Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Kamers
Kies een andere vlucht voor Noord-India
Toon vluchten in reisklasse
Toon vluchten vanaf

Alternatieve vluchten ()

Beleef bombastisch India in al haar glorie Gouden Driehoek van India - Privérondreis

Beleef bombastisch India in al haar glorieGouden Driehoek van India - Privérondreis

Noord-India

Zeg Namasté tegen India...

Schitterende tempels, prachtige natuur en de heerlijke keuken. Beleef het echte India op rondreis, verken de Gouden Driehoek met de prachtige steden Delhi, Jaipur en Agra.  

Ervaar een kleurrijke en romantische nieuwe wereld tijdens een rondreis door India. Wandel door de romantische kleine steden en de grotere wereldsteden. Bewonder de bijzondere bouwwerken en de prachtige natuur. Op rondreis in India proef je de ware Indische sfeer en word je betoverd door de schitterende tempels, de Indische steden en natuurlijk de Indische gewoontes, tradities en keuken! Namasté!

Gouden Driehoek van India - Privérondreis

Uw rondreis wordt samengesteld...

Met wie ga je?
Aantal kamers

Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Reisperiode

Jour 1

Brussel - Delhi

Hello beautiful world... Hello India...

Vlieg naar Delhi in India (overnachting op het vliegtuig).

Jour 2

Delhi

Welkom in Delhi, Welkom in India. Je wordt opgehaald op de luchthaven en met een transfer naar het hotel gebracht.

Delhi is vandaag de dag een ongelooflijke combinatie van een oude en nieuwe stad. De stad heeft dan ook een glorieus, maar turbulent verleden, aangezien het talloze keren ingenomen, afgebroken en minstens 7 keer heropgebouwd is door Turken, Perzen, Afghanen en Britten. Tegenwoordig is er een heel groot contrast tussen de twee delen, je ziet er de hoge gebouwen en mooie winkelcentra harmonieus opgaan in de historische bezienswaardigheden, rustieke ruïnes en ossenkarren. De stad is een uitstekende toegangspoort en zal je langs alle kanten verrassen.


Overnachting in Delhi:

Standaardpakket: Bel Morris Hotel *** (Standard Room), Deventure Patel Nagar (Standard Room) of gelijkwaardig
Superior pakket: Welcomhotel Dwarka **** (Deluxe Room)
Luxe pakket:The Claridges ***** (Boutique Room)

Jour 3

Delhi

Na het ontbijt vertrekken we voor een drukke dag om Delhi te ontdekken. Je valt er in een wereld van geuren en kleuren, tijdens een typische riksjarit in de drukke en typische steegjes van de Chandni Chowk-markt, waar je kraampjes van alle soorten vindt. Vervolgens bezoeken we Jama Masjid, twee minaretten van 40 meter hoog die versierd zijn met rode zandsteen, afgewisseld met wit marmer. De binnenplaats biedt plaats aan maximaal 25.000 gelovigen. We komen ook langs het Rode Fort of Lal Qila, waarvan de rode zandstenen muur zich uitstrekt over 2 kilometer. De bouw werd gestart door keizer Shah Jahan in 1638 en voltooid door zijn zoon Aurangzeb in 1648. Deze laatste had zijn vader gevangengezet in het Agra Fort, net na aanvang van de bouw.

In de namiddag bezoeken we de Humayun's Tomb, een prachtig voorbeeld van het begin van de Mughal-architectuur, die uiteindelijk zou leiden tot de bouw van de Taj Mahal. Tenslotte bezoeken we de Qutub Minar, een 72 meter hoge minaret uit de 12e eeuw, toen het islamitische tijdperk z'n intrede maakte in India. Twee aardbevingen in de 14e en 19e eeuw hebben de Qutub Minar en de omliggende gebouwen jammer genoeg ernstig beschadigd. 

Optionele ervaring: Laughter Yoga (Vanaf 33 euro per persoon).


Overnachting in Delhi:

Standaardpakket: Bel Morris Hotel *** (Standard Room), Deventure Patel Nagar (Standard Room) of gelijkwaardig
Superior pakket: Welcomhotel Dwarka **** (Deluxe Room)
Luxe pakket:The Claridges ***** (Boutique Room)

Jour 4

Delhi - Jaipur

Na het ontbijt vertrekken we voor een rit van 5 uur naar Jaipur, de roze stad. 

Jaipur is doordrenkt van geschiedenis en cultuur. De paleizen en forten van weleer, die getuige waren van koninklijke pracht, zijn nu levende monumenten. Behalve het drukke verkeer van fietsen, auto's en bussen lijkt er weinig veranderd. Deze fascinerende stad met zijn romantische charme neemt je mee naar een tijdperk van royalty's en tradities.Optioneel: kookles bij Dera Mandawa 


Optioneel: kookles bij Dera Mandawa 

Wat zou je ervan vinden mocht je tijdens je verblijf in Jaipur een unieke kookdemonstratie in een buitengewone homestay kunnen meemaken? In de Dera Mandawa Homestay zal je het alleszins helemaal naar je zin hebben, dankzij de vriendelijke gastheren die zeker niet terugdeinzen voor een flauw grapje links en rechts. De Dera Mandawa werd gebouwd door Thakur Jait Singhji van Mandawa, in de 19e eeuw. Op deze bijzondere plek doorbreekt enkel het getjilp van de vogels de stilte. Je steekt er zelf de handen uit de mouwen tijdens een kookles en leert zo de eigenaar van de zaak beter kennen. Duur : 2 tot 3 uur.

Prijs: € 95 p.p.


Overnachting in Jaipur:

Standaardpakket: Park Ocean Hotel *** (Standard Room)
Superior pakket: Holiday Inn Express & Suites **** (Standard Room)
Luxe pakket: Hilton Jaipur ***** (Hilton Guest Room)

Upgrade naar Villa Palladio Boutique Hotel (enkel in het Luxe pakket, i.p.v. Hilton Jaipur): + € 215 p.p.p.n.

Jour 5

Jaipur

Start de dag met een stevig ontbijt, want vandaag trek je naar het Fort van Amber, voorheen de hoofdstad van de oude staat Rajputana. Het complex bestaat uit 3 forten die in elkaar genesteld liggen. Op het laagste niveau vindt men het fort an sich, dat de appartementen van de Maharadja en zijn zeer vele vrouwen onderdak bood. Iets daarboven, verbonden door een netwerk van versterkte gangen en geheime doorgangen, is er het fort dat de soldaten van de prins huisvestte. Nog hoger, op de top van de berg, ligt de verborgen schat van de maharadja. Het geheel vormt een zeer indrukwekkend, architectonisch hoogstaand verdedigingscomplex.

In de namiddag bezoeken we nog het Stadspaleis, het Jantar Mantar Observatorium en de Hawa Mahal of "Palace of Winds". Vervolgens snor je doorheen de stad in een elektrische riksja en maak je een wandeling doorheen de lokale markt, zodat je het plaatselijke leven helemaal in je kan opnemen. Aansluitend bezoek je een workshop blokdrukken en wasdecoratie. Blokdrukken is al meer dan 300 jaar een typische techniek in de regio Jaipur. Hier krijg je de kans om een onbekend en uniek facet van het Indiase handwerk te ontdekken. Volg nadien nog een demonstratie van de kunst van sari's voor vrouwen en tulbanden voor mannen​, om je dag dan te beëindigen met een proeverij van Jalebi, een traditioneel Indiaas dessert dat zeer bekend is en gewaardeerd wordt door de Indiërs.


Optioneel: Jaipur te voet - Tempels en haveli's van het oude Jaipur met een Engelstalige gids

Ervaar het religieuze leven van de lokale gemeenschappen door enkele kleurrijke tempels te bezoeken. Praat met de bewoners met wat thee en snacks bij hen huis en ontdek enkele van de architectonische wonderen van dit fascinerende stukje Jaipur. 

