Jamaica

Jamaica

Back to the roots of Reggae

Island in the sun, zoals Harry Belafonte het zingt. Het huis van Ian Flemming, de auteur van de James Bond boeken. Dr. No werd hier dan ook grotendeel gedraaid. Door de Jamaicaan word je nooit uitgenodigd, hij verwacht gewoon dat je komt.
Zijn gastvrijheid gaat zo ver dat zijn tafel altijd gedekt is voor tenminste één extra persoon. Jamaica is een moeilijk te beschrijven eiland. Het roept gevoelens op die je nooit voordien ervaren hebt. Jamaica is een verrukkelijk eiland, een eiland dat je nooit vergeet. Jamaica is muziek. Bob Marley en zin reggae zijn niet weg te denken.
Jamaica is ook kunst en cultuur, weelderige tuinen, watervallen en exotische fauna en flora. In Ocho Rios moet u zeker de watervallen van Dunn's River beklimmen, of een rafting tocht maken op een bamboe vlot. De oude havenstad Port Antonio is eveneens een bezoekje waard. De mooiste stranden zal u in Negril terugvinden. Dit is ook de plaats waar het wereldberoemde Rick's Cafe is gevestigd, waar u de mooiste zonsondergang kan bewonderen, terwijl u van een heerlijke rum cocktail kan genieten en de reggae band een deuntje speelt...Jamaica is heel zeker no problem!

Valuta:

De Jamaicaanse dollar is de officiële munt, maar de US Dollar wordt overal aangenomen.

Reisformaliteiten:

​Een internationaal paspoort geldig tot 6 maand na retour is vereist.

Geen vaccinaties nodig, meer informatie vindt u op www.itg.be

Mogelijk zijn er op het moment van uw reis extra maatregelen en protocollen ter bestrijding van de COVID-19 pandemie van toepassing. De laatste versie hiervan wordt samen met uw reisdocumenten bezorgd.

Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht op de websites https://diplomatie.belgium.be/nl en https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Tijdsverschil:

In de winter is het 6 uur vroeger, in de zomer 7 uur.

(GMT-5)

Klimaat:

De temperatuur bedraagt bijna constant 28°C met een constante noord-oost passaatwind.

Taal:

Engels is de officiële taal. De Jamaicanen spreken ook Creools, wat een mengeling is van Engels, Afrikaans en inheemse woorden.

Onze favoriete hotels in Jamaica

Jamaica

Sandals Royal Plantation

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
€ 3.864,00
€ 2.704,00
Bekijk deze reis
Jamaica

Couples Swept Away

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Jamaica

Round Hill Hotel & Villas

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf

Onze favoriete rondreizen in Jamaica

Fly & Drive Jamaica

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf