Gambia

Gambia

Waar de oeroude apenbroodboom omringd wordt door vele kleurrijke vogels

Laat u verrassen door de West-Afrikaanse landen Gambia & Senegal, op slechts 6 uur verwijderd van ons Belgenlandje.  Het zijn ultieme zonbestemmingen met een absolute zongarantie, quasi het ganse jaar door en steevast fantastische temperaturen.  Buiten de zomermaanden regent het er zelden tot nooit, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw vakantie niet in het water komt te vallen.  U zult ongetwijfeld uw hart verliezen aan deze charmante landen vol leuke bezienswaardigheden en sympathieke bevolking.  Gambia & Senegal herbergen verder ook goudkleurige zandstranden, gevarieerde kwaliteitsaccommodaties en een afwisselende fauna en flora.  U kunt gewoon een weekje op All Inclusive basis relaxen aan het strand, maar net zo goed voor avontuur kiezen en de wilde natuur intrekken.  Luxe met de grote L of eerder simpele charmehotelletjes en lodges?  Alles kan, niets moet.  Nog leuk is cruisen op de Gambia rivier, een privé rondreis maken doorheen de twee landen, op safari vertrekken in de brousse of de chimpansees gaan ontdekken in hun natuurlijke habitat.

Valuta:

De Gambiaanse dalasi is de officiële munt.

Reisformaliteiten:

Heeft u de Belgische nationaliteit dan is een geldig internationaal paspoort voldoende.

Er zijn geen vaccinaties verplicht, maar wij raden u aan om u te voorzien van anti malaria tabletten. Meer informatie vindt u op www.itg.be

Mogelijk zijn er op het moment van uw reis extra maatregelen en protocollen ter bestrijding van de COVID-19 pandemie van toepassing. De laatste versie hiervan wordt samen met uw reisdocumenten bezorgd.

Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht op de websites https://diplomatie.belgium.be/nl en https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Tijdsverschil:

Het tijdsverschil in Gambia is uiterst beperkt, waardoor u geen last hebt van die vervelende jetlag. In de zomer is het er twee uur vroeger, in de winter amper één uur.

(GMT)

Klimaat:

In Gambia heerst een aangenaam klimaat, met zalige temperaturen en amper neerslag tussen november en mei.
Het regenseizoen loopt van eind juli tot oktober en deze maanden zijn dus minder aan te raden.

Taal:

Engels is de officiële taal. De bevolking spreekt ook nog tal van lokale dialecten.

Onze favoriete hotels in Gambia

Gambia

Coco Ocean Resort & Spa

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Gambia

Senegambia Beach Resort

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Gambia

Ngala Lodge

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf