Zanzibar / Tanzania

Tanzania is één van de meest indrukwekkende Afrikaanse landen met miljoenen dieren in uitgestrekte parken.  Ideaal in combinatie met het groene eiland Zanzibar, wat zich vlak voor de kust van Tanzania bevindt.. Het kenmerkt zich door z’n kilometers lange witte zandstranden en helderblauwe zeewater, maar ook de groene wouden in het binnenland zijn meer dan de moeite waard.  De hoofdstad Stonetown is met z’n smalle steegjes, typische huisjes en prachtige moskeeën al evenmin te missen. Travelworld stelt u verschillende safari’s voor op Tanzania, al dan niet in combinatie met een strandvakantie op Zanzibar.  Nieuw is ook een prachtig pakket waarbij de strandvakantie in Tanzania zelf wordt doorgebracht.  Ontdek het beste van twee enorm verschillende werelden : Zanzibar & Tanzania bieden u alle ingrediënten voor de reis van uw leven!

 

 

Zanzibar / Tanzia, omdat ...

Perfecte combinatie
Ultieme safari's
Zalige stranden
Lokale bevolking
Afwisselend

Kiest u voor een strandvakantie op Zanzibar of voor een wildsafari door Tanzania?  Of combineert u gewoon de twee?  Afhankelijk van uw gekozen reisschema gaan we op zoek naar de beste vluchtopties.  Maatschappijen die richting Zanzibar / Tanzania vliegen zijn o.m. Ethiopian Airlines en Qatar Airways.  

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Hotels

Onze favoriete hotels op Zanzibar ontdekt u hieronder.  Vindt u uw gading niet in dit aanbod?  Contacteer ons vrijblijvend, want we hebben nog tientallen andere hotelopties voor u! 

Safari's en combinaties

Ontdek de fauna en flora van Tanzania tijdens één van onze fantastische wildsafari's.  Deze zijn perfect te combineren met een zalige strandvakantie op Zanzibar.  

Travelworld Moments

Tanzania, Zanzibar en Pemba zijn pareltjes aan de oostkust van het Afrikaanse continent. Het heeft een divers aanbod en vraagt om ontdekt te worden.
Ga aan boord van een dhow en verk de wateren. Zowel op het vasteland, in de zee als op de eilanden kunt u een diversiteit aan planten en dieren vinden. Wij waren alvast onder de indruk van de grote schildpadden die te vinden zijn nabij Prison Island. Zanzibar wordt ook wel eens het specerijeneiland genoemd doordat er veel kruiden geëxporteerd werden gedurende vele jaren in de geschiedenis. 

Alle Travelworld Momenten zijn boekbaar via uw Travelworld verkooppunt. 

Reisformaliteiten

Een geldig internationaal paspoort, dat nog 6 maand na retour geldig blijft. U heeft ook een visum nodig, wat u bij aankomst op de luchthaven kan aanschaffen (neem 2 pasfoto’s mee).

Klimaat

Het klimaat in beide landen is het ganse jaar door warm en vochtig, met een gemiddelde temperatuur van 25 °C. Er waait ook meestal een aangename zeewind.

Valuta

De lokale valuta is de Tanzaniaanse Shilling. Amerikaanse dollars kunnen vrij omgewisseld worden ter plaatse en ook kredietkaarten worden in de meeste hotels en restaurants aanvaard.

Landinformatie

Ambassade van de Verenigde Republiek Tanzania, Avenue Louise 363, 1050 Brussel – Tel. 02/ 640.65.00

Taal

Swahali, een mix van Engels en Arabisch, is de officiële landstaal. Het Engels wordt in de meeste toeristische plaatsen ook vlot gesproken.

Tijdsverschil

In de zomer is het in Zanzibar/Tanzania 1 uur later dan in België, in de winter 2 uur.