Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Kamers
Kies een andere vlucht voor Yucatan / Riviera Maya
Toon vluchten in reisklasse
Toon vluchten vanaf

Alternatieve vluchten ()

Ontdek het kleurrijke Yucatan Kleuren van Yucatan - Fly & Drive

Ontdek het kleurrijke YucatanKleuren van Yucatan - Fly & Drive

Yucatan / Riviera Maya

Verken het magische Mexico

Ontdek de weelderige cultuur, natuur en folklore van Yucatan tijdens deze 7-nachten/8-daagse selfdrive rondreis!

Bezichtig de Mayaanse sites van o.a. Chichen Itza, Uxmal en Tulum, bewonder de natuur van Rio Lagartos en de Cenotes die Yucatan bezaaien, en verken enkele van de mooiste en gezelligste steden en dorpen zoals Valladolid, Merida en Izamal.

Wens je deze reis te combineren met een strandverblijf? Dat kan! Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende prijsofferte.  

Kleuren van Yucatan - Fly & Drive

Uw rondreis wordt samengesteld...

Met wie ga je?
Aantal kamers

Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Reisperiode

Dag 1

Brussel - Cancun

Op de luchthaven van Brussel wordt de koers richting Mexico gezet...

Bij aankomst in Cancun, wordt je verwelkomd door onze lokale partner en per privé transfer naar het eerste hotel gebracht voor de overnachting.

Verblijf: Courtyard by Marriott Cancun Airport **** - Standaardkamer

Dag 2

Cancun - Ek Balam - Valladolid

Een gratis shuttle brengt je van het Courtyard by Marriott hotel naar het Europcar autoverhuurstation, waar je de huurwagen kan ophalen om deze rondreis te starten met een rit naar de maya site Ek Balam.

De naam Ek Balam betekent "zwarte jaguar" en is een archeologische site die één van de grootste bewaard gebleven gebouwen van de Mayabeschaving in het noorden van het schiereiland Yucatan omvat. 

Bij deze site vindt je op wandelafstand Xcanché, een halfopen cenote met vrije val die via een houten ladder afdaalt naar een houten platform voor toegang tot het water. De kleur van het water varieert tussen blauw en groen, afhankelijk van het seizoen van het jaar. De waterspiegel is 40m lang en 40m breed en heeft een maximale diepte van 30m. Het is een plek met optimale omstandigheden om te zwemmen, vogels te kijken, maar ook om te duiken mits voldoende voorbereiding.

Hier vlakbij gelegen ligt de stad Valladolid. 

Verblijf: Hotel Le Muuch **** - Standaardkamer queen
(Opmerking: Le Muuch Hotel is 18+ adults only. Gelieve ons te contacteren voor een aanvraag met kinderen/tieners)

Dag 3

Valladolid - Rio Lagartos - Valladolid

Na een rit van ongeveer anderhalf uur van Valladolid naar Rio Lagartos, kan je deelnemen aan een 2-3u durende privé tour in het biosfeerreservaat van Rio Lagartos. Per kleine boot vaar je door de mangrove kanalen om de uitgebreide natuurlijke diversiteit te verkennen en ervan te genieten. De kapitein/gids zal helpen om de verschillende soorten flora en fauna te identificeren en zijn kennis te delen over de ecologie van het gebied. Er zullen veel verschillende soorten vogels worden waargenomen, zoals flamingo's, reigers, adelaars, pelikanen en 395 andere soorten vogels die zijn gerapporteerd in het bioreservaat. Er is de mogelijkheid om ook enkele krokodillen te zien en je stopt bij een houten platform om uitleg te krijgen over de winning van zout en te genieten van een Mayaans modderbad in een fijne witte klei die zeer goede exfoliërende eigenschappen heeft. Daarna ga je naar een eilandstrand om te zwemmen en de klei af te spoelen. 

Vlakbij gelegen is Las Coloradas, gekend om z'n rozekleurige meren en zoutvlaktes.

Ga daarna terug naar Valladolid en verken het prachtige hoofdplein dat wordt geflankeerd door het stadspaleis. Voor de Zocalo staat de kathedraal van San Gervasio die in 1545 werd gebouwd, maar begin 1700 werd afgebroken en herbouwd. Na de rol van Valladolid in de oorlog tegen Spanje (1847-1901) kreeg de kerk een ingang op het noorden, een vorm van straf die de lokale opstandelingen kregen voor het uitdagen van het koninklijk gezag. Op korte loopafstand ligt de mooie Cenote Zaci en tenslotte bezoek je het ex-klooster en de kerk Convent van San Bernardino de Siena, waar ook vaak 's avonds een gratis lichtshow plaats vindt.

Verblijf: Hotel Le Muuch **** - Standaardkamer queen
(Opmerking: Le Muuch Hotel is 18+ adults only. Gelieve ons te contacteren voor een aanvraag met kinderen/tieners)

Dag 4

Valladolid - Chichen Itza - Uxmal

Ga vandaag een wereldwonder opzoeken op korte afstand van Valladolid, de grootste Maya archeologische site van Yucatan, Chichen Itza. We raden aan om zo vroeg mogelijk te bezoeken want op de piekuren kan het erg druk worden. Het centrum van Chichén wordt gedomineerd door de tempel van Kukulkan, vaak "El Castillo" (het kasteel) genoemd. Deze trappiramide heeft een grondplan van vierkante terrassen met trappen aan elk van de vier zijden naar de tempel bovenop. Langs de zuidelijke muur van de Tempel van de Krijgers staat een reeks van wat tegenwoordig blootgelegde zuilen zijn, hoewel deze, toen de stad bewoond was, een uitgebreid daksysteem zouden hebben ondersteund. De zuilen bestaan uit drie verschillende secties.

Yokdzonot is een cenote waar je 18m afdaalt via een trap naar een houten platform om toegang te krijgen tot het water. Het water heeft een groene of blauwe tint afhankelijk van de tijd van het jaar en de waterspiegel meet 40m lang bij 40m breed en een maximale diepte van 45m.

Rijd hierna richting Uxmal waar je de nacht spendeert.

Verblijf: The Lodge at Uxmal ****+ - Royal Mayan Bungalow

Dag 5

Uxmal - Loltun - Mani / Ticul / Oxkutzcab - Uxmal

Start je dag met een bezoek aan de Laat Klassieke Mayaanse archeologische site van Uxmal. Dit grote ruïnecomplex in Puuc-stijl is één van de interessantste ter wereld, aangezien de naam Uxmal staat voor "driemaal gebouwd", en heeft indrukwekkende prachtig versierde gevels, enorme terrassen en pleinen, zuilen en bogen.

Ga hierna op verkenning langs de Puuc-route met allereerst een bezoek aan het grottencomplex van Loltún. De naam van de grot is samengesteld uit de Maya-woorden "lol" ("bloem") en "doen" ("steen"). Het pad door de grot is ongeveer een kilometer lang en in de grot is een cultusplaats van de Olmeken te zien, gekenmerkt door een stenen hoofd in Olmec-stijl en symbolen. Verder zijn er schilderingen te zien van handen, dieren en inscripties uit de klassieke periode (150-900 na Chr.) tot de postklassieke periode (900-1600 na Chr.) van de Maya's. Deze druipsteengrot is één van de langste in Mexico met een lengte van meer dan twee kilometer. Tijdens de kastenoorlog in de 19e eeuw zocht de inheemse Maya-bevolking er bescherming tegen de Spaanse troepen.

Rij terug richting Uxmal en maak enkele bezoeken aan de kleine maar kleurrijke dorpen Mani (Pueblo Magico), Oxkutzcab en Ticul.

Verblijf: The Lodge at Uxmal ****+ - Royal Mayan Bungalow

Dag 6

Uxmal - Sotuta de Peon - Merida

Kies één van deze leuke uitstappen voor de voormiddag:
     - Het Chocolade museum "Choco Story" waar je alles leert over de cultivatie van cacao bonen. Maak hier tevens kennis met de botanische plantentuinen van het domein en enkele inheemse diersoorten zoals de jaguar. 
     - Ofwel ga je naar de Hacienda Sotuta de Peon voor een begeleid bezoek aan de Hacienda (aanvangsuur te bepalen). Met veel aandacht voor detail is deze 18e-eeuwse voormalige Sisal Hacienda tot nieuw leven gewekt. Hier zie je hoe een Hacienda functioneerde in de gouden eeuw van de sisal boom en maak je letterlijk een reis terug in de tijd en ervaar je de verschillende processen van agave verwerking, van de vezel van de agaveplant tot het eindproduct. Met een paardenkoets genaamd "Truk" rijd je door uitgestrekte agave plantages en onderweg bezoek je een typisch Maya huis. Je komt aan bij een fantastisch mooie cenote waar je een verfrissende duik kunt nemen in het kristalheldere water.

Rij hierna verder naar de grootste stad van Yucatan, Merida. Tot de mooiste gebouwen behoren de enorme kathedraal, de bisschopszetel, het Palacio Municipal en het Casa de Montejo, het huis van de stichter van de stad met het met figuren versierde portaal. De invloed van Spanje en Frankrijk is overal in de stad voelbaar. Zo stond de Champs-Elysees model voor de boulevard Paseo de Montejo. Een bezoek aan de kleurrijke markt mag ook zeker niet ontbreken. 

Verblijf: Hotel La Mision de Fray Diego **** - Superior kamer

Dag 7

Merida - Izamal

Geniet deze ochtend van een laatste wandeling door Merida of geniet van wat vrije tijd in het hotel alvorens je richting de stad Izamal rijdt.
Een bezoek aan de "Pueblo Magico" Izamal omvat een bezoek aan het dominante franciscanenklooster, het ruime centrale plein omzoomd door het klooster en koloniale gebouwen met arcades. Alle gebouwen in het koloniale centrum van Izamal zijn in het geel geschilderd, en vandaar wordt de stad ook wel de gele stad van Mexico genoemd.

Verder naar de ruïnes van Itzamatul, dat met 21m een vrij hoog platform droeg met een tempel voor de god Itzamná. De noord- en oostzijde zijn gerestaureerd en tonen een structuur met vijf verdiepingen met als hoogste piramideplatform Kinich Kak Moo met zijden van 200m en een hoogte van 36m. De belangrijkste toegang tot het platform is vanaf de zuidkant, waar een monumentale megalithische trap van enorme bewerkte steenblokken ver voor ligt. Tot slot een bezoek aan het cultureel centrum voor kunstnijverheid met een permanente tentoonstelling van voorwerpen gemaakt door grote meesters van de Mexicaanse volkskunst.

Verblijf: Hacienda Sacnicté **** - Deluxe kamer

Dag 8

Izamal - Coba - Tulum - Cancun - Brussel

Na het ontbijt ga je van Izamal naar de archeologische site van Cobá. Deze Maya-ruïne ligt op ongeveer 40 km van de Caribische kust en is gebouwd tussen twee lagunes en de verschillende tempels zijn met elkaar verbonden door verharde wegen, Sacbes genaamd. De langste Sacbe is meer dan 100 km lang en leidt naar Yaxuna. In de hoogtijdagen van de Maya's was Cobá één van de grootste Mayasteden in Yucatan, maar het werd om onbekende redenen verlaten. Cobá wordt door de archeologen ingedeeld in vijf bouwgroepen, met de groep Nohoch Mul en zijn 42m hoge piramide met 120 treden, El Castillo. Op de top van de piramide bevinden zich een kleine rituele kamer en een stenen altaar, dat waarschijnlijk door de Maya-priesters werd gebruikt voor bloedoffers voor de goden. 

Rij hierna verder naar Tulum en de archeologische site van de Mayaanse ruïnes van Tulum, aan de Riviera Maya, ongeveer 130 kilometer ten zuiden van Cancún. De beroemdste gebouwen staan naast het zogenaamde kasteel van de "Tempel van de Neerdalende God", de "Tempel van de Wind" en de met fresco's versierde tempel. De binnenstad is omgeven door een stadsmuur, open naar de zee, met wachttorens op de noordwestelijke en zuidwestelijke hoeken. De "Tempel van de neerdalende God" dankt zijn naam aan de figuur van de neerdalende God op het dakfries. Deze godheid, die meerdere malen in Tulum is afgebeeld, wordt geassocieerd met zonsondergang, regen, bliksem en bijenteelt.

Afhankelijk van het vertrekuur van je internationale vlucht terug kan je één van deze archeologische sites overslaan (al raden we aan om Tulum te behouden in het programma).

Na het bezoek aan Tulum ga je terug naar de luchthaven van Cancún waar je de huurwagen aflevert. Neem hierna de terugvlucht naar Brussel.

Je kan deze rondreis verlengen met een verblijf aan het strand van de Riviera Maya. Gelieve ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte.

Dag 9

Cancun - Brussel

Aankomst terug in Brussel.

Over deze reis

Inbegrepen

  • Internationale vluchten​
  • Privé transfer van Cancun luchthaven naar Courtyard by Marriott Cancun Airport Hotel
  • Huurwagen voor 7 dagen, type Chevrolet Beat of gelijkwaardig, inclusief basispakket verzekeringen
  • Accommodatie in hierboven vermelde hotels, inclusief dagelijks ontbijt

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden
  • Tips/Fooien
  • Toegangsgelden voor bezoeken aan archeologische sites/musea/cenotes/...
  • Tolwegen en parkingkosten
  • Eventuele strandverlenging
  • Overige niet vermelde onkosten

Vraag een offerte aan

<p>Vraag een offerte aan en onze reisspecialisten bezorgen je zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte, volledig op jouw maat.&nbsp;<br>Hoe meer info je ons bezorgt, hoe beter we de offerte kunnen afstemmen op jouw verwachtingen.&nbsp;</p>