Qatar

Qatar

Cultuur, sport of rust? Voor elk wat wils in het budgetvriendelijke Qatar.

Qatar is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Hoewel Qatar relatief klein is, valt er toch heel wat te zien. Zo vind je er een binnenzee, forten, musea, boerderijen, zandduinen, nationale parken en nog zoveel meer! Qatar leent perfect als strandvakantie met mooie stranden, een grote dosis zon en tal van watersport- en duikfaciliteiten. Sportievelingen kunnen er ook op zand skiën in de duinen of prachtige ritten maken te paard. Qatar biedt prachtige resorts en luxehotels, maar herbergt ook tal van budgetvriendelijkere accommodaties. Je kan er urenlang slenteren doorheen de oude soek, waar goud, kleding en specerijen worden verkocht. Shoppen kan natuurlijk ook in één van de moderne winkelcentra. In Doha zie je de tradities samensmelten met de moderne manier van leven. Het middelpunt van Doha is het paleis, de Grote Moskee en de klokkentoren.   Maak zeker ook eens een wandeling langs de boulevard. Bij de Umm Salal kan je restanten uit de 19e eeuw en zelfs antieke grafheuvels van voor de tijd van Christus bewonderen. Khor is dan weer een oude havenstad en heeft een gezellige markt. In de stad Wakhrah vind je oude moskeeën, forten en traditionele huisjes. 

Qatar heeft het allemaal en is het ontdekken meer dan waard !

Valuta:

De Qatar rial (QAR) is de gangbare munt, maar ook de Amerikaanse dollar wordt courant aanvaard. Neem kleinere coupures mee.

Reisformaliteiten:


  • Internationaal paspoort, minstens 6 maand geldig bij binnenkomst en voor een verblijf van maximum 90 dagen.
  • Visumvrijstelling bij voorlegging van een vliegtuigticket heen en terug en een hotelboeking in geval van verblijf in Qatar.
  • Er zijn geen vaccinaties nodig. Zie wanda.be/nl/landen/qatar voor meer info.

Tijdsverschil:

Winter: +3 uur / Zomer: +2 uur (GMT+4).

Klimaat:

Qatar kent een woestijnklimaat met warme winters en hete zomers. In de periode van november tot en met maart zijn de temperaturen het aangenaamst, vanaf april lopen de temperaturen op tot boven de 40°C. In de hoofdstad Doha zijn de temperaturen iets milder en koelt het ’s avonds minder snel af. Neerslag valt er vooral in de maanden december en januari, maar in totaal valt er in Qatar per jaar minder neerslag dan in België op één maand tijd.

Taal:

De voertaal in Qatar is zowel Arabisch als Engels. Het Arabisch kent verschillende dialecten.

Onze favoriete hotels in Qatar

Qatar

Rixos Gulf Hotel Doha

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf