Indonesië

Indonesië

Exotische stranden, impressionante tempels en weelderige tropische plantengroei, dat is Indonesië

Indonesië is de grootste archipel ter wereld, met meer dan 150 miljoen inwoners verspreid over meer dan 13.600 eilanden. Slechts 6.000 daarvan zijn bewoond. Sumatra, Java, Sulawesi, Kalimantan en Irian vormen de grootste, terwijl Bali veruit het bekendste eiland is. Indonesië strekt zich uit over een afstand van maar liefst 5.120 km tussen Australië en China, over de evenaar heen, van de Stille naar de Indische Oceaan. Pas in 1945 werd het land onafhankelijk. Indonesië is een zeer gasvrij land met een rijk cultureel verleden, eindeloze exotische stranden en een weelderige tropische plantengroei. 

Op Java ligt de hoofdstad Jakarta, een wereldstad met veel bezienswaardigheden. Het is druk bevolkt en je staat er de ganse dag in de file. Yogjakarta is dé must tijdens je bezoek aan Indonesië, met de niet te missen Borubodur-tempel. De ideale rondreis doorheen Indonesië is eigenlijk een combinatie van Java en Bali, waarbij je cultuur en natuur perfect kan combineren met een strandvakantie in één van de mooie luxehotels uit het Travelworld-aanbod. Ook uitbreidingen naar bijvoorbeeld Torajaland of Centraal-Java zijn zeer aan te raden. 

Indonesië is één van de mooiste landen ter wereld die er zijn en meer dan een bezoek waard.

Valuta:

De nationale munt is de rupiah of de Indonesische roepie (IDR). Neem voor de zekerheid ook Amerikaanse dollars mee.

Reisformaliteiten:


  • Internationaal paspoort vereist, met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf de dag van aankomst en met nog minstens 2 blanco pagina’s
  • Visum, aan te vragen via volgende link: https://molina.imigrasi.go.id/#e-voa 
    Dit kan ook ter plaatste aangevraagd worden. (Kostprijs ongeveer 30€). 
  • Alle passagiers dienen ten vroegste 2 dagen voor aankomst een elektronisch douaneaangifte formulier (ECD Electronic Customs Declaration) in te vullen, te vinden via volgende link: ecd.beacukai.go.id
  • Info over eventuele gezondheidsrisico's en benodigde vaccinaties voor Indonesië vind je terug via deze link: wanda.be/nl/landen/indonesie 
  • Opmerking: Het is niet aangeraden van Java te bezoeken 1 week voor, tijdens en 1 week na de Ramadan periode. Dit vanwege de grote drukte door de binnenlandse toeristen.

Tijdsverschil:


  • Java: Zomer: +5 uur / Winter: +6 uur (GMT+7)
  • Bali: Zomer: +6 uur / Winter: +7 uur (GMT+8)

Klimaat:

Warm equatoriaal klimaat het hele jaar door, met soms wat neerslag in januari en februari. De temperatuur schommelt tussen de 26°C en 32°C. Er heerst een hoge luchtvochtigheid.

Taal:

Indonesisch (Bahasa) is de nationale taal, Engels de officiële. Nederlands wordt nog gesproken, maar voornamelijk door de oudere bevolking.

Ontdek de verschillende regio's van Indonesië

Bali

Godeneiland Bali is misschien wel één van onze favoriete eilanden op deze aardbol. Eindeloze rijstvelden, de hagelwitte zandstranden, het heerlijke klimaat, de sfeervolle loungebars, de vriendelijke bevolking, de vele bezienswaardigheden... En zo kunnen we nog wel enkele uren doorgaan. Maar je kan het ook gewoon beter zelf gaan ontdekken. Dit vulkanische schiereiland zal je beslist niet ontgoochelen en heeft voor ieder type reiziger wel iets te bieden. 

Beleef jouw Travelworld Moment op het magisch Bali!

Java

Een rondreis door Java in één woord omschreven: Fantastisch! Dit eiland is met zijn 132.000 km² en meer dan 145 miljoen inwoners het dichtstbevolkte eiland van Indonesië. 

Java is een heel veelzijdig eiland met prachtige natuur én cultuur. Van de stadse topdrukte (zoals de hoofdstad Jakarta) tot prachtige natuurparken met actieve vulkanen, en van schitterende stranden tot beroemde culturele monumenten uit de geschiedenis. Java heeft het allemaal in huis. 

De echte naam van Java was trouwens Jawadwipa, ofwel het 'eiland van de rijst', omdat op dit eiland heel veel rijst wordt verbouwd. De grond is hier namelijk erg vruchtbaar vanwege de vele vulkanen die er liggen. Over het hele eiland liggen er maar liefst 45 actieve vulkanen op de loer. 

Welk type vakantieganger je ook bent, op Java zal je zeker en vast aan je trekken komen.

Onze favoriete rondreizen in Indonesië

Indonesië

Highlights van Bali - Privérondreis

10 nachten/11 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Indonesië

Combi Sumatra, Java & Bali

18 dagen/17 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Indonesië

Combi Java, Komodo & Bali

13 dagen/12 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Indonesië

Combi Java, Borneo & Bali

16 dagen/15 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Onze favoriete hotels in Indonesië

Maak kennis met de absolute lievelingshotels binnen ons aanbod. Klik snel verder en ontdek alle pareltjes op de Indonesische archipel. 

Indonesië

Alila Seminyak

10 dagen, kamer & ontbijt, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 2.146,00
p.p.
Bekijk deze reis
Indonesië

The Pavilions Bali

10 dagen, kamer & ontbijt, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 2.074,00
€ 1.559,00
p.p.
Bekijk deze reis
Indonesië

Alila Manggis

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf