Filipijnen

Filipijnen

Authenticiteit ten top

De Filipijnen is een bestemming zonder weerga, met meer dan 7000 verschillende eilanden die eindeloos veel mogelijkheden bieden. Denk maar aan de gigantische metropool Manilla, de koraalriffen van Cebu, de Chocolate Hills van Bohol, het parelwitte strand van Boracay en de mooiste rijstterrassen ter wereld in Banuae. Ongerepte natuur, onbetreden paden, verborgen grotten of verlaten stranden? In de Filipijnen voel je je soms een echte Robinson... Welkom in een onontgonnen paradijs!

Valuta:

De munteenheid is de Filipijnse Peso.

Reisformaliteiten:

Internationaal paspoort, nog minstens 6 maanden geldig bij aankomst. Er is geen visum nodig voor een verblijf van maximum 30 dagen, op voorwaarde dat een retour- of doorreisticket kan voorgelegd worden.

Tijdsverschil:

Tijdens onze zomertijd is het 6 uur later dan bij ons, tijdens onze wintertijd 7 uur.

(GMT+8)

Klimaat:

Op de Filipijnen heerst een tropisch klimaat met gedurende het hele jaar hoge temperaturen, een hoge relatieve luchtvochtigheid en veel neerslag in het moessonseizoen.

Het natte seizoen loopt van mei tot en met oktober. De beste reistijd is dus november tot april, al kan het weerbeeld natuurlijk sterk verschillen van regio tot regio.

Taal:

De primaire officiële taal is Filipino, maar Engels is de tweede officiële taal. Bijgevolg spreekt een groot deel van de bevolking erg goed Engels en wordt het ook door de overheid en in het onderwijs gebruikt.

Onze favoriete rondreizen in de Filipijnen

Filipijnen

Paradijselijke Filipijnen

14 nachten/15 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Filipijnen

Wonderfijne Filipijnen

11 dagen/10 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf