Singapore

Singapore

Dé perfecte combinatie tussen Zuidoost-Azië & de moderne wereld...

Singapore is een stadstaat, gelegen in Zuidoost-Azië, tussen Maleisië en Indonesië. Met andere woorden: het land is de stad en de stad is het land, dat in totaal uit 63 eilanden bestaat. Het grootste deel van de bevolking woont op het hoofdeiland. Het is vooral de gunstige ligging van Singapore die aanvankelijk een belangrijke rol speelde in het ontstaan van het land. Destijds fungeerde het immers als ideale uitvalsbasis voor handel tussen het oosten en het westen. 

De stad zelf is onderverdeeld in wijken, waarvan sommige mee vormgegeven werden door de etniciteit van hun inwoners. Zo is er Little India, Chinatown en Kampong Glam (de wijk met voornamelijk islamitische Maleisiërs en Arabieren). Andere belangrijke wijken zijn onder meer het Colonial District en Orchard Road, hét shoppingmekka van Singapore. Als shopaholic zal je je hier helemaal in je nopjes voelen, want je kan hier bijna van winkelcentrum naar winkelcentrum lopen.

Las bij je volgende reis richting Zuidoost-Azië dus zeker eens een citybreak in Singapore in en ontdek er een levendige metropool, die je ongetwijfeld met verstomming zal slaan.

Valuta:

De officiële munteenheid in Singapore is de Singaporese dollar (SGD). Andere betaalmiddelen worden ook aanvaard in Singapore.

Reisformaliteiten:


  • Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Singapore. 
  • Een visum is niet nodig, indien je korter dan 90 dagen in Singapore verblijft.
  • Aankomst-kaart: tot 3 dagen voor aankomst online invullen (https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/)  

Tijdsverschil:

Zomer: +6 uur / Winter: +7 uur (GMT+8).

Klimaat:

Singapore kent een tropisch klimaat, met het hele jaar door hoge temperaturen van zo'n 25 tot 30°C en een redelijke kans op neerslag. Vooral in de moessonperiode, die van november tot en met februari loopt, regent het vrij vaak en kunnen tijdens de soms flinke buien vrij grote hoeveelheden regen vallen. De meest aangename maanden vallen gelijk met onze zomermaanden (juni, juli en augustus). Tijdens deze periode heb je de meeste kans op zonnige dagen.

Taal:

Maleis, Engels, Chinees en Tamil zijn de officiële talen in Singapore. Daarnaast worden er nog ongeveer 20 lokale talen gesproken.

Onze favoriete rondreizen in Singapore

Singapore

Ultiem Singapore - Privérondreis

5 dagen/4 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Singapore

Bruisend Singapore - Privérondreis

10 dagen/9 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf