Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Kamers
Kies een andere vlucht voor Vietnam
Toon vluchten in reisklasse
Toon vluchten vanaf

Alternatieve vluchten ()

Noordelijke natuur tot zuidelijke cultuur Volledig & veelzijdig Vietnam - Privérondreis

Noordelijke natuur tot zuidelijke cultuurVolledig & veelzijdig Vietnam - Privérondreis

Vietnam

Balanceer op de randen van de rijstvelden...

Vietnam is één van de hotste reisbestemmingen, en niet alleen omwille van zijn temperaturen. Het exotische Vietnam heeft uitgestrekte rijstvelden, prachtige baaien, bruisende steden, een fascinerende cultuur en een ongelooflijk gastvrije bevolking. Dit alles en nog zoveel meer staat je te wachten tijdens een mooie reis in een nog mooier land.

Hoewel het land voor geografische en toeristische doeleinden op één hoop wordt gegooid met Zuidoost-Azië, onderscheidt het zich als een unieke bestemming door de veelzijdige en diverse regio's die elkaar perfect in evenwicht houden. Van de hectische chaos in Hanoi tot de eindeloze rijstvelden in Sa Pa en de natuurwonderen van Ha Long Bay tot de charmante en historische oude stad van Hoi An die dan weer op een heel kleine afstand ligt van de snelgroeiende metropool van Da Nang, en de hectische chaos van Ho Chi Minh die op slechts een steenworp afstand van de slaperige en authentieke stadjes in de Mekongdelta ligt. 

Al deze prachtige regio's samen met de geschiedenis en traditie doordringen elk aspect van het leven in Vietnam, van eten tot religie, van natuur tot cultuur. Vietnam kan omschreven worden als levendig, uniek, chaotisch, traditioneel, maar deze woorden vatten de ervaring van reizen door Vietnam nog niet echt samen, dit is iets wat je moet beleven. Let's go...

Volledig & veelzijdig Vietnam - Privérondreis

Uw rondreis wordt samengesteld...

Met wie ga je?
Aantal kamers

Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Reisperiode

Dag 1

Brussel - Hanoi

Ben je klaar voor Vietnam? 

We vliegen er letterlijk in! Bagage is opgeborgen, vliegtuiggordel is om en je eerste drankje staat voor je. Goeie vlucht!

Dag 2

Hanoi

Tuk tuk's zijn zodanig hoog opgestapeld dat ze bijna omvallen, manden vol met kippen, exotische groenten en fruit, scooters met zo veel mensen op dat de scooter zelf niet meer zichtbaar is. 

Dit zijn hoogstwaarschijnlijk de eerste indrukken in een land waar tussen alle chaos zoveel schoonheid zit! Welkom in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. 

Verblijf superior pakket: La Siesta Premium **** - Deluxe kamer
Verblijf luxe pakket: Melia Hanoi ***** - Deluxe kamer

Dag 3

Hanoi

Hanoi is een grote stad van bijna 8 miljoen mensen, maar door de diverse wijken en gebieden voelt de stad nog steeds gezellig en intiem. De stad is de perfecte illustratie van een samenleving die tegelijkertijd langzaam en snel is, gemakkelijk en moeilijk, vermoeiend en ontspannend. Hier vind je het oude en nieuwe naast elkaar, en met zijn imposante Franse koloniale architectuur, prachtige meren en een bruisende oude wijk, heeft deze hoofdstad van Vietnam ontzettend veel te bieden.

Laten we er meteen in springen en het allemaal ervaren, je gaat zelf groen en verkent de oude wijk per elektrische buggy. 's Avonds kan je nog genieten van de unieke kunst van het waterpoppenspel. Deze duidelijke Vietnamese identiteit ontstond meer dan duizend jaar gelegen en portretteert het dagelijks leven van dorpelingen alsook oude legendes en mythes. 

Verblijf superior pakket: La Siesta Premium **** - Deluxe kamer
Verblijf luxe pakket: Melia Hanoi ***** - Deluxe kamer

Dag 4

Hanoi - Sapa

Je vertrekt richting Sapa, een magische plekje ten noorden van Hanoi, waar het helemaal om de mistige berglandschappen, uitgestrekte rijstterrassen en de charme van bergstamdorpen draait.

Je rit start langs de Rode Rivier naar Lao Cai, aan de grens tussen Vietnam en China. Geniet hier van je lunch alvorens de heuvel op de rijden naar het Black Hmong etnische minderheidsdorpje Matra, waar je door de rijstvelden kan wandelen en volledig kan genieten van een spectaculair natuurlijk landschap. Breng nog even een bezoekje bij het ruïneklooster van Taphin, vooraleer de route verder gezet wordt richting Sapa.

Verblijf superior pakket: Pistachio Hotel Sapa **** - Superior room, valley view
Verblijf luxe pakket: Silk Path Grand Sapa Resort & Spa ***** - Classic garden view

Dag 5

Sapa

Het magische Sapa ligt op zo’n 1500 meter hoogte in het noordwesten van Vietnam bijna op de grens met China. Bij de Red Dao-minderheidsdorpen beleef je een onvergetelijke ervaring van het echte leven doordat deze dorpen nog niet beïnvloed zijn door toeristen. Hier kan je wandelen door de prachtige heuvels en rijstterrassen en geniet van de adembenemende uitzichten en natuurlijke schoonheid van dit bergachtige gebied. 

Je begint je reis met een transfer van Sapa naar het startpunt voor de trekking in de buurt van Thanh Kim. Hier wandel je langs Silver Stone Mount, tussen de vele valleien en rijstvelden, alvorens 's middags het minderheidsdorpje Lech te bezoeken en te lunchen bij de lokale bevolking thuis. Na de lunch wandel je verder en bezoek je nog het lokale schooltje, alvorens via de heuvelpaden en uitzicht op de prachtig Muong Bo-rivier, terug naar de hoofdweg te gaan.

Verblijf superior pakket: Pistachio Hotel Sapa **** - Superior room, valley view
Verblijf luxe pakket: Silk Path Grand Sapa Resort & Spa ***** - Classic garden view

Dag 6

Sapa - Hanoi

Start je ochtend met het verkennen van de lokale markt waar veel etnische groepen zoals de Flower Hmong, de Phu La en de Dao Tuyen samenkomen om hun producten te verhandelen. Na een bezoek aan de markt keer je terug naar Sapa, waar je incheckt in je 'day-use' kamer om op te frissen, alvorens je wordt opgehaald om de nachttrein naar Hanoi te nemen.

Verblijf daggebruik: Sapaly Lao Cai Cityhotel **** - Deluxe kamer
Verblijf nachttrein: 4-persoons compartiment

Dag 7

Hanoi - Ha Long

Enorme rotsformaties, talloze eilandjes, traditionele zeilschepen en groene bergtoppen, welkom in Ha Long Bay, het mooiste plekje van Vietnam. De ruim 3.000 karststenen eilanden zijn uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed en vormen één van de meest adembenemende landschappen van Vietnam. Ha Long Bay betekent letterlijk ‘Baai van de neerdalende draak’, omdat deze draak vanuit de bergen in zee zou gesprongen zijn waardoor de diepe dalen en pieken zijn ontstaan. 

Na een memorabel nachtje in je coupé op de trein, mag je deze inruilen voor een luxe kajuit op de boot. Geniet van de prachtige verzichten met een drankje en hapje tijdens de zonsondergang.

Verblijf superior pakket: Pelican Glory **** - Glory Deluxe Cabin
Verblijf luxe pakket: Indochine Lan Ha Bay ****+ - Junior Suite Cabin

Dag 8

Ha Long - Hue

Door een lesje Tai Chi op het dek van de boot, met een prachtige zonsopgang op de achtergrond, is je energie helemaal hersteld om verder te genieten van deze prachtige reis. Geniet nog van de laatste zichten op deze prachtige pieken, alvorens terug te keren naar de haven. Na een korte vlucht kom je toe in Hue. 

Verblijf superior pakket: Alba Spa **** - Alba Junior Suite
Verblijf luxe pakket: Indochine Palace ***** - Palace Deluxe

Dag 9

Hue

Vandaag kom je terecht in het mooie Hue, de keizerlijk hoofdstad van het oude Vietnam, tussen 1802 en 1945. 

De stad heeft flink wat te verduren gekregen tijdens de oorlog tegen de Amerikanen en een groot deel van de keizerlijke pracht en praal is door bombardementen verloren gegaan. Maar toch blijft Hue zeker nog de moeite waard, met zijn historische centrum die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat alsook het voormalige paleis en de keizerlijke graven die nog steeds de mooiste plekken van de stad zijn.

