Pattaya

Pattaya

Het uitgaansparadijs van Thailand

Pattaya is een populaire badplaats aan de Golf van Thailand, slechts 150 km ten zuidoosten van Bangkok (ongeveer twee uur rijden). Pattaya stond al bekend om z'n bruisend nachtleven, maar de afgelopen jaren timmerden de lokale autoriteiten ook hard aan de kwaliteit van de stranden en vonden het resort opnieuw uit als een meer gezinsvriendelijke bestemming.

Tegenwoordig worden jaarlijks honderdduizenden bezoekers tot Pattaya aangetrokken om er te windsurfen, waterskiën, zwemmen, zonnebaden, snorkelen, zeilen of uitstapjes te maken naar de nabijgelegen eilanden. Andere activiteiten zijn bungeejumpen, fietsen, parachutespringen, karten, Muay Thai (Thais boksen) en Paintball. Golfers, zowel beginners als gevorderden, komen hier ook goed aan hun trekken, dankzij een ruime keuze aan golfbanen rond Pattaya. 

Een andere grote trekpleister is de brede selectie restaurants, die enkele van de meest verse zeevruchten van Thailand serveren. Vanwege het grote aantal buitenlanders in Pattaya, is er ook een ruim assortiment aan restaurants die de Franse, Italiaanse, Zwitserse, Duitse, Hongaarse, Scandinavische, Engelse, Indiase, Arabische, Japanse en Chinese serveren. 's Nachts transformeert Pattaya dan in een waar uitgaansparadijs, waar je je altijd wel iets om te eten of te drinken vindt, of gewoon om ergens te relaxen.

Valuta:

In Thailand betaal je met de Thaise baht (THB).

Reisformaliteiten:

Voor Belgische toeristen is geen visum vereist voor een verblijf van minder dan 30 dagen, op voorwaarde dat het internationaal paspoort minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Thailand.

Tijdsverschil:

Zomer: +5 uur / Winter: +6 uur (GMT+7).

Taal:

De officiële taal is Thais, maar de meeste Thai spreken ook een aardig mondje Engels.