Yucatan / Riviera Maya

Yucatan / Riviera Maya

Cultuur, ecologie en prachtige stranden? Daarvoor moet je hier zijn...

Het schiereiland Yucatan is één van de rijkste regio's ter wereld, als het gaat om cultuur en ecologie. In de biosfeerreservaten, de meren en de koraalriffen schuilt er een grote diversiteit aan flora en fauna, terwijl de Mayacultuur van Mexico in overvloed aanwezig is op de vele archeologische sites. Verspreid over het schiereiland vind je ook nog tal van levendige koloniale steden. En of je nu op zoek bent naar de prachtige witte zandstranden van de Riviera Maya of meer neus hebt voor een spannend avontuur, het schiereiland Yucatan kent alleszins zijn gelijke niet.

Travelworld levert je alvast een uitgebreide kennis van hotels, transport, restaurants en attracties en heeft alle research reeds in jouw plaats gedaan, zodat jij niets meer hoeft te doen. Enkel ons je fiat geven en wij regelen de rest!

Valuta:

De nationale munteenheid is de Mexicaanse peso (MXN). Eén peso is onderverdeeld in 100 centavo.

Reisformaliteiten:

  • Internationaal paspoort vereist dat geldig blijft tijdens verblijf.
  • FMM-formulier (toeristenkaart) naar behoren ingevuld. Dit werd vroeger verstrekt in het vliegtuig of op het punt van binnenkomst op Mexicaans grondgebied, maar steeds meer commerciële luchtvaartmaatschappijen bieden dit niet meer aan. We raden je aan om het formulier online in te vullen voor vertrek. Dit kan via deze link: mexicotouristcard.com. De toeristenkaart is gratis, voor een verblijf van minder dan 180 dagen.
  • Een retourticket, of in het geval van een biljet enkele reis, elk vervoersdocument waaruit blijkt dat je het land verlaat met een andere bestemming.
  • Er zijn geen vaccinaties vereist voor Mexico. Meer info i.v.m. mogelijke gezondheidsrisico's en eventuele benodigde vaccinaties: wanda.be/nl/landen/mexico

Tijdsverschil:

Het Yucatan-schiereiland is ingedeeld in twee verschillende tijdszones:

  • Yucatan, samen met o.a. Campeche, Tabasco en Chiapas: Zomer: -8 uur / Winter: -7 uur (GMT-6).
  • Oost-Mexico (Riviera Maya, Cancun, Playa del Carmen): Zomer: -7 uur / Winter: -6 uur (GMT-5).

Klimaat:

Mexico kent een tropisch klimaat. De temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. Er zijn 2 seizoenen: het droge seizoen, van december t.e.m. april, en het regenseizoen van mei tot en met april. In het najaar trekken soms tropische stormen over het land.

Het schiereiland Yucatan, dat de Mexicaanse staten Yucatan, Campeche en Quintana Roo omvat, maar ook een deel van Belize en Guatemala, heeft een tropisch klimaat, met een zwoel regenseizoen van juni tot oktober, een relatief koel maar droog seizoen van november tot februari en een heet seizoen van maart tot mei, wanneer de hoogste temperaturen van het jaar bereikt worden, met pieken van meer dan 40 °C. Deze temperatuurstijging vóór het regenseizoen is vooral uitgesproken langs aan de Golf van Mexico (met steden als Mérida en Campeche) en in het binnenland (bij de Maya-ruïnes). De oostkust, aan de Caribische Zee (Cancun en de Riviera Maya), heeft daar minder onder te lijden.

Taal:

De officiêle voertaal in Mexico is Spaans. Over het algemeen wordt er ook goed Engels gesproken, zeker in de toeristische gebieden langs de kust. Naast Spaans spreken heel wat Mexicanen ook hun eigen talen.

Onze favoriete hotels in Yucatan aan de Riviera Maya

Mexico

Zoëtry Paraiso de la Bonita Riviera Maya

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 4.080,00
€ 2.856,00
p.p.
Bekijk deze reis
Mexico

Dreams Riviera Cancun Resort & Spa

9 dagen, all inclusive, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 2.711,00
€ 1.898,00
p.p.
Bekijk deze reis
Mexico

Dreams Tulum Resort & Spa

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf