Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Kamers
Kies een andere vlucht voor Centraal Costa Rica
Toon vluchten in reisklasse
Toon vluchten vanaf

Alternatieve vluchten ()

Ontdek Costa Rica op een duurzame manier Natuurlijk Costa Rica - Rondreis

Ontdek Costa Rica op een duurzame manierNatuurlijk Costa Rica - Rondreis

Centraal Costa Rica

Dé bestemming voor natuurliefhebbers en actieve reizigers!

Dit pakket is speciaal gemaakt voor diegenen die Costa Rica in zijn essentie en op een duurzame manier willen ervaren. Verken het regenwoud van de boomwortels tot de boomtoppen, ontdek de smalle junglepaden en maak een gondeltocht door de boomtoppen. Verover het complexe netwerk van kanalen van het Tortuguero National Park per boot en mis het leggen van eieren van de groene lederschildpadden niet tijdens het broedseizoen.

Kies in het Arenal-vulkaangebied jouw favoriete activiteit uit de vele opties, die allemaal gericht zijn op de imposante vulkaan. Sluit je reis ten slotte af met een strandwandeling op een van de prachtige stranden van de Stille Oceaan, die elk hun eigen charme hebben. Maar er is één vleugje romantiek dat ze allemaal gemeen hebben, namelijk bij zonsondergang, wanneer de dag niet langer dag is en de nacht nog niet is aangebroken.

Natuurlijk Costa Rica - Rondreis

Uw rondreis wordt samengesteld...

Met wie ga je?
Aantal kamers

Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Reisperiode

Dag 1

San José

San José (Costa Rica)

Welkom in Costa Rica! Op de luchthaven word je opgewacht door een vertegenwoordiger van ons agentschap, die je een gedetailleerde uitleg zal geven over de geselecteerde reisroute, je welkomstpakket zal uitdelen en de seat-in transfer naar je geselecteerde hotel in San José zal organiseren. Overnachting in San José.


Inbegrepen maaltijden vandaag: Geen

Inbegrepen activiteiten/kosten: Geen

Dag 2

San José - Braulio Carrillo

Na het ontbijt rijd je naar het Rainforest Adventure Park, dat 475 hectare privéreservaat beslaat en direct grenst aan het Braulio Carrillo National Park. Je bezoek begint met een gondelrit van ongeveer 1 uur en 10 minuten door de boomtoppen. Daarna maak je een junglewandeling met gids en bezoek je de vlinder- en kolibrie-tuin.

De piepkleine aard van de orchideeën, hun kleuren en duizenden details zorgen ervoor dat we gefascineerd zijn door deze planten. Dit park heeft een sessie gewijd aan het redden van orchideeën die zijn teruggevonden in hetzelfde bos waar het park zich bevindt. Als je geluk hebt, krijg je de kans om de orchideeën te zien bloeien, een gebeurtenis die maar één keer per jaar voorkomt. Een paar soorten bloeien twee keer per jaar of meer. Op de paden van het park vind je terraria waar het mogelijk is om enkele soorten van de lokale amfibieën en reptielen te zien. Overnachting in Braulio Carillo.

Inbegrepen maaltijden vandaag: Ontbijt, lunch

Inbegrepen activiteiten/kosten: Tour op de Rainforest Aerial Tram en wandeling over de Rainforest Adventure trails.

Dag 3

Braulio Carrillo - Tortuguero

Vroeg in de ochtend word je opgehaald door de gids van je Tortuguero Lodge. Onderweg stop je bij een lokaal restaurant waar je een typisch Costa Ricaans ontbijt geserveerd krijgt voordat je naar de aanlegsteiger in La Pavona/Caño Blanco vaart. Vanaf hier vaar je per boot door de kanalen van het Tortuguero National Park. Laat je betoveren door dit exotische paradijs, dat een verscheidenheid aan flora, fauna en prachtige landschappen biedt.

Bij aankomst geniet je van een verfrissende cocktail en een heerlijke lunch. Je krijgt wat tijd om energie op te doen voordat je kan genieten van een boottocht om de omgeving te verkennen langs een van de interessante kanalen die deel uitmaken van het nationale park. Met een beetje geluk krijg je de kans om spin-, witkop- en brulapen, krokodillen, rode kikkers en toekans te zien. Bij terugkomst in de lodge wordt een heerlijk diner geserveerd. Overnachting in Tortuguero.

