Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Kamers
Kies een andere vlucht voor Yucatan / Riviera Maya
Toon vluchten in reisklasse
Toon vluchten vanaf

Alternatieve vluchten ()

Ontdek de culturele wonderen van Mexico Ay Caramba - Fly & Drive

Ontdek de culturele wonderen van MexicoAy Caramba - Fly & Drive

Yucatan / Riviera Maya

Van taco's tot tequila

Over de hele wereld zijn taco's en tequila een vast begrip, maar de Mayawereld zit nog vol verrassingen. Van zwoele gitaarklanken en sombrero's tot de piramidepracht, tropische regenwouden en Caraïbische stranden... Want Mexico, Mexi-iiico, is het land van al je dromen!

In heel Mexico vind je veel overblijfselen uit vroegere tijden: stenen tempels, piramides en paleizen, allemaal gebouwd door de oorspronkelijke bevolking. De meest gekende hieronder zijn ongetwijfeld het wereldwonder van Chichen Itza, Uxmal en Palenque: één voor één trekpleister van formaat. En als kers op de taart is er nog de gastvrijheid, de kleurrijke klederdracht, het lustige carnaval en de heerlijke Mexicaanse keuken. Je merkt het, een rondreis in Mexico biedt een heel palet aan ervaringen, voor elk wat wils. Viva Mexico!

Ay Caramba - Fly & Drive

Uw rondreis wordt samengesteld...

Met wie ga je?
Aantal kamers

Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Reisperiode

Dag 1

Brussel - Cancún

Bereid je voor op stralende zon, prachtige tempels, hoge piramides, lekkere keuken en liters tequila... Salud! Bienvenida a México...

Bij aankomst in Cancun volgt een onthaal door onze lokale vertegenwoordiger en privé transfer naar het hotel.


Verblijf: Courtyard by Marriott Cancún Airport **** - Standard Room

Dag 2

Cancún - Chichen Itza - Mérida

Na een verfrissende nachtrust, haal je de huurwagen op en ben je helemaal klaar om op ontdekking te gaan. Je start meteen met een wonder van wereldformaat, Chichen Itza. Deze mysterieuze stad was ooit heel belangrijk voor de Maya's. De Piramide van Kukulcán is de belangrijkste en meest gekende tempel in de oude stad, en is gebouwd als kalender in trapvorm. Over die kalenderfunctie is heel goed nagedacht, er zijn 18 niveau's die de 18 maanden van de Maya kalender vertegenwoordigen en het totaal aantal treden is 365 (net zoveel als de dagen in een jaar). Dit is dus zeker een bezoekje waard! 

Hierna kan je nog even een verfrissende duik nemen in de Ik Kil Cenote alvorens verder te rijden richting Mérida.


Verblijf: Maison del Embajador **** - Standard Room (vanaf 01/01/2024)

Dag 3

Mérida - Celestún

Mérida is de grootste stad van Yucatán en is een geweldige stad om te bezoeken omdat je hier het echte en authentiek Mexico ervaart. Bij een city tour bezoek je Zócalo (het centrale plein), het paleis van de gouverneur, de oudste kathedraal,... Na een leerrijke ervaring in de stad, rij je 180 km naar het platteland, meer bepaald het oude vissersdorpje Celestún. Hier kan je met een bootje de lagune op om de vele flamingo's te bewonderen in hun natuurlijke habitat. Welkom in la vie en rose...


Verblijf: Casa del Balam Mérida ***+ - Standard Room (tot 31/12/2023)
Verblijf: Maison del Embajador **** - Standard Room (vanaf 01/01/2024)

Dag 4

Mérida - Campeche

Geniet van een letterlijke Tequila Sunrise, laat Mérida achter je en rij naar Campeche. Onderweg kom je nog enkele pareltjes tegen om te bezoeken, zoals de oude hacienda Yaxcopoil, de oude piramidestad Uxmal met de Piramide van de Tovenaar en de opgravingen van Kabah met het Paleis van de Maskers. Hierna kom je terecht in Campeche, een oude piratenstad, waar je nog steeds kan genieten van kleurrijke straatjes en koloniale gebouwen.


Verblijf: Hotel Francis Drake **** - Standard Room (vanaf 01/01/2024)

Dag 5

Campeche - Palenque

Campeche is niet zomaar een koloniale stad, je ziet duidelijk dat in deze stad de piraten hun voetsporen hebben achtergelaten. Waag een bezoekje aan dit UNESCO werelderfgoed, met een ommuurde binnenstad, standbeelden van piraten en kleurrijke koloniale panden. En als je nog meer wilt te weten komen over Maya cultuur, ga zeker nog eens langs bij het Maya museum in Baluarte San Miguel. 

Rij daarna verder via de Golf van Mexico naar Palanque.


Verblijf: Chan Kah Resort Village Palenque ***+ - Junior Suite

Dag 6

Palenque - Agua Azul

Vandaag start je de dag meteen goed, met het ontdekken van de meest indrukwekkende Maya ruïne van Mexico. Palenque is gebouwd tussen 400 en 900 na Christus en betekent ‘omringd door bomen’ en dit mysterieuze complex is dan ook schitterend gelegen aan de rand van de jungle. Ga op ontdekking in de oude Maya-stad en bekijk de indrukwekkende ruïnes van de Tempel van het Kruis, de Tempel van de Zon en de Tempel van de Inscripties. Tijdens je bezoek zul je zien dat wetenschappers nog steeds bezig zijn met opgravingen, want er is nog maar een klein deel van de stad blootgelegd.

In de namiddag, rij je richting de prachtige blauwe watervallen van Agua Azul voor een verfrissende duik.


Verblijf: Chan Kah Resort Village Palenque ***+ - Junior Suite

Dag 7

Palenque - Bacalar

Vandaag rij je 460 km om Yucatan volledig over te steken, richting Bacalar. Hier stop je onderweg ook nog aan enkele Maya sites, zoals de oude en ommuurde Maya-stad van Becan en Kohunlich, waar op de Piramide van de Maskers zes grote maskers van de Zonnegod bewaard gebleven zijn.

Je kan ook nog even langs Chetumal voor de sfeer van het kuststadje te gaan opsnuiven, vooraleer je verder rijd naar Bacalar.


Verblijf: Hotel Villas Bacalar ***+ - Junior Suite (tot 31/12/2023)
Verblijf: Rancho Encantado **** - Casitas Garden (vanaf 01/01/2024)

Dag 8

Bacalar - Cancún

Sta op met de zon en geniet nog van je laatste dag, vooraleer deze rondreis ten einde loopt. Je kan nog wat cultuur opsnuiven bij het piratenmuseum in het Spaanse Fort in Bacalar, natuur opsnuiven in de prachtig blauwe Cenote Azul en genieten van een stranduur in het hippe Tulum.

Rij daarna verder naar de luchthaven, dien de huurauto in, en zeg: Ay Caramba, dat was een mooie reis... 

Dag 9

Cancún - Brussel

Sea you soon...

Welkom terug in België.

Over deze reis

Inbegrepen

  • Internationale vluchten​
  • Privé transfer van Cancun luchthaven naar Courtyard by Marriott Cancun Airport Hotel
  • Huurwagen voor 7 dagen, type Chevrolet Beat of gelijkwaardig, inclusief volledige verzekering
  • Accommodatie in hierboven vermelde hotels, inclusief dagelijks ontbijt

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden
  • Tips/Fooien
  • Toegangsgelden voor bezoeken aan archeologische sites/musea/cenotes/...
  • Tolwegen en parkingkosten
  • Overige niet vermelde onkosten

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan en onze reisspecialisten bezorgen je zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte, volledig op jouw maat. Hoe meer info je ons bezorgt, hoe beter we de offerte kunnen afstemmen op jouw verwachtingen.