Seychellen

Seychellen

Het aards paradijs? De Seychellen uiteraard!

​De Seychellen vormen een indrukwekkende eilandengroep in de Indische Oceaan, met tropische flora en witte koraalstranden. Het bergachtige Mahé is het grootste en tevens het hoofdeiland, met weelderige vegetatie, prachtige stranden en blauwe lagunes. Daarnaast zijn er maar liefst 115 andere eilanden, met o.m. Praslin, La Digue, Silhouette, Denis en North. Ook hier vind een rijkdom aan exotische planten en een kristalhelderblauwe zee met kleurrijke vissen. Elk eiland beschikt over haar eigen identiteit. Bijgevolg raden wij je sterk aan om voor een combinatie van verschillende eilanden te gaan. Travelworld shaket graag voor jou een gepaste reiscocktail samen.

Valuta:

De lokale munt is de Seychelse Rupee (SCR). Voor 1 euro ontvang je ongeveer 14 rupees. Zorg ervoordat je Amerikaanse dollars of euro's voorziet om ter plaatse om te wisselen. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard.

Reisformaliteiten:

Iedere persoon die naar de Seychellen reist, ontvangt bij aankomst een bezoekersvergunning, indien de reiziger:

 • in het bezit is van een internationaal paspoort dat langer geldig is dan de beoogde verblijfsperiode
 • in het bezit is van een geldig retourticket om terug te reizen naar zijn/haar land van herkomst of verblijf
 • voldoende middelen heeft om de kosten van zijn/haar verblijf te dekken (min. 150 USD of een gelijke waarde per dag)
 • een bevestigde hotelboeking heeft
 • niet over een verblijfsvergunning beschikt voor de Seychellen

Daarnaast dient elke passagier die naar de Seychellen afreist online een Travel Authorisation (TA) aan te vragen via volgende website: seychelles.govtas.com. Je kan je aanvraag indienen vanaf 10 dagen voor vertrek. Gelieve er rekening mee te houden dat het tot 24u kan duren eer een aanvraag al dan niet goedgekeurd wordt. De TA kost 10 euro per persoon (onder voorbehoud van wijzigingen). Bezoekers moeten het volgende overleggen met hun aanvraag:

 • Kopie paspoort
 • Retour vliegticket
 • Bevestigde boekingen voor accommodaties tijdens het gehele verblijf

Sinds 1 augustus 2023 is er op de Seychellen een toeristische milieuheffing (Tourism Environmental Sustainability Levy) van kracht, om het natuurbehoud op de archipel financieel te ondersteunen. Iedere reiziger die in een hotel, resort of op een zeiljacht verblijft, dient deze heffing ter plaatse te betalen bij check-out. Het verschuldigde bedrag is afhankelijk van de grootte van de accommodatie en zal apart op de factuur van de accommodatie vermeld staan:

 • Kleine hotels (1-24 kamers): 25 Seychelse Roepie (ongeveer 1,70 euro) per persoon per nacht
 • Middelgrote hotels (25-50 kamers): 75 Seychelse Roepie (ongeveer 5 euro) per persoon per nacht
 • Grote hotels (meer dan 51 kamers), schepen of een resort op een privé-eiland: 100 Seychelse Roepie (ongeveer 7 euro) per persoon per nacht
 • Kinderen van 12 jaar of jonger zijn vrijgesteld van deze heffing. 

Tijdsverschil:

Zomer: +2 uur / Winter: +3 (GMT+4)

Klimaat:

Heerlijk tropisch klimaat (ca. 27°C het hele jaar door). De zon schijnt er gemiddeld zeven uur per dag. De beste periode om de Seychellen te bezoeken, is van mei tot juni en van half september tot half november. De moessonperiode is van december tot maart.

Taal:

Engels is de voertaal, Frans wordt er vlot verstaan.

