Costa Rica

Costa Rica

Pura Vida!

Costa Rica is een tropisch paradijs voor avonturiers, surfers, wildwater avonturiers en liefhebbers van eco-toerisme. In dit Centraal-Amerikaans land met zijn feeërieke regenwouden kunt u o.a. raften op de ontembare Rio Pacuarestroom, een spettend vuurgespuit bewonderen bij de Arenal vulkaan, massaal zeeschildpadden zien eieren leggen in het Nationale park Tortuguero (juli-oktober), zwemmen en surfen met dolfijnen en natuurlijk ook heerlijk relaxen op de parelwitte stranden van de westkust. Dit alles ver weg van het drukke leven. De bruisende hoofdstad San José is zonder mer een bezoek waard met de vele parken, musea, shoppingmogelijkheden en uitgaansmogelijkheden. Begin uw verblijf daarom zeker in San José. Daarbij is de vredelievenheid en de vriendelijkheid van de Ticos en Ticas, zoals de inwoners zichzelf noemen, een begrip. Het land is het meest stabiele van de regio en heeft zelfs geen leger. In Costa Rica is alles "Pura Vida" zoals men het er dagelijks meerdere malen zegt en gelijk hebben ze!

Valuta:

​De lokale munt is de Colon die verdeeld is in 100 centimos. Voorzie u van Amerikaanse dollars in kleine coupure en/of kredietkaarten.

Reisformaliteiten:

Internationaal paspoort geldig tot 3 maanden na terugkeer.

Geen vaccinaties verplicht, meer informatie hieromtrent vindt u op www.itg.be

Mogelijk zijn er op het moment van uw reis extra maatregelen en protocollen ter bestrijding van de COVID-19 pandemie van toepassing. De laatste versie hiervan wordt samen met uw reisdocumenten bezorgd.

Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht op de websites https://diplomatie.belgium.be/nl en https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Tijdsverschil:

7 uur vroeger in de winter en 8 uur in de zomer.

(GMT-6)

Klimaat:

Tropisch klimaat. De beste periode om Costa Rica te bezoeken is tussen maart en september voor de Caraïbische kust en van december tot en met april voor de westkust en het hoogland (periode met de minste regen). De regenbuien zijn meestal kort en hevig. Er is een contante temperatuur van 28°C à 30°C.

Taal:

Spaans is de voertaal, maar ook Engels wordt vlot gesproken.

Onze favoriete hotels in Costa Rica

Costa Rica

Tango Mar Beachfront Boutique Hotel

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Costa Rica

Secrets Papagayo Costa Rica

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Costa Rica

Dreams Las Mareas Costa Rica

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
€ 2.409,00
€ 1.879,00
Bekijk deze reis

Onze favoriete rondreizen in Costa Rica

Costa Rica

Fly & Drive Costa Rica

10 nachten/11 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Costa Rica

Natuurlijk Costa Rica

11 nachten/12 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf