Suriname

Suriname

Unieke fauna en flora op een unieke bestemming.

Eén van de mooiste landen in Zuid-Amerika nodigt u uit voor een bezoek. Dit prachtige land is één van de weinige landen waar het tropische regenwoud nog voor 80% intact is. De fauna en flora van dit land is werkelijk uniek,  net als haar bewoners trouwens. Er leven verschillende 'Amerindians' in het land; 5 verschillende stammen met elk een individuele cultuur en een eigen taal. Eén stam, de Akurio's, zijn nog maar een 60-tal jaar geleden in contact gekomen met de bewoonde wereld. De hoofdstad van Suriname, Paramaribo, is eerder een museum dan een stad met talrijke koloniale gebouwen die terug doen denken aan de aanwezigheid van de Nederlanders, Engelsen, Fransen, Spanjaarden en Portugezen. Zowel de binnenstad van Paramaribo als het gigantisch natuurreservaat staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Suriname is gelegen in Zuid-Amerika en heeft als buurlanden Guyana is het westen, Frans Guyana is het oosten en Brazilië in het zuiden. Suriname is voor alle natuurliefhebbers een absolute must. Duik onder in de indrukwekkende fauna en flora van dit unieke land.

Valuta:

De lokale munt  is de Surinaamse Dollar, deze is verdeeld in 100 cent.

Reisformaliteiten:

U heeft een internationaal paspoort nodig wat nog 6 maand geldig is na uw terugreis. Tevens heeft u voor Suriname een visum nodig, deze kost zo'n 40 euro en kan aangekocht worden op de luchthaven van Schiphol.

Er zijn geen vaccinaties verplicht. Een inenting tegen Gele koorts is aangeraden, alsook het nemen van antimalariatabletten. Meer informatie hieromtrent vindt u op www.itg.be

Mogelijk zijn er op het moment van uw reis extra maatregelen en protocollen ter bestrijding van de COVID-19 pandemie van toepassing. De laatste versie hiervan wordt samen met uw reisdocumenten bezorgd.

Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht op de websites https://diplomatie.belgium.be/nl en https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Tijdsverschil:

In Suriname is het in de zomer 5 uur vroeger dan in België; in de winter is dat 4 uur.

(GMT-3)

Klimaat:

In Suriname schijnt de zon het ganse jaar door. Het is er tropisch warm, met een temperatuur rond de 28°C en dit zowel s' winters als 's zomers.  Van midden april tot midden juli en van midden december tot eind januari heeft u meest kans op een regenbui.

Taal:

De officiële taal in Suriname is het Nederlands. Engels wordt er in de hoofdstad regelmatig gesproken. Verder zijn er veel dialecten met Afrikaanse invloeden in de taal.