Myanmar

Myanmar

Een avontuurlijk mysterie vanuit de lucht? Het kan in Myanmar!

Ontdek Myanmar, een land van adembenemende schoonheid en charme. Myanmar is zonder twijfel één van de meest mysterieuze reisbestemmingen ter wereld. Waar je ook gaat, je ervaart altijd het gevoel op een onvergetelijk avontuur te zijn. Of je nu op de indrukwekkende Ayerwaddy-rivier vaart of boven de historische stad Bagan in een luchtballon zweeft, Myanmar biedt je alle hoogtepunten van Azië in één en hetzelfde land. Ontdek de ongerepte wouden, de besneeuwde berglandschappen en de paradijselijke zandstranden. Dit in combinatie met een rijke geschiedenis van meer dan 2000 jaar oud. Myanmar is dan ook bezaaid met spectaculaire monumenten en indrukwekkende steden. Verschillende culturen leven er harmonieus naast elkaar, met meer dan 135 verschillende etnische groepen. De hotels in het land zijn al even afwisselend, met zowel luxueuze 5-sterrenhotels als intieme boetiekhotels. 

Ontdek de gouden pagodes en de groene heuvels, de rijke cultuur en tradities. Welkom in Myanmar, welkom ik het warme hart van Azië!

Valuta:

De kyat (MMK) is de lokale munt in Myanmar. Het is aangeraden om Amerikaanse dollars mee te nemen en die ter plaatse in te wisselen. Euro's worden minder gemakkelijk gewisseld.

Reisformaliteiten:


Sinds de staatsgreep van 1 februari 2021 verslechtert de veiligheidssituatie nagenoeg voortdurend, over zo goed als heel het grondgebied van Myanmar. De veralgemening van de conflictsituatie en van de geweldplegingen die hiermee gepaard gaan, betekenen een zeer reëel risico voor reizigers.  Hierdoor zijn alle reizen naar Myanmar ten zeerste afgeraden.

  • Je hebt een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maand geldig is na je terugreis. 
  • Voor Myanmar heb je eveneens een visum nodig. Deze kan aangevraagd worden via de ambassade van Myanmar te Brussel. Bezoek de website embassyofmyanmar.be/visa-section-2 voor de laatste informatie.
  • Geen verplichte vaccinaties. Voor meer info:  wanda.be/nl/landen/myanmar 


Tijdsverschil:

Winter: +5,5 uur / Zomer: +4,5 uur (GMT+6,5uur).

Klimaat:

Myanmar kent drie seizoenen: Het koele seizoen van oktober tot en met februari met temperaturen van 20°C à 24°C, het warme seizoen van maart t.e.m. mei met temperaturen van 30°C à 35°C en het natte seizoen van juni t.e.m. september met temperaturen van 25°C à 30°C. De ideale periode om Myanmar te bezoeken is het koele seizoen, alhoewel er tijdens het natte seizoen weinig regen valt. Vooral in Bagan, Mandaly en rond het Inle-meer is de regenval beperkt.

Taal:

De meerderheid van de bevolking spreekt Myanmar (Birmees), maar de Engelse taal is vrij goed ingeburgerd.