Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Kamers
Kies een andere vlucht voor Bali
Toon vluchten in reisklasse
Toon vluchten vanaf

Alternatieve vluchten ()

Bali, een waar paradijs Highlights van Bali - Privérondreis

Bali, een waar paradijsHighlights van Bali - Privérondreis

Bali

Word verliefd op de indrukwekkende rijstterrassen en gigantische tempels

Indonesië is als zijn verrukkelijke keuken, het smaakt altijd naar meer!

Leer Bali kennen dankzij deze prachtige privé rondreis die je de highlights van het eiland laat zien. Je leert tijdens deze reis de cultuur, natuur en gastvrijheid van het eiland kennen. 

Ontdek dit betoverend Indonesisch eiland, overladen met prachtige stranden, tempels, rijstvelden en nog zoveel meer. Maak kennis met nieuwsgierige aapjes in het Monkey Forest, aanschouw één van de vele rituelen en gewoontes van de lokale bevolking en geniet vooral van de mooiste stranden met hagelwit of grijs vulkaanzand.

Ga mee op ontdekking naar Bali, bezoek de mooiste tempels, zwem in de prachtige zeeën en geniet van de Balinese cultuur. 

Highlights van Bali - Privérondreis

Uw rondreis wordt samengesteld...

Met wie ga je?
Aantal kamers

Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Reisperiode

Dag 1

Brussel - Denpasar

Vanuit Brussel vlieg je naar Denpasar, Bali. 

Dag 2

Denpasar - Ubud

Aankomst in Ngurah Rai International Airport in Bali, Denpasar.

Na het passeren van de douane en de immigratie, zal uw gids u een welkomstpakket overhandigen met alle benodigde documentatie, vouchers en alle contactinformatie van uw gids en lokale kantoren.

Vervolg met een privétransfer naar Ubud en check in bij het hotel.

Verblijf:  Arya Arkananta Resort **** - Arkananta Suite

Dag 3

Ubud

Breng een volle dag door in het beste van Ubud, het culturele hart van Bali, en ontdek inspirerende uitzichten, traditionele huizen, brutale wilde dieren, en ingewikkelde kunst en ambachten. 

De eerste stop is in Batuan village om een traditioneel Balinees huis te bezoeken en de unieke architectonische tradities te leren kennen en begrijpen. Volgens de Hindoe religie heeft elk object in het universum een ideale plaats om harmonie te bereiken. Daarom zijn de familie heiligdommen, keuken, rijstschuur en andere kamers ontworpen en geplaatst volgens deze principes. 

Rijd verder naar het noorden naar de iconische rijstterrassen van Tegallalang, waar weelderige groene rijstvelden een prachtig lappendeken vormen op de zijkant van de heuvels. Luister naar het eeuwenoude Balinese Subak-systeem dat wordt gebruikt om het water te verdelen zodat alle boeren hun akkers kunnen irrigeren. Maak eventueel een korte wandeling door de ingewikkeld ontworpen terrassen. 

Bezoek ook nog het Puri Saren Ubud Paleis, het huis van de plaatselijke koninklijk familie, het Puri Lukisan Museum, het oudste kunstmuseum van Bali en tenslotte het Ubud Monkey Forest, een toevluchtsoord voor de fotogenieke langstaartmakaken. 

Verblijf:  Arya Arkananta Resort **** - Arkananta Suite

Dag 4

Ubud

Vertrek in de ochtend vanuit je hotel voor een bezoek aan een afgelegen dorp waar je de lokale bevolking ontmoet en met hen in contact komt in hun huizen. Stop eerst bij de traditionele markt om de lokale bevolking te zien verkopen en kopen van lokale producten zoals groenten, bakolie, snacks en offerandes, vers bereid en gemaakt voor de dag.

Vervolgens krijgt u wat kennis over Bali's dorpsarchitectuur waarin tempel, vergaderzaal, markt en paleis in elke hoek is. Er zal een bezoek worden gebracht aan het paleis in dit gebied. Uw fiets staat dan klaar voor een ontspannen ritje over rustige straatjes. We stoppen bij een huis om kennis te maken met deskundigen op het gebied van houten-tempels maken. Hier wordt uit een boomstam hout gekapt en tot een prachtige Balinese tempel uitgehouwen.

Bij de steenhouwers in de buurt zult u ook mannen aan het werk zien die u met plezier de techniek van het steenhouwen uitleggen en laten zien. 

Bij een gezellig huisje maakt de moeder traditionele krokante koekjes en zie hoe melk (lokaal "tuak" genoemd) uit een boom wordt gehaald. Ga te voet verder langs de velden en bamboe bomen, uw laatste bezoek zal zijn aan een ander huis waar de lunch zal worden geserveerd. 

Er is genoeg tijd om met de lokale bevolking te praten terwijl ze het maken van Balinese koffie demonstreren en cakes voor uw dessert, waar u ook aan kunt deelnemen.

Verblijf:  Arya Arkananta Resort **** - Arkananta Suite

Dag 5

Ubud

Vandaag wordt u opgehaald door uw chauffeur en reisgids voor de rit naar een klein dorpje in de buurt van Mengwi voor het begin van uw 3 uur durende trekking. 

Tijdens deze gemakkelijke trekking loopt u over kleine verborgen paadjes door rijstvelden, langs rivieren en kokosnootplantages. De gids zal u alles uitleggen over het oude Balinese Subak systeem dat wordt gebruikt om water gelijkmatig te verdelen voor alle boeren om hun sawahs (rijst fields) te besproeien. Dit gebied in Tabanan wordt ook wel de graanschuur van Bali genoemd vanwege de uitgestrekte rijstvelden die voor een groot deel van de op het eiland geconsumeerde rijst zorgen. 

Er zullen voldoende mogelijkheden zijn om prachtige foto's te maken van het indrukwekkende landschap. De gids zal een pauze inlassen waar u een verfrissende kokosnoot te drinken krijgt. Terugkeer naar het hotel. De rest van de dag ter vrije besteding.

Verblijf:  Arya Arkananta Resort **** - Arkananta Suite

Dag 6

Ubud - Munduk

Maak kennis met uw gids en chauffeur en begin de dag met een bezoek aan de beroemde rijstterrassen van Jatiluwih, die op de UNESCO lijst van erfgoederen staan. Trek door dit gebied van groene trapsgewijze rijstvelden en hoor over het Subak irrigatiesysteem dat eeuwenlang door de Balinese boeren in stand is gehouden. 

Ga verder naar Bedugul, een dorp in de centrale hooglanden dat beroemd is om zijn prachtige schoonheid en drie meren. Fotografeer bij het nabijgelegen Bratanmeer de Ulun Danu tempel, gebouwd op kleine eilandjes in het serene meer. 

Als u Munduk nadert, stop dan om Buyan en Tamblingan te fotograferen, twee serene meren gelegen in oude vulkanische kraters omgeven door ongerepte natuur.

Verblijf: Sanak Retreat **** - One bedroom bungalow

Dag 7

Munduk

Trektocht naar de verborgen waterval van Munduk. 

Trek door bamboe-, bananen- en mangosteenplantages tot je aankomt bij een prachtige waterval. Het water valt ongeveer 15 meter naar beneden in een natuurlijk kristalhelder meertje. Koel af met een duik in het meer, of ga op de rand zitten en laat je voeten weken. Ontspan een tijdje en geniet van het uitzicht. Fris en fruitig keert u terug naar het voertuig. 

Stop om een kop verse Munduk koffie te proeven op de terugweg. Dankzij de perfecte bodem- en weersomstandigheden, produceert Munduk heerlijke koffie voor zowel lokale consumptie als export. Terugkeer naar het hotel. 

De rest van de dag ter vrije besteding.

Verblijf: Sanak Retreat **** - One bedroom bungalow

Dag 8

Munduk - Sanur

Geniet 's morgens van een vrije ochtend om van het hotel te genieten. In de namiddag rijd je naar Zuid-Bali, Sanur.

Verblijf: The Pavilions Bali **** - Garden villa

Dag 9

Sanur

Vrije tijd in het hotel. 

Verblijf: The Pavilions Bali **** - Garden villa

Dag 10

Sanur - Denpasar - Brussel

Na het ontbijt vertrek je terug naar de internationale luchthaven om naar België te vliegen.

Bye bye Bali...

Dag 11

Brussel

Aankomst terug in België.

Over deze reis

Inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • 8 overnachtingen zoals beschreven in het programma inclusief dagelijks ontbijt
  • Diensten van een EN-talige gids/chauffeur tijdens de rondreis
  • Alle transfers zoals beschreven per privé wagen

Niet inbegrepen

  • Visumkosten (indien van toepassing)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Tips/Fooien
  • Toeristentaks Bali
  • Overige niet-vermelde onkosten
Opmerking: de pakketprijs is geldig voor reservatie tot 90 dagen voor de afreisdatum. Vanaf 89 dagen voor vertrek gelden mogelijk toeslagen en wordt de pakketprijs niet gegarandeerd.

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan en onze reisspecialisten bezorgen je zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte, volledig op jouw maat. Hoe meer info je ons bezorgt, hoe beter we de offerte kunnen afstemmen op jouw verwachtingen.