Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Kamers
Kies een andere vlucht voor Centraal Costa Rica
Toon vluchten in class
Toon vluchten vanaf

Alternatieve vluchten ()

Ontdek Costa Rica op een duurzame manier Natuurlijk Costa Rica - Privérondreis

Ontdek Costa Rica op een duurzame manierNatuurlijk Costa Rica - Privérondreis

Centraal Costa Rica

Dé bestemming voor natuurliefhebbers en actieve reizigers!

Dit pakket is speciaal gemaakt voor diegenen die Costa Rica in zijn essentie en op een duurzame manier willen ervaren. Verken het regenwoud van de boomwortels tot de boomtoppen, ontdek de smalle junglepaden en maak een gondeltocht door de boomtoppen. Verover het complexe netwerk van kanalen van het Tortuguero National Park per boot en mis het leggen van eieren van de groene lederschildpadden niet tijdens het broedseizoen.

Kies in het Arenal-vulkaangebied uw favoriete activiteit uit de vele opties, die allemaal gericht zijn op de imposante vulkaan. Sluit uw reis ten slotte af met een strandwandeling op een van de prachtige stranden van de Stille Oceaan, die elk hun eigen charme hebben. Maar er is één vleugje romantiek dat ze allemaal gemeen hebben, namelijk bij zonsondergang, wanneer de dag niet langer dag is en de nacht nog niet is aangebroken.

Natuurlijk Costa Rica - Privérondreis

Uw rondreis wordt samengesteld...

Met wie ga je?
Aantal kamers

Kamer 1

Reisgezelschap/kamer/regime wijzigen
Reisperiode

Dag 1

San José

Internationale vliegreis naar San José (Costa Rica).

Welkom in Costa Rica! Op de luchthaven word je opgewacht door een vertegenwoordiger van ons agentschap die je een gedetailleerde uitleg geeft over de geselecteerde route en jouw welkomstpakket uitdeelt. Daarna neem je de transfer naar je hotel in San José.

Standaard hotelpakket: Hotel Presidente ***+ (standaardkamer)
Superior hotelpakket: Hotel Crowne Plaza Corobici **** (standaardkamer)

Dag 2

San José - Braulio Carrillo

Na het ontbijt rijd je naar het Rainforest Adventure Park, dat 475 hectare privéreservaat beslaat en direct grenst aan het Nationaal Park Braulio Carrillo. Je bezoek begint alvast met een uurtje genieten van het uitzicht in de kabelbaan door de boomtoppen. Daarna ervaar je een begeleide junglewandeling en de vlinder- en kolibrietuin. Ook orchideeënliefhebbers zullen hier zeker niet teleurgesteld zijn! In de terrarium van het park maak je ook kennis met de lokale amfibieën en reptielen.

Standaard hotelpakket: Tapirus Lodge by Rainforest Adventures **+ (deluxe kamer)
Superior hotelpakket: Tapirus Lodge by Rainforest Adventures **+ (superior kamer)

Dag 3

Braulio Carrillo - Tortuguero

Je wordt 's morgens opgehaald door de gids en zal onderweg stoppen bij een lokaal restaurant waar een typisch Costa Ricaans ontbijt wordt geserveerd voordat je naar de aanlegsteiger in La Pavona / Caño Blanco gaat. Vanaf hier reis je per boot door de grachten van het Tortuguero National Park. Laat je betoveren door dit exotische paradijs, dat een verscheidenheid aan flora, fauna en prachtige landschappen biedt.

Aangekomen in je hotel, zal je genieten van een verfrissende cocktail als welkom en een heerlijke lunch. Na de lunch heb je de mogelijkheid om een beetje uit te rusten van de rit voordat je 's middags verder gaat met een bezoek aan het dorp Tortuguero. Hier kan je ook optioneel het schildpaddenmuseum bezoeken. Terug in de lodge wacht je een heerlijk diner.

Standaard hotelpakket: Pachira Lodge *** (standaardkamer)
Superior hotelpakket: Aninga Lodge ***+ (standaardkamer)

Dag 4

Tortuguero

Na het ontbijt heb je een hele dag avontuur in de natuur voor de boeg. Je kunt beginnen met een wandeling over de privépaden van de lodge en een boottocht maken om de wild begroeide grachten te ontdekken die door het nationale park lopen. Hier, als je geluk hebt, heb je de mogelijkheid om kapucijnapen, brulapen en slingerapen, krokodillen, kaaimannen, de kleine rode pijlgifkikkers, toekans, verschillende watervogels, schildpadden en nog veel meer te zien. Als je het rustig aan wil doen, is de spa van het hotel beschikbaar voor ontspannende behandelingen. Van juli tot september worden optionele nachtexcursies aangeboden om de zeeschildpadden hun eieren te zien leggen.

Standaard hotelpakket: Pachira Lodge *** (standaardkamer)
Superior hotelpakket: Aninga Lodge ***+ (standaardkamer)

Dag 5

Tortuguero - La Fortuna/Arenal Vulkaan

Na een heerlijk ontbijt begin je jouw reis naar de volgende bestemming, La Fortuna. Eerst reis je per boot terug naar de pier en vervolgens met de bus naar Guápiles, waar de lunch wordt geserveerd. Vanaf hier ga je verder naar La Fortuna in een transfer. De belangrijkste attractie van het dorp is de Arenal vulkaan, met zijn bijna perfecte kegelvorm. Hoewel het al jaren geen verhoogde activiteit vertoont, blijft het het hoogtepunt van de regio met zijn imposante aanwezigheid.

Standaard hotelpakket: Arenal Paraiso Resort Spa & Thermo Mineral Hotsprings ***+ (standaardkamer)
Superior hotelpakket: Hotel Arenal Springs **** (junior suite)

Dag 6

La Fortuna/Arenal Vulkaan

Na het ontbijt word je rond 7u30 opgehaald en begint je jouw excursiedag met een bezoek aan de Místico-hangbruggen. De in totaal 15 bruggen in het Místico Park hebben een lengte van 5 tot 100 meter, de wandeling over de bruggen beslaat een afstand van ongeveer 3 km. De maximale hoogte van de bruggen is ongeveer 60 meter. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op het oerbos met al zijn bewoners zoals vogels, planten, reptielen, zoogdieren en insecten. Daarna keer je terug naar het dorp en maak je een excursie naar de La Fortuna waterval. Als je wil, kan je jezelf verfrissen in het natuurlijke zwembad van de waterval. Vervolgens geniet je van een lunch in een typisch restaurant in het dorp. Later staat een wandeling aan de voet van de Arenal vulkaan op het programma. Vanaf het uitkijkpunt kan je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de vulkaan en het meer van Arenal. 

Sluit de dag af in de warmwaterbronnen van Ecotermales en geniet hier dan nog van een heerlijk avondmaal.

Standaard hotelpakket: Arenal Paraiso Resort Spa & Thermo Mineral Hotsprings ***+ (standaardkamer)
Superior hotelpakket: Hotel Arenal Springs **** (junior suite)

Dag 7

La Fortuna/Arenal Vulkaan - Stranden aan Stille Oceaan

Na het ontbijt gaat de reis verder naar de stranden van de Noordelijke Stille Oceaan. Dit gebied beslaat meer dan 200 km kustlijn en biedt een aangenaam klimaat en zowel witte als zwarte zandstranden met kristalhelder water in verschillende tinten blauw. Je wordt ondergebracht in een hotel direct aan het strand.

Standaard hotelpakket: Hotel Bahía del Sol ***+ (standaardkamer)
Superior hotelpakket: Hotel Tamarindo Diriá **** (tropicana pool view/family pool view)

Dag 8 - 9

Stranden in de Noordelijke Stille Oceaan

Geniet van enkele vrije dagen om de natuurlijke wonderen van deze plek te ontdekken. Geniet van de zon, de golven, de koele en warme bries van de zee, die je zal ontspannen en je in staat zal stellen om te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Onder de vele aangeboden activiteiten vind je vissen, bezoeken aan nationale parken, biologische reservaten, zwemmen, duiken, surfen of gewoon zonnebaden op het warme zand. 

Standaard hotelpakket: Hotel Bahía del Sol ***+ (standaardkamer)
Superior hotelpakket: Hotel Tamarindo Diriá **** (tropicana pool view/family pool view)

Dag 10

Stranden aan Stille Oceaan - San José

Na het ontbijt ga je terug naar San José in een collectieve transfer. We raden je aan om optimaal gebruik te maken van je laatste dag in de hoofdstad, bijvoorbeeld om een uitgebreide wandeling te maken door het centrum van San José.

Standaard hotelpakket: Hotel Presidente ***+ (standaardkamer)
Superior hotelpakket: Hotel Crowne Plaza Corobici **** (standaardkamer)

Dag 11

San José

Na het ontbijt word je op het afgesproken tijdstip voor je vlucht naar de luchthaven gebracht. We hopen dat je een beetje dichter bij de natuur bent gekomen op je reis door dit kleine, veelzijdige land, en dat je gelukkig en ontspannen naar huis zult terugkeren. Wij wensen je een veilige reis naar huis!

Dag 12

Brussels airport

Welkom thuis!

Over deze reis

Inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • 10 overnachtingen zoals beschreven inclusief ontbijt
  • Collectieve transfers per minibus, bus en boot zoals beschreven
  • Lunch op dag 2, 3, 4, 5 & 6
  • Diner op dag 3, 4 & 6


Inbegrepen excursies/toegangsgelden: Tour bij de Rainforest Aerial Tram en wandeling langs de Rainforest Adventure-paden, bezoek aan het dorp Tortuguero, wandeling op het privépad van de lodge & boottocht door de grachten van Tortuguero National Park, Místico Hanging Bridges-wandeling, La Fortuna-waterval, wandeling in Arenal Volcano National Park, El Silencio Trail of 1968 Trail en Ecotermales Hot Springs.

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden
  • Tips/Fooien
  • Eventuele strandverlenging
  • Overige niet vermelde onkosten
  • Ingang schildpaddenmuseum