Malta

Malta

Herontdek Europa

Malta: Jouw ideale vakantiebestemming, een uniek eiland in de Middellandse Zee dat z'n gelijke niet kent. Afwisselend, vol cultuur, barstend van de gastronomie en boordevol verwennerij. Het regent er zelden en een lichte zeebries koelt de stranden er heerlijk af. Ontelbare baaien en kreken sieren de grillige kustlijn in het noorden en het zuiden en vormen een waar paradijs voor de watersportliefhebber. Maar ook wie het liever op cultuur houdt, komt hier ruimschoots aan z'n trekken. Wist je dat Malta maar liefst 365 kerken herbergt? Jawel, één voor iedere dag van het jaar dus.

Valuta:

De euro is de officiële munteenheid.

Reisformaliteiten:

Een gewone identiteitskaart volstaat.

Meer informatie over reizen naar en in Malta: diplomatie.belgium.be/nl/landen/malta/reizen-naar-malta-reisadvies

Tijdsverschil:

Zelfde tijd als in België.

(GMT +1)

Klimaat:

Dankzij z'n ligging in de Middellandse Zee, geniet het eiland Malta van een mild klimaat, te vergelijken met dat van Sicilië of de Peloponnesos. Het regent er zelden en een lichte zeebries zorgt steeds voor voldoende afkoeling op de stranden.

Taal:

De officiële talen zijn het Engels en het Maltees. Het Maltees is een Semitische taal met een Latijns schrift. In de loop der eeuwen zijn er veel Engelse, Italiaanse en Franse woorden in de taal opgenomen. Op Malta wordt ook veel Italiaans gesproken.

Onze favoriete hotels in Malta

Malta

Hotel Juliani

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Malta

Corinthia Hotel St Georges Bay

Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
Malta

The Westin Dragonara Resort

8 dagen, kamer & ontbijt, vanaf-prijs per persoon
Inclusief vlucht
Inclusief transfer
Inclusief verblijf
€ 787,00
Bekijk deze reis