Gambia

Gambia

Waar de oeroude apenbroodboom omringd wordt door vele kleurrijke vogels

​Laat je verrassen door de West-Afrikaanse landen Gambia & Senegal, op slechts 6 uur vliegen van België. Hier geniet je quasi het ganse jaar door van absolute zongarantie en steevast fantastische temperaturen. Buiten de zomermaanden regent het er zelden tot nooit, waardoor je er prat op kunt gaan dat je vakantie niet in het water valt. Je zal ongetwijfeld je hart verliezen aan deze charmante landen vol leuke bezienswaardigheden en een uiterst sympathieke bevolking. Gambia & Senegal herbergen verder ook goudkleurige zandstranden, gevarieerde kwaliteitsaccommodaties en een afwisselende fauna en flora. Blijf er gewoon een weekje relaxen aan het strand in All Inclusive basis of kies voor avontuur en trek er de wilde natuur in. Luxe met de grote L of eerder simpele charmehotels en lodges? Alles kan, niets moet. Ook nog leuk is cruisen op de Gambiarivier, een privérondreis maken doorheen de twee landen, op safari vertrekken naar de brousse of de chimpansees ontdekken in hun natuurlijke habitat.

Waar wacht je nog op?


Valuta:

De Gambiaanse dalasi (GMD) is de officiële munt in Gambia. Voor 1 euro ontvang je iets meer dan 65 dalasi.

Reisformaliteiten:  • Heb je de Belgische nationaliteit, dan is een geldig internationaal paspoort voldoende
  • Gele koorts-vaccinatie is aanbevolen voor alle reizigers. Dat is bovendien verplicht indien je recent in een regio bent geweest waar gele koorts voorkomt. Het vaccin moet minstens tien dagen voor vertrek toegediend worden in een gele koorts-vaccinatiecentrum.
  • Er is een hoog malariarisico in gans het land. We raden muggenwerende maatregelen aan van de schemer tot de ochtend in combinatie met de inname van malariatabletten.
  • Er is risico op gele koorts (vaccinatie aanbevolen)
  • Volgende vaccinaties zijn niet verplicht, maar aanbevolen: Hepatitis A, COVID-19, Tetanus-difterie-kinkhoest, Polio, Mazelen-bof-rubella
  • Passagiers wordt aangeraden een uitgebreide reisverzekering af te sluiten die letsels, overlijden, ziekte, schade, verlies of vertraging van persoonlijke bezittingen en bagage dekt.
  • Meer info over gezondheidsrisico's en vaccinaties: wanda.be/nl/landen/gambia   

Tijdsverschil:

Zomer: -2 uur / Winter: -1 uur (GMT).

Klimaat:

In Gambia heerst er een aangenaam klimaat, met zalige temperaturen en amper neerslag tussen november en mei. Het regenseizoen loopt van eind juli tot oktober. Deze maanden worden bijgevolg minder aangeraden om erheen te reizen.

Taal:

Engels is de officiële taal. De bevolking spreekt daarnaast ook nog tal van lokale dialecten.

Onze favoriete hotels in Gambia

Gambia

Coco Ocean Resort & Spa

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Gambia

Senegambia Beach Resort

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Gambia

Ngala Lodge

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf