Noord-India

Noord-India

De exotische rijkdom

Als je op zoek bent naar waanzinnige natuur, dan is Noord-India dé ideale bestemming voor jou! Daarnaast is het ook een bestemming voor actievelingen, rust- en cultuurliefhebbers. Kortom: Noord-India heeft het allemaal!  Ruik, proef, voel en beleef het 'echte India' hier volledig!

Travelworld helpt je graag verder je perfecte reis naar Noord-India samen te stellen. Laat je inspireren op onze website of kom langs bij één van onze vele Travelworld-verkooppunten, verspreid over het hele land, en start met het plannen van jouw perfecte vakantie naar Noord-India.

Valuta:

De officiële munt is de Indiase roepie (INR). De meest gangbare kredietkaarten (zoals Visa, MasterCard en American Express) worden algemeen aanvaard in grote winkels en goede hotels. In de steden en in de grote luchthavens zijn er in de regel voldoende geldautomaten.

Reisformaliteiten:

  • Internationaal paspoort vereist, minimum 6 maanden geldig op moment van aankomst in India (maximaal verblijf van 60 dagen)
  • Visum: elektronische visum aanvragen kan tot ten laatste 4 dagen voor vertrek via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Tijdsverschil:

Zomer: +3,5 uur / Winter: +4,5 uur (GMT+5u30).

Klimaat:

Het klimaat van India kan erg verschillen per regio. Zo staat het noorden vooral bekend voor zijn steppeklimaat, met sterke temperatuurverschillen gedurende het hele jaar. In de hoofdstad (New Delhi) bedraagt de temperatuur tussen december en januari zo'n 22°C, terwijl die in de zomer overdag al snel kan oplopen tot 40°C. In het Himalayagebied en in de territoria Jammu, Kasjmir en Ladakh wijkt het klimaat af van de rest van India. Hier kan er tussen november en juni veel sneeuw vallen. De temperaturen schommelen hier doorheen het jaar van -14 tot +25°C. In Noord-India vindt het regenseizoen tussen juni en oktober plaats.

Taal:

India kent 18 officieel erkende talen, waarvan Hindi het meest gesproken wordt. Verder heeft elk gebied zijn eigen taal of dialect, meer dan 22.000 in totaal. Sanskriet is de taal waarin de oude, heilige boeken werden geschreven. Het is vermoedelijk nooit een spreektaal geweest. In het parlement wordt Engels gesproken, wat betekent dat iedere Indiër die hogerop wil, Engels moet leren spreken. Een heel groot deel van de bevolking spreekt dan ook uitstekend Engels.

Onze favoriete rondreizen in het noorden van India

India

Gouden Driehoek van India - Privérondreis

7 nachten/8 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
India

Klassiek Ladakh - Privérondreis

12 nachten/13 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
India

Uniek Rajasthan - Privérondreis

14 dagen/13 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
India

Delhi, Khajuraho & Varanasi - Privérondreis

10 nachten / 11 dagen
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf