Puerto Rico

Puerto Rico

Het betoverende eiland

Tussen de Dominicaanse Republiek en de Maagdeneilanden in vind je Puerto Rico, een fascinerend eiland waar oud en nieuw met elkaar versmelten. 'Het betoverende eiland', zoals ze het zelf noemen, heeft heel wat te bieden. Laat je meeslepen door de rijke geschiedenis, in combinatie met ongerepte stranden en majestueuze bergen. De bevolking wordt gekenmerkt door hun vriendelijkheid en gastvrijheid. 

In het oosten vind je het enige subtropische regenwoud van de VS, waar je tal van activiteiten kan doen of je gewoonweg één kan voelen met de natuur. Het westen is dan weer de ideale plaats om te surfen of om een bezoek te brengen aan de zoutvlaktes. Centraal in het bergmassief heerst er een enorme biodiversiteit. Het zuiden biedt je dan weer de kans om te ontspannen in de warmwaterbronnen. Naast het 'vasteland' vind je in Puerto Rico ook nog tal van eilanden. Culebra en Vieques zijn er alvast twee van die niet te missen zijn. Vooral bekend om hun prachtige stranden, maar het best bewaarde geheim is de helderste bioluminescente baai ter wereld. 

In Puerto Rico vind je om elke hoek wel een feest voor het leven. 

Valuta:

Puerto Rico behoort officieel tot de Verenigde Staten en heeft bijgevolg geen eigen nationale munt. Je kan er overal betalen met de Amerikaanse dollar (USD). 

Reisformaliteiten:  • Internationaal paspoort vereist, geldig tot na retour
  • Je dient tevens te beschikken over een bewijs van financiële solvabiliteit
  • Een visum is niet vereist voor Puerto Rico (maximaal verblijf van 90 dagen)
  • Puerto Rico is een vrijstaat binnen de Verenigde Staten van Amerika. Passagiers die van plan zijn om onder het Visa Waiver Program te reizen, moeten, net zoals voor de VS, voorafgaand aan hun reis een Electronic System for Travel Authorization (ESTA)-goedkeuring verkrijgen. Dit geldt ook voor het overstappen. Je kan je ESTA aanvragen via volgende link: esta.cbp.dhs.gov/esta

Tijdsverschil:

Winter: -5 uur / Zomer: -6 uur (GMT-4).

Klimaat:

Puerto Rico kent een tropisch klimaat met gedurende het ganse jaar temperaturen rond de 30°C en redelijk veel neerslag. In de maanden mei-september is het iets warmer en ligt de hoeveelheid neerslag ook hoger. In de winter is de kans op neerslag iets lager en is er tegelijkertijd ook veel minder kans op stevige winden. 

Taal:

De belangrijkste taal op Puerto Rico is Spaans. Naar schatting spreekt minder dan een kwart van de bevolking goed genoeg Engels om het, naast het Spaans, als voertaal te kunnen gebruiken. Engels wordt op school onderwezen als tweede taal.