Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Kamers
Kies een andere vlucht voor Thailand
Toon vluchten in reisklasse
Toon vluchten vanaf

Alternatieve vluchten ()

Zeg sawadee (= hallo) tegen de Thaise bergstam Van natuur tot avontuur - Privérondreis

Zeg sawadee (= hallo) tegen de Thaise bergstamVan natuur tot avontuur - Privérondreis

Thailand

Van rivier tot plezier

Beleef in 10 dagen het mooiste van Thailand...

Dit prachtige land in zuidoost Azië heeft zoveel te bieden, van stranden en eilanden tot een schitterend binnenland. In het noorden van Thailand vind je dan ook dichte regenwouden, groene natuur, bloemen, planten en wildlife. In de jungle wemelt het van de tropische vogels tot schitterende watervallen waar je je helemaal kan verfrissen.

Kom mee op ontdekking en verken de bruisende wereldstad Bangkok, leer meer over de geschiedenis in de overweldigende natuur van de River Kwai en ontmoet de echte lokale bevolking tijdens een trekking door de jungle van Chiang Mai. 

Je hoort het al, dit wordt een reis om nooit meer te vergeten.

Van natuur tot avontuur - Privérondreis

Uw rondreis wordt samengesteld...

Met wie ga je?
Aantal kamers

Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Reisperiode

Dag 1

Brussel - Bangkok

Hopelijk staat je bagage helemaal klaar, van short tot rok, want vandaag vertrek je naar Bangkok...

Vraag maar snel een aperitiefje aan je stewardess, want het avontuur in Thailand staat voor de deur. Santé!

Dag 2

Bangkok

Welkom in het land van de glimlach, welkom in Thailand!

Beleef de befaamde gastvrijheid van de Thaise bevolking, ontdek de moderne steden, de groene natuur en de eeuwenoude tempels. 

Eens aangekomen op de luchthaven van Bangkok, wordt je opgewacht en met een transfer naar het hotel gebracht.

Verblijf: Hotel de Bangkok *** - Urban kamer

Dag 3

Bangkok

Ga op verkenning in Bangkok en ervaar alle wonderen van deze hoofdstad. Je gaat op ontdekking met de fiets door de smalle steegjes en straatjes van de marktomgeving in Chinatown alvorens een klassieke longtail-boot te nemen richting het landelijke Bangkok. Zo beleef je het 'Venetië van het Oosten' terwijl de cruise je laat kennis maken met de charmante kanaallevensstijl van de Thaise bevolking. Je ziet klassieke houten huizen op palen, moeders die de was doen en kinderen die spelen in de tropische hitte. 

Na deze pauze ga je terug de fiets op door de weelderige groene landschappen terwijl je de vergeten plantages van de stad verkent, alvorens terug te rijden naar Chinatown.

Verblijf: Hotel de Bangkok *** - Urban kamer

Dag 4

Bangkok - Kanchanaburi

Je verlaat de hoofdstad van Thailand lekker vroeg, omstreeks 6u30 's morgens voor een rit van 128 km richting de provincie van Kanchanaburi.

Eens aangekomen, bezoek je het Thailand-Burma Railway Centre, een interactief museum, informatie- en onderzoeksfaciliteit gewijd aan de geschiedenis van de regio. Hierna ga je richting het War Cemetary, een gedenkteken voor de ongeveer 6000 krijgsgevangen die omkwamen bij de constructie van de spoorlijn. Daarna bezoek je de wereldberoemde brug over de rivier Kwai, een onderdeel van de gekende Death Railway.

Na de lunch ga je verder naar het Hellfire Pass Interpretive Centre, waar je verder uitleg krijgt over de reden van de spoorweg, de manier waarop ze werd gebouwd en de ervaringen van diegene die eraan werkten. Vervolgens kan je ook langs het wandelpad de originele spoorbedding volgen. 

Na deze educatieve dag, neem je een longtail-boot richting je accommodatie op het water waar je nog even kan relaxen en genieten van een traditionele dans bij een lekker avondmaal.

Verblijf: River Kwai Jungle Rafts *** - Floating Raft Room

Dag 5

Kanchanaburi - Chiang Mai

Spring deze ochtend van je bed, het water in... Geniet van een vrije ochtend op de rivier alvorens de historische treinrit zelf te herbeleven op de Death Railway Train. Hierna ga je terug richting Bangkok, om een iets grotere trein te nemen richting Chiang Mai.

Verblijf: Nachttrein Bangkok - Chiang Mai - 2e klasse

Dag 6

Chiang Mai

Hopelijk ben je uitgeslapen op de trein, want ook hier in het noorden staat jullie natuur en avontuur te wachten...

Eens aangekomen in Chiang Mai, ga je eerst richting de lokale markt om een kleine voorraad voor tijdens de trekking op te slaan. Hierna ga je zwemmen bij Mok Fah Waterfall, rondwandelen in Huey Nam Dung National Park en trekken richting Baan Mae Jok, een traditioneel dorp waar de Karen-bergstam je met open armen zal ontvangen.

Verblijf: Overnacht bij de lokale bevolking in een homestay

Dag 7

Chiang Mai

Na een lekker ontbijt in het dorp, ga je trekken door de prachtige jungle van Chiang Mai richting Bann Pang Khao Laam, opnieuw een lokaal Karen-dorpje. Hier mag je zelf koken met de vrouwen van het dorp alvorens meer te leren over hun fascinerende levensstijl. Drink 's avonds een pintje bij het kampvuur en beleef een avond om nooit meer te vergeten.

Verblijf: Overnacht bij de lokale bevolking in een homestay

Dag 8

Chiang Mai

Je wordt gewekt door de hanen op het land en sluit dit jungle-avontuur op relaxte en ontspannen wijze af. Loop langs de rijstvelden richting de rivier om te genieten van een bamboo raft-ervaring in de voormiddag. Je stopt even langs de Lahu-stamdorpjes alvorens te genieten van een lokale lunch en verder te reizen richting het centrum van Chiang Mai.

Verblijf: De Charme Hotel Chiang Mai *** - Deluxe kamer

Dag 9

Chiang Mai - Brussel

Jullie natuur en avontuur vakantie zit erop... Na een relaxte ochtend, neem je een transfer richting de luchthaven van Chiang Mai. Na een korte tussenstop in Bangkok, zit je comfortabel voor de lange vlucht huiswaarts. 

Wens je ook graag het zuiden van Thailand te ontdekken? Kijk zeker eens verder naar 'De juwelen van de eilanden'.

Dag 10

Brussel

Welkom thuis...

Over deze reis

Inbegrepen

  • 7 overnachtingen per beschreven hotelpakket, met dagelijks ontbijt inbegrepen
  • Lunch is elke dag inbegrepen, avondmaal is inbegrepen op dag 4 in Kanchanaburi & dag 6 en 7 in Chiang Mai
  • Beschreven programma per EN-talige gids/chauffeur
  • Vervoer per privé wagens
  • Beschreven activiteiten/excursies

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten (heenreis op Bangkok, terugreis vanuit Chiang Mai)
  • Visumkosten indien van toepassing
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien en tips
  • Overige niet-vermelde onkosten

Vraag een offerte aan

<p>Vraag een offerte aan en onze reisspecialisten bezorgen je zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte, volledig op jouw maat.&nbsp;<br>Hoe meer info je ons bezorgt, hoe beter we de offerte kunnen afstemmen op jouw verwachtingen.&nbsp;</p>