Belangrijk:

1. Het Tortuguero pakket wordt uitgevoerd op seat-in basis, dus alle transfers en excursies vinden samen met andere klanten plaats. Bovendien is het mogelijk dat op de eerste dag andere passagiers in verschillende hotels worden opgehaald.

2. De volgorde van de activiteiten ter plaatse kan variëren. Je lokale gids zal de definitieve volgorde bevestigen.


Inbegrepen maaltijden vandaag: Ontbijt, lunch en diner

Inbegrepen kosten/rondleidingen: Boottocht door de kanalen van Tortuguero National Park (inclusief toegangsprijs) (standaarhotels) 

Inbegrepen activiteiten/kosten: Bezoek aan het dorp Tortuguero (superior hotels)

Dag 4

Tortuguero

Ontbijt en een volle dag vol avontuur in de natuur, die begint met een wandeling door het privépad van de lodge. Je gids geeft je informatie over het bos waaruit het nationale park bestaat en waar de faciliteiten van de lodge zich bevinden. In de namiddag kun je genieten van een bezoek aan de Sea Turtle Conservancy (toegangsprijs USD 2, niet inbegrepen) of wandel door het dorp en eindig met een wandeling langs het strand om de zonsondergang te bekijken. Als je dat liever doet, kun je genieten van de hotelfaciliteiten en een van de spabehandelingen of aanvullende excursies boeken. Van juli tot september kun je kiezen voor een nachtelijke excursie naar het strand om de nestelende zeeschildpadden te bewonderen (niet inbegrepen). Overnachting in Tortuguero.


Inbegrepen maaltijden vandaag: Ontbijt, lunch en diner

Inbegrepen kosten/rondleidingen: Wandeling op het privépad van de lodge & bezoek aan het dorp Tortuguero (standaarhotels)

Inbegrepen activiteiten/kosten: Wandeling op het privépad van de lodge & boottocht door de kanalen van Tortuguero National Park (superior hotels)

Dag 5

Tortuguero - La Fortuna/Arenal Vulkaan

Na een heerlijk ontbijt begin je aan je reis naar de volgende bestemming van je reis, La Fortuna. Eerst reis je met de boot terug naar de pier en vervolgens met de bus naar Guápiles, waar de lunch wordt geserveerd. Van hieruit reis je verder naar La Fortuna in een seat-in transfer. De belangrijkste attractie van het dorp is de Arenal Vulkaan, met zijn bijna perfecte kegelvorm. Hoewel hij al jaren geen activiteit meer vertoont, blijft hij met zijn imposante aanwezigheid het hoogtepunt van de regio.


Inbegrepen maaltijden vandaag: Ontbijt en lunch

Inbegrepen activiteiten/kosten: Geen

Dag 6

La Fortuna/Arenal Vulkaan

Na het ontbijt word je rond 07:30 opgehaald en dan begint je excursiedag met een bezoek aan de Místico Hangbruggen. De in totaal 15 bruggen in het Místico Park hebben een lengte van 5 - 100 meter, de wandeling over de bruggen beslaat een afstand van ongeveer 3 km. De maximale hoogte van de bruggen is ongeveer 60 meter. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op het oerbos met al zijn bewoners zoals vogels, planten, reptielen, zoogdieren en insecten. Daarna keer je terug naar het dorp en maak je een excursie naar de La Fortuna waterval. Als je wilt, kan je je opfrissen in het natuurlijke zwembad van de waterval. Vervolgens geniet je van een lunch in een typisch restaurant in het dorp. Later staat een wandeling aan de voet van de Arenal Vulkaan op het programma. Vanaf het uitkijkpunt heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de vulkaan en het Arenal-meer. Tot slot sluit je de dag af in de warmwaterbronnen van de Tabacón Grand Spa en geniet je hier van een heerlijk diner.


Inbegrepen maaltijden vandaag: Ontbijt, lunch en diner

Inbegrepen activiteiten/kosten: Místico Hangbruggen wandeling, La Fortuna waterval, wandeling in Arenal Volcano National Park, El Silencio Trail of 1968 Trail, en Tabacón Hot Springs

Dag 7

La Fortuna/Arenal Vulkaan - Stranden aan Stille Oceaan

Na het ontbijt gaat de reis verder naar de stranden van de noordelijke Stille Oceaan. Dit gebied beslaat meer dan 200 km kustlijn en biedt een aangenaam klimaat en zowel witte als zwarte stranden met kristalhelder water in verschillende tinten blauw. Je wordt ondergebracht in een hotel direct aan het strand van de Noord-Pacifische kust.