 • Duur : 2,5 uur ('s ochtends)
 • Inbegrepen: gids, thee en snacks
 • Taal: Engelstalige gids
 • Prijs: vanaf € 27 p.p.

Overnachting in Jaipur:

Standaardpakket: Park Ocean Hotel *** (Standard Room)
Superior pakket: Holiday Inn Express & Suites **** (Standard Room)
Luxe pakket: Hilton Jaipur ***** (Hilton Guest Room)

Upgrade naar Villa Palladio Boutique Hotel (enkel in het Luxe pakket, i.p.v. Hilton Jaipur): + € 215 p.p.p.n.


Jour 6

Jaipur - Agra

Na het ontbijt vertrekken we voor een rit van 5 uur richting Agra. Onderweg maak je een pitstop in Fatehpur Sikri, een oude spookstad waarvan de ruïnes nog steeds in de stad liggen. Je kan je er perfect een beeld vormen van hoe het er ooit was. De keizerlijke stad werd wellicht verlaten door een gebrek aan water. Fatehpur Sikri is een waardevolle plaats, zowel vanuit artistiek als architectonisch oogpunt.  Als bezoeker vergaap je je er aan paleizen, zuilengalerijen, kiosken, paviljoens, binnenplaatsen met vijvers, moskeeën en karavanserais.


Overnachting in Agra:

Standaardpakket: Surasena Regal Vista Hotel *** (Standard Room)
Superior pakket: Trident Hotel Agra **** (Deluxe Garden View)
Luxe pakket: Taj Hotel & Convention Centre ***** (Boutique Room)

Jour 7

Agra - Delhi

Ontbijt in het hotel.

Bezoek aan de Taj Mahal​. Keizer Shah Jehan richtte dit befaamde monument op als herinnering aan zijn favoriete vrouw. Het is een waar juweel van Indo-Perzische kunst, behoort tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen en symboliseert het verhaal van een grote liefde. De stoffelijke resten van Shah Jehan en zijn vrouw Mumtaz Mahal hebben hier samen hun laatste rustplaats gevonden onder de wereldberoemde koepel. 

De Taj Mahal is gesloten op vrijdag. Een ticket geeft je recht op 3 uur toegang tot de historische site.

Vervolgens trek je op ontdekking naar het Rode Fort. Dit monument, een machtige citadel van rode zandsteen, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en was van groot belang tijdens de 17e-eeuwse Mughal-periode. Gebouwd op een plateau die de Yamuna-rivier domineert, bevat het vele paleizen met verfijnde decoraties, audiëntiezalen en twee zeer mooie moskeeën.

In de namiddag rijd je dan terug naar Delhi.


Overnachting in Delhi:

Standaardpakket: Bel Morris Hotel *** (Standard Room), Deventure Patel Nagar (Standard Room) of gelijkwaardig
Superior pakket: Welcomhotel Dwarka **** (Deluxe Room)
Luxe pakket:The Claridges ***** (Boutique Room)

Jour 8

Delhi - Brussel

Helaas, de tijd is aangebroken om opnieuw huiswaarts te vliegen. Je rondreis door India zit er dan misschien wel op, maar de herinneringen aan dit gevarieerde land blijven gelukkig nog lang nazinderen! 

Over deze reis

Inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • 6 overnachtingen zoals beschreven in het programma
 • Keuze tussen kamer & ontbijt, halfpension of volpension
 • Diensten van een chauffeur & lokale Engelstalige gidsen ter plaatse (Franstalig mits toeslag van 55€)
 • Excursies/Activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Toegangsgelden voor de monumenten, waar van toepassing
 • 1 liter water per persoon per dag

Niet inbegrepen

 • Diensten van een meereizende Engelstalige gids (Meerprijs van 330 euro per gezin)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tips/Fooien
 • Overige niet-vermelde onkosten

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan en onze reisspecialisten bezorgen je zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte, volledig op jouw maat. Hoe meer info je ons bezorgt, hoe beter we de offerte kunnen afstemmen op jouw verwachtingen.