Ontdek hier de overblijfselen van de Verboden Paarse Stad en alle prachtige gebouwen en hallen, en de bekendste tombe van langs regerende keizer van Vietnam Tu Duc.

Verblijf superior pakket: Alba Spa **** - Alba Junior Suite
Verblijf luxe pakket: Indochine Palace ***** - Palace Deluxe

Dag 10

Hue - Hoi An

Kronkelende bochten en uitzichten die je hartje sneller doen slaan, welkom bij de Hai Van Pass, één van de mooiste bergpassen van Vietnam. Geniet onderweg naar Da Nang van deze ongelooflijke ervaring alvorens te genieten van een stop bij de Marble Mountains, een groep kalkstenen en marmeren heuvels en grotten. 

Eens toegekomen in Hoi An, ben je alvast vrij om dit charmante lampionnen-stadje rustig te verkennen.

Verblijf superior pakket: Shining Riverside Hoi An Boutique & Spa **** - Deluxe Pool View
Verblijf luxe pakket: Allegro Hoi An ****+ - Junior Suite 

Dag 11

Hoi An

Dompel je onder in een mix van geschiedenis, cultuur en mooie stranden in het gezelligste dorpje van Vietnam, Hoi An. Hier vind je op elke hoek een kleermaker, eet je het lekkerste streetfood en ontdek je het perfecte voorbeeld van een oude Zuidoost-Aziatische handelsstad. Van Japanse handelshuisjes, Chinese tempels en oude pakhuizen, hier zijn verschillende buitenlandse invloeden nog steeds te zien. 

Het stadje staat sinds 1999 op werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is zeker niet onterecht. Geniet van een auto- en motorloze straat en de zalige sfeer wanneer de kleurige lampionnen 's avonds aangestoken worden. 

Verblijf superior pakket: Shining Riverside Hoi An Boutique & Spa **** - Deluxe Pool View
Verblijf luxe pakket: Allegro Hoi An ****+ - Junior Suite 

Dag 12

Hoi An - Ho Chi Minh

Na een korte vlucht sta je van Da Nang in de grootste stad van dit prachtige land, Ho Chi Minh. 

Je start met een bezoek aan de legendarische Cu Chi Tunnels, om een bijzonder stukje van de Vietnamese geschiedenis te zien. Al kruipend door een smalle gang, diep onder de grond, besef je pas echt hoe hevig de strijd was ten tijde van de Vietnamoorlog. 

Verblijf superior pakket: Liberty Central Saigon City Point **** - Deluxe Room
Verblijf luxe pakket: Grand Hotel Saigon ***** - Premium Deluxe, Luxury Wing

Dag 13

Ho Chi Minh City

Het zuidelijke Ho Chi Minh City is een levendige metropool vol tegenstellingen. Van goedkope guesthouses tot luxe hotels, van dure restaurants tot het beste straateten, en van kleurrijke markten tot indrukwekkende oorlogsmonumenten.

Verblijf superior pakket: Liberty Central Saigon City Point **** - Deluxe Room
Verblijf luxe pakket: Grand Hotel Saigon ***** - Premium Deluxe, Luxury Wing

Dag 14

Ho Chi Minh - Brussel

Na een prachtige reis, sta je terug helemaal gepakt en gezakt klaar op de luchthaven van het oude Saigon, om terug richting België te vliegen.

Goeie vlucht!

Dag 15

Brussel

Welkom thuis.

Over deze reis

Inbegrepen

 • 12 overnachtingen zoals beschreven, inclusief ontbijt
 • Bus heen & trein terug Hanoi - Sapa (Of indien gewenst bus heen & terug)
 • Lunch in Sapa
 • Vol pension op de Ha Long Bay cruise
 • Diensten van een Engelstalige gids
 • Excursies/Activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Water en verfrissende doekjes tijdens de bezoeken
 • Binnenlandse vlucht Hanoi - Hue
 • Binnenlandse vlucht Da Nang - Ho Chi Minh City

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tips/Fooien
 • Overige maaltijden en niet-vermelde onkosten

Vraag een offerte aan

<p>Vraag een offerte aan en onze reisspecialisten bezorgen je zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte, volledig op jouw maat.&nbsp;<br>Hoe meer info je ons bezorgt, hoe beter we de offerte kunnen afstemmen op jouw verwachtingen.&nbsp;</p>