omliggende natuur. Herbron in de woestijn, maak een combi met één van de andere Emiraten, eet en drink in één van de vele toprestaurants of gezellige bars. 'The Sky Is The Limit', de mogelijkheden zijn eindeloos.  

Welkom in Dubai, een bestemming waar al je zintuigen op scherp gesteld worden en je ogen en oren tekort komt.

Abu Dhabi

Abu Dhabi is één van de zeven Arabische Emiraten en met voorsprong de grootste. Toch is dit emiraat een stuk minder bekend dan het naburige emiraat Dubai. Ergens wat onterecht, want Abu Dhabi heeft nochtans heel wat te bieden op vlak van cultuur, entertainment en ontspanning. Zo is er de oogverblindende Sheikh Zayed-Moskee, die mooier is dan eender welke moskee in Dubai. Verder is er ook Yas Island, het eiland van de F1, maar ook van het bruisende nachtleven en de pretparken. Ook erg indrukwekkend is Saadiyat Island, met z'n parelwitte stranden, luxeresorts, golfbanen en musea als het Guggenheim (verwachte opening 2025) en het Louvre. Maar Abu Dhabi heeft daarnaast nog zoveel meer te bieden. Stuif bijvoorbeeld recht de woestijn in naar het Lege Kwartier, een desolaat gebied nabij de grens met Saudi-Arabië, en verblijf hier in een pracht van een resort omringd door golvende duinen van goudgeel zand. En zo kunnen we wel nog even doorgaan.

Ontdek het misschien gewoon allemaal zelf tijdens jouw reis met Travelworld. Abu Dhabi ontwikkelt zich immers in een zodanig snel tempo, dat het voor ons soms moeilijk is om bij te benen!

Ajman

Maak kennis met een meer authentieke kant van de VAE in Ajman, de kleinste van de zeven emiraten. Vanaf de luchthaven van Dubai sta je er binnen het half uur, en toch kom je hier terecht in een totaal andere wereld. De stranden van Ajman behoren tot de beste van de Emiraten en het ontspannen tempo kroont dit emiraat tot een geweldige optie voor een relaxte strandvakantie. Breng zeker een bezoek aan het Ajman-museum, waar je kennismaakt met de geschiedenis van de Emirati. Hotels en resorts bieden ook vaak een gratis pendeldienst aan naar Dubai. Zo hoef je ook hier niets van de belangrijkste bezienswaardigheden te missen, alvorens je opnieuw terug te trekken naar de rust van Ajman. Wist je trouwens dat je in Ajman ook zalig kan kajakken in de mangroves en lagunes van het Al Zorah-natuurreservaat? Of een balletje slaan op de 18-holes kampioenschapsgolfbaan? Wel, dan weet je het nu.  

Volop genieten dus in authentiek Ajman! 

Ras Al Khaimah

Ontdek de historische cultuur van Ras Al Khaimah en de verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen. Dit emiraat in het noorden van de VAE ligt bezaaid met ruige berglandschappen, eindeloze woestijnen en paradijselijke stranden. Sla een balletje op één van de vele golfbanen of maak een daguitstap naar het nabije Dubai. Weg van de felle lichten en de glamour, herken je in deze adembenemende plek ongetwijfeld jouw authentieke droomreis.   

Fujairah

Verander het geweer eens van schouder en trek op ontdekking naar Fujairah! De weelderige Oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten staat immers gekend om z’n majestueuze bergen, charmante kustdorpen en languitgestrekte stranden. Fujairah is dan misschien het minst ontwikkelde emiraat van de zeven, in ruil daarvoor krijg je prachtige, ongerepte zandstranden in de plaats. De vele kuststeden en dorpen van Fujairah liggen idyllisch genesteld tussen de ruige bergen van het Hadjargebergte en de oceaan. Je wordt er instant betoverd door de schoonheid van de stranden, de oude forten en de oogverblindende oases te midden van afgelegen valleien en berglandschappen. De stad Fujairah geldt overigens als één van de betere bestemmingen voor duikliefhebbers. Nog een meevaller: De prijzen in Fujairah zijn doorgaans gunstiger dan in Dubai of andere emiraten, wat deze bestemming ook nog eens mild voor je portemonnee maakt.

Hoogtijd om eens de andere kant van de emiraten te ontdekken. Letterlijk!

Onze favoriete rondreizen in de Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

Emiratische ontdekking - Privérondreis

8 dagen/7 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Verenigde Arabische Emiraten

Combi Abu Dhabi & Dubai - 2 steden in 1 klap

8 dagen/7 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Verenigde Arabische Emiraten

Combi Dubai & Mauritius

11 dagen/10 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Verenigde Arabische Emiraten

Combi Abu Dhabi & Malediven

9 dagen/8 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf