Malediven

Malediven

Ervaar het contrast tussen de rust op de witte stranden en het kleurrijke leven onder water

Piepkleine droomeilanden onder de tropen met witte stranden, wuivende palmbomen en een kristalheldere blauwe zee met kleuurijke vissen. Of je nu je vakantie doorbrengt op de warme stranden of in de kleurrijke wateren, de Malediven garanderen je sowieso een onvergetelijke droomvakantie, ver weg van het drukke leven. Ideaal, tropisch vakantieparadijs voor rustzoekers, zonaanbidders, jonggehuwden en duikers. De Malediven worden ook vaak met Sri Lanka gecombineerd.

Valuta:

De lokale munt is de Maldivische rufyaa. Kredietkaarten worden steeds meer aanvaard op de Malediven, zelfs buiten de grote hotels en de vakantieoorden. In de meeste winkels, restaurants en taxi’s kan er contat met US dollars betaald worden.

Reisformaliteiten:  • Internationaal paspoort vereist, minimum 6 maanden geldig vanaf datum van inreis/aankomst
  • Visum (voor een verblijf tot 30 dagen) wordt bij aankomst op luchthaven afgegeven, mits bewijs van een vliegtuigticket voor vertrek of doorreis, voldoende financiële middelen (100 $ + 50 $ per dag ) en een reservatie in een hotel of een resort
  • Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard
  • Reizigers moeten binnen 96 uur voor aankomst of vertrek uit de Malediven een gezondheidsverklaring invullen, te raadplegen via deze link: imuga.immigration.gov.mv/ethd 
  • Info over eventuele gezondheidsrisico's en benodigde vaccinaties voor de Malediven vind je terug via deze link: wanda.be/nl/landen/maldivenTijdsverschil:

Zomer: +3 uur / Winter: +4 uur (GMT+5).

Klimaat:

Tropisch klimaat (ca. 29°C het hele jaar door), van mei tot oktober beïnvloed door soms krachtige zeewinden (vooral 's nachts).

Taal:

Divehi is de officiële taal van de Malediven. Engels wordt er ook vlot gesproken.

Onze favoriete hotels in de Malediven

Maldives

Constance Halaveli Maldives

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Maldives

Baros Maldives

10 dagen, kamer & ontbijt, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 3.101,00
p.p.
Bekijk deze reis
Maldives

Dhigali Resort

10 dagen, premium all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 5.748,00
€ 3.449,00
p.p.
Bekijk deze reis