Mexico

Mexico

In de voetsporen van de Maya's en Azteken

Mexico is een afwisselende bestemming, die voor elk type reiziger wel iets te bieden heeft. Natuurlijk kan je er genieten aan brede zandstranden met een cocktail in de hand en is Mexico ook gerenommeerd voor z'n exclusieve service in enkele van de beste All-inclusive-hotels ter wereld. Maar Mexico, dat is daarnaast ook een reis door de geschiedenis en een waar paradijs voor cultuurfanaten. Maya-ruïnes omgeven door dichte jungle, de gevarieerde en uiterst smaakvolle keuken of de mix van Azteekse en koloniale architectuur? Een strandvakantie met het gezin, een culturele verkenning of een culinair avontuur? Bij Travelworld kan het allemaal!

Valuta:

De nationale munteenheid is de Mexicaanse peso (MXN). Eén peso is onderverdeeld in 100 centavo.

Reisformaliteiten:


  • Internationaal paspoort vereist dat geldig blijft tijdens verblijf.
  • FMM-formulier (toeristenkaart) naar behoren ingevuld. Dit werd vroeger verstrekt in het vliegtuig of op het punt van binnenkomst op Mexicaans grondgebied, maar steeds meer commerciële luchtvaartmaatschappijen bieden dit niet meer aan. We raden je aan om het formulier online in te vullen voor vertrek. Dit kan via deze link: mexicotouristcard.com. De toeristenkaart is gratis, voor een verblijf van minder dan 180 dagen.
  • Een retourticket, of in het geval van een biljet enkele reis, elk vervoersdocument waaruit blijkt dat je het land verlaat met een andere bestemming.
  • Er zijn geen vaccinaties vereist voor Mexico. Meer info i.v.m. mogelijke gezondheidsrisico's en eventuele benodigde vaccinaties: wanda.be/nl/landen/mexico

Tijdsverschil:

Mexico kent 4 tijdszones. Het tijdsverschil hangt dus af van de zone waarin je je bevindt:

  • Baja California (Tijuana): Zomer: -10 uur / Winter: -9 uur (GMT-8).
  • West-Mexico (La Paz, Los Cabos): Zomer: -9 uur / Winter: -8 uur (GMT-7).
  • Centraal-Mexico (Mexico-Stad, Chiapas, Campeche, Yucatan): Zomer: -8 uur / Winter: -7 uur (GMT-6).
  • Oost-Mexico (Riviera Maya, Cancun, Playa del Carmen): Zomer: -7 uur / Winter: -6 uur (GMT-5).

Klimaat:

Mexico kent een tropisch klimaat. De temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. Er zijn 2 seizoenen: het droge seizoen, van december t.e.m. april, en het regenseizoen van mei tot en met april. In het najaar trekken soms tropische stormen over het land.

Taal:

De officiêle voertaal in Mexico is Spaans. Over het algemeen wordt er ook goed Engels gesproken, zeker in de toeristische gebieden langs de kust. Naast Spaans spreken heel wat Mexicanen ook hun eigen talen.

Ontdek de verschillende regio's van Mexico

Yucatan / Riviera Maya

Het schiereiland Yucatan is één van de rijkste regio's ter wereld, als het gaat om cultuur en ecologie. In de biosfeerreservaten, de meren en de koraalriffen schuilt er een grote diversiteit aan flora en fauna, terwijl de Mayacultuur van Mexico in overvloed aanwezig is op de vele archeologische sites. Verspreid over het schiereiland vind je ook nog tal van levendige koloniale steden. En of je nu op zoek bent naar de prachtige witte zandstranden van de Riviera Maya of meer neus hebt voor een spannend avontuur, het schiereiland Yucatan kent alleszins zijn gelijke niet.

Travelworld levert je alvast een uitgebreide kennis van hotels, transport, restaurants en attracties en heeft alle research reeds in jouw plaats gedaan, zodat jij niets meer hoeft te doen. Enkel ons je fiat geven en wij regelen de rest!

Los Cabos

Los Cabos is een gemakkelijk te bereiken en gastvrije bestemming die heerlijk afgelegen aanvoelt. Hier kan je van alles beleven, van relaxte ontspanning tot adrenaline-avonturen in de buitenlucht en inspirerende kunst en cultuur. Boek een visexcursie in wateren die vissers van over de hele wereld aantrekken, breng een dag door op golfbanen van wereldklasse met adembenemend uitzicht op de oceaan, ga het water op met een charterboot en ga snorkelen en duiken in het 'aquarium van de wereld'. Of je nu op zoek bent naar gezinsvriendelijke activiteiten of een avondje uit met z'n twee, snuister door de hoeveelheid aan activiteiten die je enthousiasme opwekken en doen dromen over iets nieuws proberen. 

Dit is tenslotte jouw vakantie!

Mexico City

Met meer dan 23 miljoen inwoners behoort Mexico City tot één van de grootste stedelijke gebieden ter wereld. Laat je daar absoluut niet door afschrikken, want op cultureel vlak heeft deze metropool best wel wat te bieden. Maar Mexico, dat is uiteraard ook nog meer dan z'n 'city' alleen. Bombardeer Mexico City tot de 'pole position' van je rondreis doorheen de rest van het land en proef van het beste van verschillende werelden. Vamos!

Onze favoriete rondreizen in Mexico

Mexico

Kleuren van Yucatan - Fly & Drive

8 nachten/9 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Mexico

Ay Caramba - Fly & Drive

8 nachten/9 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Mexico

Magisch Mexico - Privérondreis

11 nachten/12 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Onze favoriete hotels in Mexico

Mexico

Secrets Maroma Beach Riviera Cancun

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Mexico

Secrets Akumal Riviera Maya

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Mexico

Dreams Riviera Cancun Resort & Spa

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 2.711,00
€ 1.898,00
p.p.
Bekijk deze reis