Senegal

Senegal

De verborgen parel van West-Afrika

​ Laat u verrassen door de West-Afrikaanse landen Gambia & Senegal, op slechts 6 uur verwijderd van ons Belgenlandje.  Het zijn ultieme zonbestemmingen met een absolute zongarantie, quasi het ganse jaar door en steevast fantastische temperaturen.  Buiten de zomermaanden regent het er zelden tot nooit, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw vakantie niet in het water komt te vallen.  U zult ongetwijfeld uw hart verliezen aan deze charmante landen vol leuke bezienswaardigheden en sympathieke bevolking.  Gambia & Senegal herbergen verder ook goudkleurige zandstranden, gevarieerde kwaliteitsaccommodaties en een afwisselende fauna en flora.  U kunt gewoon een weekje op All Inclusive basis relaxen aan het strand, maar net zo goed voor avontuur kiezen en de wilde natuur intrekken.  Luxe met de grote L of eerder simpele charmehotelletjes en lodges?  Alles kan, niets moet.  Nog leuk is cruisen op de Gambia rivier, een privé rondreis maken doorheen de twee landen, op safari vertrekken in de brousse of de chimpansees gaan ontdekken in hun natuurlijke habitat.

Valuta:

In Senegal betaalt u met de West-Afrikaanse CFA-frank.

Reisformaliteiten:

Een internationaal paspoort geldig tot 6 maand na retour is vereist.

Er zijn geen vaccinaties verplicht, maar wel aan te raden. Voorzie u best ook van anti malariatabletten. Meer informatie hierover vindt u op www.itg.be

Mogelijk zijn er op het moment van uw reis extra maatregelen en protocollen ter bestrijding van de COVID-19 pandemie van toepassing. De laatste versie hiervan wordt samen met uw reisdocumenten bezorgd.

Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht op de websites https://diplomatie.belgium.be/nl en https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Tijdsverschil:

Het tijdsverschil in Senegal is uiterst beperkt, waardoor u geen last hebt van die vervelende jetlag. In de zomer is het er 2 uur vroeger, in de winter amper één uur.

(GMT)

Klimaat:

Er heerst een aangenaam klimaat, met zalige temperaturen en amper neerslag tussen november en mei. Het regenseizoen loopt van eind juli tot oktober en deze maanden zijn dus minder aan te raden.

Taal:

Frans is de officiële taal in Senegal. De lokale bevolking spreekt wel nog tal van plaatselijke dialecten

Onze favoriete hotels in Senegal

Senegal

The Royal Horizon Baobab Resort

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
€ 1.507,00
€ 1.055,00
Bekijk deze reis
Senegal

Lamantin Beach Hotel

9 dagen, half pension, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
€ 1.239,00
Bekijk deze reis
Senegal

Les Paletuviers

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf