Abu Dhabi

Abu Dhabi

Witte stranden, formule 1, pretparken, moskeeën en een bruisend nachtleven: diversiteit alom!

Abu Dhabi is één van de zeven Arabische Emiraten en met voorsprong de grootste. Toch is dit emiraat een stuk minder bekend dan het naburige emiraat Dubai. Ergens wat onterecht, want Abu Dhabi heeft nochtans heel wat te bieden op vlak van cultuur, entertainment en ontspanning. Zo is er de oogverblindende Sheikh Zayed-Moskee, die mooier is dan eender welke moskee in Dubai. Verder is er ook Yas Island, het eiland van de F1, maar ook van het bruisende nachtleven en de pretparken. Ook erg indrukwekkend is Saadiyat Island, met z'n parelwitte stranden, luxeresorts, golfbanen en musea als het Guggenheim (verwachte opening 2025) en het Louvre. Maar Abu Dhabi heeft daarnaast nog zoveel meer te bieden. Stuif bijvoorbeeld recht de woestijn in naar het Lege Kwartier, een desolaat gebied nabij de grens met Saudi-Arabië, en verblijf hier in een pracht van een resort omringd door golvende duinen van goudgeel zand. En zo kunnen we wel nog even doorgaan.

Ontdek het misschien gewoon allemaal zelf tijdens jouw reis met Travelworld. Abu Dhabi ontwikkelt zich immers in een zodanig snel tempo, dat het voor ons soms moeilijk is om bij te benen!

Valuta:

De lokale munt is de Dirham (AED). Omrekenen naar de euro is eenvoudig: gewoon delen door 4 om een idee te hebben. Je kan ook overal euro's omwisselen.

Reisformaliteiten:

  • Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, geldig 6 maanden na retour. 
  • Geen visum vereist indien je bezoek aan de VAE de 90 dagen niet overschrijdt, ook niet wanneer die 90 dagen gespreid over het jaar zijn.
  • Er zijn geen vaccinaties nodig. Meer info i.v.m. eventuele gezondheidsrisico's en vaccinaties in de VAE: wanda.be/nl/landen/verenigde-arabische-emiraten

Tijdsverschil:

Zomer: +2 uur / Winter: +3 uur (GMT+4).

Klimaat:

Aangenaam woestijnklimaat van november tot april. In de avond koelt het dan wat af. In de zomer is het er broeierig heet en droog en kan de temperatuur er soms oplopen tot 48°C. De hotels zijn volledig geklimatiseerd en de zwembaden worden er zelfs gekoeld.

Taal:

Het Arabisch is de officiële taal, maar gezien het grote aantal immigranten dat woont en werkt in de VAE, is ook het Engels wijdverspreid.

Onze favoriete hotels in Abu Dhabi

Verenigde Arabische Emiraten

Park Hyatt Abu Dhabi Hotel & Villas

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Verenigde Arabische Emiraten

Emirates Palace, Mandarin Oriental Abu Dhabi

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Verenigde Arabische Emiraten

St Regis Saadiyat Island

8 dagen, half pension, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
v.a.
€ 2.499,00
€ 1.749,00
p.p.
Bekijk deze reis

Onze favoriete rondreizen in Abu Dhabi

Verenigde Arabische Emiraten

Combi Abu Dhabi & Malediven

9 dagen/8 nachten
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf