New Providence

New Providence

Met Naussau als koloniale hoofdstad

New Providence is het dichtstbevolkte eiland van de Bahama’s en huist meer dan 70% van de totale bevolking. Hier ligt ook de hoofdstad Naussau. Van plan om rond te trekken op de Bahama’s? Dan is dit de plek waar je reis start. Eén van de bekendste hotels van de Bahama's vind je trouwens ook hier, op Paradise Island: de Atlantis Bahama’s. Een combinatie van een hotel en een pretpark. Moet je zelf zien om te geloven!

Valuta:

De Bahamaanse dollar (BSD) is de nationale munt van de eilandengroep. De dollar bestaat pas sinds 1966. De Bahamaanse dollar is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en volgt dan ook dezelfde koers. 

Reisformaliteiten:

Een internationaal paspoort geldig tijdens het gehele verblijf is noodzakelijk. Belgen dienen zich geen visum aan te schaffen, voor zover de maximale verblijfsduur de 90 dagen niet overschrijdt. Passagiers moeten in het bezit zijn van een bewijs van accommodatie, in de vorm van een hotelbevestiging of naam en adres van een verblijf, en een bewijs van voldoende geldmiddelen voor de duur van hun verblijf op de Bahama's. Reis je via de VS? Vergeet dan niet dat je een ESTA voor de Verenigde Staten dient aan te vragen, ook transitpassagiers: esta.cbp.dhs.gov 

Tijdsverschil:

Winter -6 uur / Zomer -7 uur (GMT-5).

Klimaat:

De Bahama’s beschikken over een tropisch savanneklimaat, dat onder invloed staat van de Atlantische Oceaan. Daardoor is het klimaat op de Bahama’s erg aangenaam, vooral in de wintermaanden. In deze periode ligt de gemiddelde temperatuur er boven de 25°C. Er valt in die periode ook weinig neerslag, waardoor de luchtvochtigheid dan ook een stuk lager ligt dan in de zomermaanden. In de zomer kan de temperatuur hier met gemak oplopen richting de 40°C. De neerslagcijfers liggen in deze periode erg hoog, vooral dan in de maand juni. De vele neerslag die er op de Bahama’s valt, zorgt daarentegen wel voor veel groen op het eiland. De zomerperiode is ook de periode waarin de Bahama's de meeste tropische stormen en orkanen trotseren. De grootste kans hierop heb je van juli tot en met oktober. 

Taal:

Op de Bahama's wordt Engels gesproken, maar wel met een eigen dialect.