Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Combineer cultuur en natuur in een betaalbaar paradijs

De Dominicaanse Republiek is meer dan z'n witte zandstranden en All Inclusive hotels alleen. Zo is er de adembenemende natuur, met o.m. de Pico Duarte, Saona of Samana.  Er is ook de stad Santo Domingo, de eerste stad van de Nieuwe Wereld, met prachtige koloniale architectuur en smalle, gezellige steegjes. Of wat dacht je van het historische centrum van Puerto Plata, met z'n vele kleurrijke huizen? Je kan ook tal van watersporten uitoefenen onder de stralende zon, zwemmen met dolfijnen of golfen op één van de uitdagende golfterreinen. De Dominicaanse Republiek is kleurrijk, swingend en charmant tegelijkertijd. Net zoals haar bevolking trouwens... 

Laat je dus verrassen door dit subtropische paradijsje.

Valuta:

De lokale munteenheid is de Dominicaanse peso (DOP). 1 euro staat ongeveer gelijk aan 60 peso's. Ook de Amerikaanse dollar (USD) wordt overal aanvaard.

Reisformaliteiten:

Voor de Dominicaanse Republiek is geen visum vereist, indien aan onderstaande voorwaarden is voldaan: 

  • Internationaal paspoort vereist, nog minstens zes maanden geldig op moment van aankomst en met minstens één lege visumpagina
  • Passagiers die naar de Dominicaanse Republiek reizen, moeten voor vertrek online een elektronisch ticketformulier invullen en een gegenereerde QR-code verkrijgen, die men dient voor te kunnen leggen bij aankomst in het land. Je kan je E-ticket aanvragen via volgende link: eticket.migracion.gob.do/
  • Reizigers dienen voor de Dominicaanse Republiek een toeristenbelasting te betalen, wat in principe in je vliegtuigticket inbegrepen zit
  • Reizigers moeten in het bezit zijn van een bewijs van voldoende financiële middelen
  • Reizigers dienen een ticket voor een retour- of doorreis te kunnen voorleggen
  • COVID-19: Niet-gevaccineerde passagiers kunnen bij aankomst willekeurig getest worden op Covid-19

Tijdsverschil:

Winter: -5 uur / Zomer: -6 uur (GMT-4).

Klimaat:

De temperatuur is het ganse jaar door zeer goed en draait rond de 30°C. In het najaar kunnen korte regenbuien voor verfrissing zorgen. Vanaf juli t.e.m. oktober kunnen er orkanen voorkomen.

Taal:

Op scholen is Dominicaans-Spaans de officiële taal waarin wordt les gegeven. Er zijn in de loop der tijd belangrijke verschillen ontstaan tussen het huidige Spaanse Spaans en het Dominicaans-Spaans. Het Dominicaanse alfabet heeft 28 letters, één letter meer dan het Spaanse. Ter plaatse spreekt men ook wel een mondje Engels.

Ontdek de verschillende regio's van de Dominicaanse Republiek

Punta Cana

De naam Punta Cana is afgeleid van de punt van het eiland waar veel suikerriet (cana) groeit. Het is uitgegroeid tot een echte toeristische hotspot. Dat is meteen ook de reden waarom Punta Cana als eerste locatie op het eiland het gehele jaar voorzien werd van elektrische stroom. Op zoek naar een rondreis op de Dom Rep? Of ben je meer toe aan een rustvakantie in één van de vele All-inclusive hotels? Sowieso ben je aan het goede adres bij Travelworld, al meer dan 25 jaar dé specialist in de Caraïben.

Santo Domingo

Santo Domingo de Guzman is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek en telt zo’n 2,9 miljoen inwoners. De rivier Ozama splitst de stad in twee. De huidige stadswijk Ciudad Colonial is in 1990 door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst, onder de titel Koloniale stad Santo Domingo. Kies je ervoor om een rondreis te maken? Ga dan zeker de prachtige Kathedraal van Santo Domingo eens bezoeken, de oudste van de nieuwe wereld. Maar Santo Domingo heeft nog zoveel meer in petto. Maak je borst dus maar nat voor een droom van een reis naar de Dominicaanse Republiek. En die droom begint bij Travelworld, jouw bestemmingsspecialist voor de Dominicaanse Republiek en ver daarbuiten.

Puerto Plata

Puerto Plata ligt aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek, aan de Atlantische Kustvlakte, en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hier vind je tal van mooie resorts terug, waarvan je uiteraard een groot deel binnen het Travelworld-aanbod terugvindt. Vind je je gading niet meteen? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Wij zoeken dan samen met jou mee naar het perfecte hotel op jouw maat.  

Onze favoriete rondreizen in de Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Swingen op het ritme van de DR - Privérondreis

8 nachten/9 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Onze favoriete hotels in de Dominicaanse Republiek

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Dominicaanse Republiek

Secrets Cap Cana Resort & Spa

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Dominicaanse Republiek

Dreams Flora Resort & Spa

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 2.245,00
€ 1.809,00
p.p.
Bekijk deze reis