Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Kamers
Kies een andere vlucht voor Vietnam
Toon vluchten in reisklasse
Toon vluchten vanaf

Alternatieve vluchten ()

Dé beste highlights in een land met een tijdloze charme Dwars door Vietnam - Privérondreis

Dé beste highlights in een land met een tijdloze charmeDwars door Vietnam - Privérondreis

Vietnam

Goooooooooooooooood morning Vietnam...

Welkom in het land van contrasten met luidruchtige, levendige steden aan de ene kant en kalme oceanen en kalkstenen rotsen aan de andere kant.

Ervaar het echte Vietnam, waar de duizenden motorfietsen het oversteken van de weg laten voelen als een spel van leven en dood. Maar deze urban jungle heeft ook een super sympathiek lokaal leven, ongelooflijke avonturen en één van de beste keukens in de wereld. Tussen de fascinerende kleine stadjes en dorpjes vind je fluweelzachte rijstterrassen en kalkstenen rotsen, zandduinen, watervallen en honderden theevelden.

Van cocktails in een Saigon skybar tot een glas achterover slaan in Hanoi. Vietnam weet zeker hoe ze haar gasten moet behandelen.

Kom mee en ontdek de rust en de drukte in een land met meer scooters dan mensen, je zal het je zeker niet beklagen!

Dwars door Vietnam - Privérondreis

Uw rondreis wordt samengesteld...

Met wie ga je?
Aantal kamers

Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Reisperiode

Dag 1

Brussel - Hanoi

Het is eindelijk zover, je rondreis door Vietnam begint! Blader tijdens de vlucht naar Hanoi, nog eens alle gidsen en reistips door. Zo kan je je perfect voorstellen wat wij allemaal in petto hebben voor je vanaf je de ogen opent boven de Vietnamese hoofdstad.

Dag 2

Hanoi

Welkom in het Vietnamese Hanoi. Hoewel het de moderne hoofdstad van Vietnam is, behoudt Hanoi nog steeds het mysterie en de charme van de afgelopen eeuwen met een wirwar aan kleine straatjes, prachtige meren alsook de oude en met trots bewaarde Vietnamese cultuur. Welkom in het 'Klein Parijs van het Oosten'.

Verblijf superior pakket: La Siesta Premium **** - Deluxe kamer
Verblijf luxe pakket: Melia Hanoi ***** - Deluxe kamer

Dag 3

Hanoi

Er is geen discussie mogelijk, Hanoi moet de coolste stad van Vietnam zijn. En nee, we hebben het niet alleen over het klimaat. Deze chaotische, kleurrijke, met motoren gevulde, 1000 jaar oude stad is een heerlijke mix van Oost en West. 

Hanoi klampt zich stevig vast aan zijn erfgoed, met de Tempel van de Literatuur als één van de oudste bezienswaardigheden en een meer recente geschiedenis in het Ho Chi Minh's Stilt House. Er zijn ook pittoreske meren en parken, evenals musea en prominente koloniale gebouwen. 

Spring mee en ervaar het allemaal op een milieuvriendelijke manier door de oude wijk te verkennen met een elektrische buggy. 's Avonds beleef je nog een waterpoppenshow, een fantastische kunstvorm afkomstig uit Noord-Vietnam.

Verblijf superior pakket: La Siesta Premium **** - Deluxe kamer
Verblijf luxe pakket: Melia Hanoi ***** - Deluxe kamer

Dag 4

Hanoi - Ha Long

Vandaag rijd je van Hanoi naar Ha Long Bay (160 km) en check je in bij je boot voor een geweldig dagje uit. Omringd door de honderden kalkstenen bergen en rotsformaties die dramatisch oprijzen uit het smaragdgroene water, is Ha Long Bay een must-see. 

Je wordt verwelkomd met een lekkere lunch tijdens het varen naar de baai. Deze middag staat vol van de activiteiten zoals een grotbezoek, een drijvende boerderij, relaxen aan het strand of gewoon genieten van het zonnebaden op het dek van de boot. Bereid je camera alvast voor op de geweldige foto's van de baai, de honderden traditionele boten of de prachtige zonsondergang met uitzicht op dit wonder. 

Verblijf superior pakket: Pelican Glory **** - Glory Deluxe Cabin
Verblijf luxe pakket: Indochine Lan Ha Bay ****+ - Junior Suite Cabin

Dag 5

Ha Long - Hue

Word wakker en geniet van de frisse ochtend in het midden van de baai. Begin je dag met een verfrissende duik in het groene water of neem deel aan een Tai Chi-les op het zonnedek. Ontbijt (of brunch) wordt geserveerd op de boot terwijl je terugvaart naar de haven, langs de majestueuze toppen van Ha Long. 

Hierna neem je een binnenlandse vlucht richting Hue.

Verblijf superior pakket: Alba Spa **** - Alba Junior Suite
Verblijf luxe pakket: Indochine Palace ***** - Palace Deluxe

Dag 6

Hue

Hue diende meer dan 140 jaar als de hoofdstad van Vietnam en werd opgericht in de 17e eeuw. Start je dag met een boottocht om de vele oude tempels, keizerlijke gebouwen en pagodes te ontdekken. De eerste is de iconische pagode Thien Mu Pagoda, het onofficiële symbool van de stad met 7 verdiepingen hoogte. 

Gelegen in het hart van Hue is de Keizerlijke Citadel, een enorm complex gebouwd in het begin van de 19e eeuw met oorspronkelijke muren van meer dan 10 km lang omgeven door een brede gracht. Tegenwoordig zijn de meest gebouwen verwoest als gevolg van bombardementen tijdens de Vietnam-Amerikaanse oorlog, maar de monumenten die overblijven bieden een fascinerende blik op de geschiedenis. Je nadert de stad via de opvallende vlaggentoren, waar een gigantische Vietnamese vlag trots boven je hoofd wappert, naar de imposante Ngo Mon-poort. Dit is de hoofdingang van deze keizerlijke stad, en binnenin betreed je een gebied met ruimte binnenplaatsen en serene lotusvijvers. 

Om de dag af te sluiten ga je het platteland rond Hue opzoeken, bij het keizerlijke graf van Tu Duc, de langst regerende Vietnamese keizer. Hij heeft zijn graf zelf ontworpen en gebouwd tijdens zijn leven en gebruikte het als een toevluchtsoord voor meditatie, lezen en theatervoorstellingen. Geniet hier van de rustige sfeer en bezoek ook het Garden House, wat een landhuis is met een tuin bedekt met fruitbomen.

Verblijf superior pakket: Alba Spa **** - Alba Junior Suite
Verblijf luxe pakket: Indochine Palace ***** - Palace Deluxe

Dag 7

Hue - Hoi An

Kronkelende bochten, plotselinge bochten, uitzichten die je de adem benemen, welkom bij de Hai Van Pass. Je mag langs deze ongelooflijke bergpas rijden op weg naar Danang, met nog een stop bij de Marble Mountains, een groep kalkstenen en marmeren heuvels waar meerdere grotten in verborgen liggen. Eens toegekomen in Hoi An, ben je volledig vrij om dit charmante lampionnen-stadje te ontdekken.

Verblijf superior pakket: Shining Riverside Hoi An Boutique & Spa **** - Deluxe Pool View
Verblijf luxe pakket: Allegro Hoi An ****+ - Junior Suite 

Dag 8

Hoi An

Hoi An, een eigenzinnige mix van Chinese, Japanse, Vietnamese en Europese invloeden maken dit oude stadje tot een paradijs voor fotografen. Loop door de smalle kronkelende straatjes van de oude wijk langs okerkleurige stenen huizen, met lantaarns gevulde winkels en kleurrijke vissersboten. Wandel over de Japanse brug, langs oude tempels en koopmanshuizen van meer dan 200 jaar oud, alvorens een cruise te maken langs de rivier en deze kleurrijk belichtte stad van over het water zien.

Verblijf superior pakket: Shining Riverside Hoi An Boutique & Spa **** - Deluxe Pool View
Verblijf luxe pakket: Allegro Hoi An ****+ - Junior Suite 

Dag 9

Hoi An - Ho Chi Minh

Na een korte binnenlandse vlucht naar de grootste stad van Vietnam, Ho Chi Minh City, gaan we ondergronds, diep in de Cu Chi-tunnels! Deze met de hand gegraven tunnels veranderden het verloop van de Vietnamoorlog. De goed gecamoufleerde toegangsgaten leiden naar een netwerk van ongelooflijk smalle tunnels die zich uitstrekken over meer dan 200 kilometer en commandoposten, ziekenhuizen en schuilplaatsen met elkaar verbinden. Leer over het leven van de Vietcong en waag je in enkele van de tunnels...

Verblijf superior pakket: Liberty Central Saigon City Point **** - Deluxe Room
Verblijf luxe pakket: Grand Hotel Saigon ***** - Premium Deluxe, Luxury Wing

Dag 10

Ho Chi Minh City

De bruisende stad Saigon (of het huidige Ho Chi Minh City) is altijd levendig en steeds veranderend, waar wolkenkrabbers waken over de met wierook doordrenkte tempels en de wegen geregeerd worden door motorfietsen. Bezoek de Notre Dame, het operagebouw, het sierlijk stadhuis en het art-deco postkantoor. Ontdek een levendig straatleven bij Cholon, de historische wijk Chinatown en de bruisende Ben Thanh-markt. 

Verblijf superior pakket: Liberty Central Saigon City Point **** - Deluxe Room
Verblijf luxe pakket: Grand Hotel Saigon ***** - Premium Deluxe, Luxury Wing

Dag 11

Ho Chi Minh Airport - Brussel

Na een ontbijtje en een korte transfer, komen jullie aan bij de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

Hopelijk zit de valies vol mooie foto's, een bruin kleurtje en vooral de allerbeste herinneringen!

Dag 12

Brussel

Welkom thuis...

Over deze reis

Inbegrepen

 • 9 overnachtingen zoals beschreven, inclusief ontbijt
 • Vol pension op de Ha Long Bay cruise
 • Diensten van een Engelstalige gids
 • Excursies/Activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Water en verfrissende doekjes tijdens de bezoeken
 • Binnenlandse vlucht Hanoi - Hue
 • Binnenlandse vlucht Da Nang - Ho Chi Minh City

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tips/Fooien
 • Overige maaltijden en niet-vermelde onkosten

Vraag een offerte aan

<p>Vraag een offerte aan en onze reisspecialisten bezorgen je zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte, volledig op jouw maat.&nbsp;<br>Hoe meer info je ons bezorgt, hoe beter we de offerte kunnen afstemmen op jouw verwachtingen.&nbsp;</p>