Bangkok

Bangkok

Bangelijk veel te beleven

Bangkok, of in het Thais Krung-Thep, is de wereldberoemde hoofdstad van Thailand. Start je rondreis door Thailand hier, in een metropool vol contrasten. Van oude gebouwen, naar adembenemende tempels om dan terug de hoge wolkenkrabbers te bewonderen. Ga volledig op in de lokale streed food scene of probeer één van de vele Michelinrestaurants die de stad rijk is. Bangkok bezit het allemaal. Klaar voor jouw stadsavontuur in Bangkok?  

Valuta:

In Thailand betaal je met de Thaise baht (THB).

Reisformaliteiten:

Voor Belgische toeristen is geen visum vereist voor een verblijf van minder dan 30 dagen, op voorwaarde dat het internationaal paspoort minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Thailand.

Tijdsverschil:

Zomer: +5 uur / Winter: +6 uur (GMT+7).

Klimaat:

Subtropisch klimaat met 4 seizoenen. Droog seizoen van december tot februari. Van maart tot eind april heerst er een overgangsseizoen met hogere temperaturen en veel win. Het regenseizoen duurt van mei tot eind oktober, met de meeste regen in de maand juli. Van november tot eind december volgt uiteindelijk het overgangsseizoen tussen de natte en droge moesson. De temperatuur daalt nooit onder de 26°C tot 28°C.

In de stad kan het wel vaak broeierig heet worden.