Guanacaste

Guanacaste

Het groene noorden van Costa Rica

De toeristische regio Guanacaste, aan de Pacifische kust in het noorden van Costa Rica, bevat een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden. Voor elk wat wils hier. En al zeker voor de natuurliefhebber. De rivieren, het land, de bergen en de kusten van Guanacaste bulken van het leven. Dankzij z'n onvergelijkbare natuurlijke schoonheid is Guanacaste tot één van de meest populaire bestemmingen in Costa Rica, zowel bij binnenlandse als internationale toeristen.

Valuta:

​De lokale munt is de colon (CRC) die verdeeld is in 100 centimos. Voorzie je ook van Amerikaanse dollars in kleine coupure en/of kredietkaarten.

Reisformaliteiten:

  • Internationaal paspoort vereist die geldig is tijdens het verblijf.
  • Geen vaccinaties verplicht, meer informatie hieromtrent vindt je op wanda.be/nl/landen/costa-rica.

Tijdsverschil:

Winter: -7 uur / Zomer: -8 uur (GMT-6).

Klimaat:

Guanacaste ervaart weinig regen en constante hitte van november tot april. Er is een nat seizoen van eind mei tot november. Het hete, droge klimaat maakt tropische droge bossen tot het natuurlijke vegetatietype van de provincie. De enige uitzondering is het hooglandgedeelte van de provincie, in de Guanacaste Cordillera en in de noordelijke helft van de Tilarán Cordillera. De koele, vochtige omstandigheden langs deze bergkammen houdt hier net weelderige regenwouden in stand.

De perfecte tijd om Guancaste te bezoeken is het hele jaar door. Het maakt niet uit of je tijdens het droge seizoen of tijdens het natte seizoen komt, beide periodes bieden spectaculaire voordelen. Het droge seizoen zorgt voor veel zonneschijn, terwijl het natte seizoen de bomen in bloei zet, gepaard gaande met explosies van kleuren en geuren. De heuvels worden dan bedekt met schitterend groen.

Taal:

Spaans is de voertaal, maar ook Engels wordt vlot gesproken.