Inbegrepen maaltijden vandaag: Ontbijt

Inbegrepen activiteiten/kosten: Geen

Dag 8 - 9

Stranden in de Noordelijke Stille Oceaan

Ontbijt en vrije dagen om de natuurlijke wonderen van deze plek te ontdekken. Geniet van de zon, de golven, de koele en warme bries van de zee, die je zullen ontspannen en je laten ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Onder de vele aangeboden activiteiten vind je vissen, canopytours, bezoeken aan nationale parken, biologische reservaten, zwemmen, duiken, surfen of gewoon zonnebaden op het warme zand. Overnachting op een van de stranden aan de noordelijke Stille Oceaan.


Inbegrepen maaltijden vandaag: Ontbijt

Inbegrepen activiteiten/kosten: Geen

Dag 10

Stranden aan Stille Oceaan - San José

Na het ontbijt ga je terug naar San José in een collectieve transfer. We raden je aan om optimaal gebruik te maken van je laatste dag in de hoofdstad, bijvoorbeeld om een uitgebreide wandeling te maken door het centrum van San José.


Inbegrepen maaltijden vandaag: Ontbijt

Inbegrepen activiteiten/kosten: Geen

Dag 11

San José

Na het ontbijt word je op de afgesproken tijd naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis. We hopen dat je tijdens je reis door dit kleine, veelzijdige land een beetje dichter bij de natuur bent gekomen en dat je gelukkig en ontspannen naar huis zult terugkeren. We wensen je een veilige thuisreis!

**Als je een verlengingsprogramma hebt geboekt, begint dit nieuwe avontuur direct na het ontbijt.


Inbegrepen maaltijden vandaag: Ontbijt

Inbegrepen activiteiten/kosten: Geen

Dag 12

Brussels airport

Welkom thuis!

Over deze reis

Inbegrepen

  • Verblijf in de genoemde of vergelijkbare hotels in kamers met eigen badkamer
  • Collectieve transfers per minibus, bus en boot zoals beschreven
  • Maaltijden volgens de beschrijving
  • Excursies/toegangskosten volgens de beschrijving
  • Welkomstdocumentatie met algemene informatie over het land (de exacte reisroute wordt verstrekt door het reisbureau)
Accommodatie (standaarhotels)

Hotel Presidente***(*), Standard - San José, 1 nacht
Tapirus Lodge by Rainforest Adventures**(*), Deluxe - Braulio Carrillo, 1 nacht

Pachira Lodge***, Standard - Tortuguero, 2 nachten
Arenal Paraiso Resort Spa & Thermo Mineral Hotsprings***(*), Standard - La Fortuna, 2 nachten
Hotel Bahía del Sol***(*), Standard - Potrero, 3 nachten
Presidente Hotel***(*), Standard - San José, 1 nacht

Accommodatie (superiorhotels)

Hotel Crowne Plaza Corobicí****, Standard - San José, 1 nacht
Tapirus Lodge by Rainforest Adventures**(*),  Superior - Braulio Carrillo, 1 nacht
Aninga Lodge***, Standard - Tortuguero, 2 nachten
Hotel Arenal Springs****, Junior Suite - La Fortuna, 2 nachten
Hotel Tamarindo Diriá****, Tropicana Pool View or Family Pool View- Tamarindo, 3 nachten
Hotel Crowne Plaza Corobicí****, Standard - San José, 1 nacht

Niet inbegrepen

  • Niet genoemde drankjes en maaltijden
  • Tips/Fooien
  • Optionele activiteiten en/of toegangsprijzen
  • Gids (behalve tijdens het Tortuguero pakket)
  • Luchthavenvertrekbelasting SJO, momenteel USD 29 per persoon (over het algemeen al inbegrepen in het vliegticket)

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan en onze reisspecialisten bezorgen je zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsofferte, volledig op jouw maat. Hoe meer info je ons bezorgt, hoe beter we de offerte kunnen afstemmen op jouw verwachtingen.