Ontdek de verschillende eilanden van de Seychellen

Mahé

Mahe is het grootste eiland van de Seychellen. Ga je eilandhoppen? Dan start je hier in dit tropische paradijs, het meest afwisselende eiland van de Seychellen. De hoofdstad van de Seychellen, Victoria, ligt op ook dit eiland, net zoals de internationale luchthaven van de eilandnatie. Als je de échte couleur locale wil ervaren, dan is Mahé de place to be. Maar de Seychellen lenen zich er perfect toe om meerdere eilandjes te gaan ontdekken. Blijf dus niet op één eiland, maar 'hop till you drop'. 

Ook op deze topbestemming blijven wij trouw aan ons DNA als bestemmingsspecialist. Van een 3-sterren accommodatie tot de gerenommeerde Constance-hotels die 5 sterren tellen. Jawel, Travelworld biedt de Seychellen aan van A tot Z. 

Welkom op Mahé, de toegangspoort tot het aards paradijs.

Praslin

Welkom op Praslin, het op één na grootste eiland van de Seychellen, op ongeveer 44 km ten noordoosten van Mahé. Het eiland is genoemd naar de Franse Diplomaat César Gabriel de Choiseul, graaf van Praslin, een prachtig eiland dat zo weggelopen lijkt te zijn uit je wildste dromen. Er varen ferry's heen vanaf hoofdeiland Mahé. Op die manier zie je de prachtige eilandjes aan je voorbijglijden, terwijl je haren wild in de zacht ruisende zeewind wapperen. Wat een heerlijk gevoel! 

Life is beautiful in the Seychelles.

La Digue

La digue is vernoemd naar een schip van de vloot van de Franse ontdekkingsreiziger Marc-Joseph du Fresne, die de Seychellen in 1768 bezocht. De eerste kolonisten kwamen op het onbewoond eiland pas aan in 1798. Lange tijd draaide de economie van het eiland vooral dankzij de productie van vanille en kopra. Om deze redenen zijn er hier dan ook nog een aantal plantagehuizen te vinden, waaronder Grann Kaz ( Creools voor ‘’Groot Huis’’ ) en Le Chateau St. Cloud. Nu kan je er prachtige hotels terugvinden, zoals Le Domaine de L’Orangeraie. Dit droomeiland mag dus zeker niet ontbreken aan je eilandenverhaal. 

Tot in La Digue, waar dromen werkelijkheid worden.

Silhouette Island

Silhouette Island ligt in de Seychellen, op 20 km ten noordwesten van het hoofdeiland Mahé. Het grote granieteiland dankt z'n naam aan Etienne de Silhouette (1709 – 1767), de Franse minister van Financiën onder Lodewijk XV. Silhouette Island is één van de rijkste gebieden in de westelijke Indische Oceaan op vlak van biodiversiteit, met veel endemische en bedreigde planten- en diersoorten. Silhouette Island is misschien niet het bekendste eiland van de Seychellen, maar zeker wel één van de mooiste en meest ongerepte. Het ontdekken meer dan waard.    

Denis Island

Denis Island ligt ten noorden van Mahé en bestaat uit 25 karakteristieke, knap ingerichte huisjes. De romantische sfeer die er rondwaart nodigt pasgetrouwden terstond uit om hun wittebroodsweken hier te komen doorbrengen. Om nog maar te zwijgen van de glinsterende stranden, waar het volop genieten is van de tropische zon en de azuurblauwe zee. Een uitstekende keuken, geïnspireerd door de verse oogst uit de oceaan en de producten van de lokale boerderij op het eiland, zal ongetwijfeld de smaakpapillen van de meest veeleisende fijnproevers bekoren. Denis Island is ook een ideale uitvalsbasis voor spannende visexpedities ver weg op zee.

Onze favoriete hotels in de Seychellen

Seychellen

Constance Ephelia

10 dagen, half pension, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 3.679,00
€ 2.879,00
p.p.
Bekijk deze reis
Seychellen

Raffles Seychelles

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Seychellen

Le Domaine de L'Orangeraie Resort & Spa

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Onze favoriete rondreizen op de Seychellen

Seychellen

Cruise door een Seychels paradijs - Fly & Sail

12 dagen/11 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Seychellen

Islandhopping Seychellen, by Constance

9 nachten/10 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Seychellen

Islandhopping Seychellen, luxury combo

9 nachten/10 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf