Mexico

Mexico

In de voetsporen van de Maya's en Azteken.

Mexico is een afwisselende bestemming, die voor elk type reiziger wel iets te bieden heeft. Natuurlijk kunt u er genieten aan brede zandstranden met een cocktail in de hand en is Mexico ook gerenommeerd voor de exclusieve service in enkele van de beste All Inclusive hotels ter wereld. Mexico is echter ook en reis door de geschiedenis en de hemel voor cultuurfanaten. Maya-ruïnes omgeven door dichte jungle, de gevarieerde en uiterst smaakvolle keuken of de mix van Azteekse en koloniale architectuur. Een strandvakantie met het gezin, een culturele verkenning of een culinair avontuur? Bij Travelworld kan het allemaal.  Op deze website vindt u een klein voorsmaakje van alle mogelijkheden, maar dit is slechts een tipje van de sluier.

Contacteer ons en daagonze experts uit. uw droomreis richting Mexico werken we met plezier voor u uit!

Valuta:

De nationale munteenheid is de Mexicaanse peso. Eén peso is 100 centavo.

Reisformaliteiten:

Internationale reispas geldig tot na uw retour en een gratis toeristenkaart bij aankomst. 

Er zijn geen vaccinaties verplicht, meer informatie hieromtrent vindt u op www.itg.be

Mogelijk zijn er op het moment van uw reis extra maatregelen en protocollen ter bestrijding van de COVID-19 pandemie van toepassing. De laatste versie hiervan wordt samen met uw reisdocumenten bezorgd.

Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht op de websites https://diplomatie.belgium.be/nl en https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Tijdsverschil:

Mexico heeft 4 tijdszones. Het tijdsverschil hangt dus af van de zone waarin u zich bevindt. Het tijdverschil loopt van 6u vroeger in Cancun en Playa del Carmen (7u in de zomertijd) tot en met 9u vroeger in Baja California. 

Klimaat:

Mexico heeft een tropisch klimaat en de temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. Er zijn 2 seizoenen: de droge tijd duurt van december tem april, het regenseizoen van mei tot en met april. In het najaar trekken soms tropische stormen over het land.

Taal:

De officiêle voertaal van Mexico is Spaans. Over het algemeen wordt er ook goed Engels gesproken, zeker in de toeristische gebieden langs de kust. Naast Spaans spreken heel wat Mexicanen ook hun eigen talen.

Onze favoriete hotels in Mexico

Mexico

Zoëtry Paraiso de la Bonita Riviera Maya

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
€ 4.080,00
€ 2.856,00
Bekijk deze reis
Mexico

Secrets Akumal Riviera Maya

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Mexico

Dreams Tulum Resort & Spa

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Onze favoriete rondreizen in Mexico.

Mexico

Fly & Drive - Kleuren van Yucatan

7 nachten/8 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf