Costa Rica

Costa Rica

Geef je ogen rijkelijk de kost aan de weelderige natuur

Costa Rica is een tropisch paradijs voor avonturiers, surfers en liefhebbers van eco-toerisme. In dit Centraal-Amerikaanse land met zijn feeërieke regenwouden kan je o.a. raften op de ontembare Rio Pacuare, een spettende uitbarsting aanschouwen bij de Arenalvulkaan, massaal zeeschildpadden eieren zien leggen in het Nationale park Tortuguero (juli-oktober), zwemmen en surfen met dolfijnen en natuurlijk ook heerlijk relaxen op de parelwitte stranden van de westkust. Dit alles ver weg van het drukke leven. De bruisende hoofdstad San José is zonder meer een bezoek waard, met z'n vele parken, musea, shopping- en uitgaansmogelijkheden. Begin je verblijf daarom dus zeker hier. Daarbij is de vredelievendheid en de vriendelijkheid van de Ticos en de Ticas, zoals de inwoners zichzelf hier noemen, een waar begrip. Costa Rica is bovendien het meest stabiele land van de regio. Ze hebben er zelfs geen leger! 

In Costa Rica is alles 'Pura Vida', zoals men het er dagelijks meerdere malen herhaalt. En gelijk hebben ze!

Valuta:

​De lokale munt is de colon (CRC) die verdeeld is in 100 centimos. Voorzie je ook van Amerikaanse dollars in kleine coupure en/of kredietkaarten.

Reisformaliteiten:

  • Internationaal paspoort vereist die geldig is tijdens het verblijf.
  • Geen vaccinaties verplicht, meer informatie hieromtrent vindt je op wanda.be/nl/landen/costa-rica.

Tijdsverschil:

Winter: -7 uur / Zomer: -8 uur (GMT-6).

Klimaat:

Tropisch klimaat. De beste periode om Costa Rica te bezoeken is tussen maart en september voor de Caraïbische kust en van december tot en met april voor de westkust en het hoogland (periode met de minste regen). De regenbuien zijn meestal kort en hevig. Er is een contante temperatuur van 28°C à 30°C.

Taal:

Spaans is de voertaal, maar ook Engels wordt vlot gesproken.

Ontdek de verschillende regio's van Costa Rica

Centraal Costa Rica

Het centrale deel van Costa Rica biedt een geweldige kans aan toeristen die van een verscheidenheid aan natuurlijke en culturele bezienswaardigheden houden, waaronder de beste verzameling musea van het land. De regio herbergt ook het Nationale Theater, een architectonisch juweel. Vanuit het stadscentrum van hoofdstad San José sta je in minder dan twee uur tijd in de nationale parken van de Central Valley: Braulio Carrillo, Poás, Irazú en Turrialba, die enkele van de grootste vulkanen in de regio verhullen.

Het landschap omvat ook natuur, landbouwgebieden en heel wat flora en fauna. De belangrijkste steden van de Central Valley bieden een verscheidenheid aan commerciële en toeristische diensten van hoge kwaliteit. In de pittoreske plattelandssteden ontdek je verder het Costa Rica van weleer, met hun huizen gemaakt van bahareque (een bouwmateriaal vergelijkbaar met adobe), grote koffieplantages en -branderijen, molens en zuivelfabrieken.

Guanacaste

De toeristische regio Guanacaste, aan de Pacifische kust in het noorden van Costa Rica, bevat een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden. Voor elk wat wils hier. En al zeker voor de natuurliefhebber. De rivieren, het land, de bergen en de kusten van Guanacaste bulken van het leven. Dankzij z'n onvergelijkbare natuurlijke schoonheid is Guanacaste tot één van de meest populaire bestemmingen in Costa Rica, zowel bij binnenlandse als internationale toeristen.

Onze favoriete rondreizen in Costa Rica

Costa Rica

Klassiek Costa Rica - Fly & Drive

10 nachten/11 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Costa Rica

Natuurlijk Costa Rica - Rondreis

11 nachten/12 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Costa Rica

Costa Rica, 100% Natuur - Privérondreis

8 nachten/9 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Onze favoriete hotels in Costa Rica

Costa Rica

Tango Mar Beachfront Boutique Hotel

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Costa Rica

Secrets Papagayo Costa Rica

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Costa Rica

Dreams Las Mareas Costa Rica

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 2.409,00
€ 1.879,00
p.p.
Bekijk deze reis