Tanzania - Zanzibar

Tanzania - Zanzibar

The best of two worlds!

Tanzania is één van de meest indrukwekkende Afrikaanse landen, met miljoenen dieren in uitgestrekte parken. Ideaal in combinatie met het groene eiland Zanzibar, dat zich vlak voor de kust van Tanzania bevindt. Travelworld stelt je verschillende safari's voor in Tanzania, al dan niet in combinatie met een strandvakantie op Zanzibar. 

Nieuw: een pakket uitgewerkt met de Melia-groep, waarbij je het nieuwe Melia Serengeti combineert met hun strandhotel op Zanzibar. Ontdek het beste van twee sterk contrasterende werelden: Zanzibar & Tanzania bieden je alle ingrediënten voor de reis van je leven!

Valuta:

De lokale valuta is de Tanziaanse shilling (TZS). Amerikaanse dollars kunnen ter plaatse vrij omgewisseld worden. Ook kredietkaarten worden in de meeste hotels en restaurants aanvaard.

Reisformaliteiten:  • Een geldig internationaal paspoort, dat nog minstens 6 maanden na retour geldig blijft, is vereist
  • Je hebt ook een visum nodig. We raden je aan om dit op voorhand online te regelen via de website eservices.immigration.go.tz/visaVisum bij aankomst (visa on arrival) is mogelijk, maar niet gegarandeerd en mede daarom niet aangeraden.
  • Voor meer informatie m.b.t. gezondheidsrisico's en eventueel benodigde vaccinaties, kan je terecht op de website wanda.be/nl/landen/tanzania.

Tijdsverschil:

Zomer: +1 uur / Winter: +2 uur (GMT+3).

Klimaat:

Tanzania heeft grotendeels een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 27 en 32 graden Celsius. 's Nachts kan het in de hooglanden wel afkoelen tot rond de 12 graden. In januari-februari wordt het gewoonlijk tussen de 25-30 graden. Van juni t/m oktober is het een droge, koelere periode. Op Zanzibar waait meestal ook een aangename zeewind.

Taal:

Swahali, een mix van Engels en Arabisch, is er de officiële taal. Het Engels wordt in de meeste toeristische plaatsen ook vlot gesproken.

Ontdek de verschillende regio's van Tanzania

Zanzibar

Zanzibar kenmerkt zich door z'n kilometers lange witte zandstranden en helderblauwe zeewater, maar ook de groene wouden in het binnenland zijn meer dan de moeite waard. De hoofdstad Stonetown is met z'n smalle steegjes, typische huizen en prachtige moskeeën al evenmin te missen. 

Pemba

Pemba Island is ongerept, avontuurlijk en fascinerend. Geniet er van het snorkelen, duiken, zeilen en luieren op de verlaten stranden. Pemba heeft veel te bieden: Prachtige stranden, eersteklas duik- en snorkelplekken en diverse historische plekken. Naar dit eiland reizen is als reizen in een onontdekt gebied. Bovendien word je overal vriendelijk onthaald.

Onze favoriete hotels in Tanzania / Zanzibar

Tanzania - Zanzibar

The Residence Zanzibar

9 dagen, half pension, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 2.999,00
€ 2.289,00
p.p.
Bekijk deze reis
Tanzania - Zanzibar

Zuri Zanzibar

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Tanzania - Zanzibar

RIU Palace Zanzibar

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 2.133,00
€ 1.813,00
p.p.
Bekijk deze reis